Puma evoPOWER: Når kraft og design går op i en højere enhed

I starten af året præsenterede Puma deres nyeste satsning i en storslået lancering, hvor bland andre Cesc Fabregas, Marco Reus og ikke mindst Mario Balotelli var frontmænd. Puma evoPOWER kalder de den og henvender sig til spilleren, der elsker at sparke til bolden med kraft. Det er blevet til en række forskellige colourways og sågar også en version i læder. Vi tager et kig på dem her.

Det var en kold og mørk dag i januar måned at Puma samlede nogen af verdens bedste fodboldspillere, for at præsentere deres nye silo Puma evoPOWER. Det var en længe ventet fodboldstøvle, efter at Puma omtrent en måned inden var startet med at tease for den nye silo. Og hvilken bedre måde at gøre det på end at bruge deres helt nye medlem i Puma familien: Mario Balotelli.

Se hele Puma evoPOWER-udvalget her

Puma evoPOWER Stampa kaldte de fodboldstøvlen og blev båret af Mario Balotelli i opgøret mellem Ac Milan og AS Roma den 16. december 2013. En støvle der kun blev lavet 6 par i verden af - men det kommer vi tilbage til.

Puma sendte nemlig imidlertid en modificeret version ud i blot 250 par i verden. Denne model bar Super Mario selv i Milano-derbyet ugen efter han først var set i sin hyldeststøvle. I denne variant havde Puma udskiftet ydersiden af støvlen med teksten "Why Always Puma?". Men denne støvle var altså bare starten på den rejse Puma indledte med deres nye silo. For bedst som man troede at drillerierne var færdige, så kom Puma 6 dage inde i det nye år ud med endnu en "teaser-støvle".

Puma evoPOWER Camo var nemlig den første fuldbyrdede evoPOWER støvle. Men for at dække de mange nye teknologier, som den nye evoPOWER bar runndt på, valgte Puma at designe støvlen i en form for camouflage. Balotelli var naturligvis hoppet med på denne camoufleret version, men udover Super Mario, havde Fabregas og Reuse denne gang også iført sig den nye evoPOWER.

Og så kom den den store dag, hvor den "rigtige" Puma evoPOWER blev præsenteret. I en Orange/Gul farvekombination blev evoPOWER præsenteret som en fodboldstøvle, der skulle fremme spillerens evne til et mere kraftfuldt spark.

Se hele Puma evoPOWER-udvalget her

Siden er det blevet til en endnu en farvevariant i Pumas nye silo i et Marineblå/Orange design. Puma kan dog godt lide at lege med vores følelser og derfor har de for nyligt sendt en læderversion i et fuldt blackoutet design af deres evoPOWER-kollektion på markedet.

Og mindsandten om Puma ikke væltede os ned fra vores ellers så behagelige kontorstole da vi for en lille uge siden modtog Balotellis stærkt limiterede variant af evoPOWER Stampa. Blot 6 par blev lavet i verden og denne modtog vi med en fin lille signering i guld fra Super Mario selv.

Men hvad ligger egentlig bag denne silo? Hvad indeholder lige denne fodboldstøvle, som ingen andre fodboldstøvler har? Lad os prøve at gå igennem støvlens tekniske egenskaber.

Se hele Puma evoPOWER-udvalget her

EvoPOWER blev skabt med fodens anatomiske bevægelser, som primær inspirationskilde. Pumas researchere fandt således at den sande kraft i et spark kommer fra foden selv og ikke fodboldstøvlen. Derfor kiggede udviklingsholdet på, hvordan selve foden bevæger sig i skudøjeblikket. Den mest interessante feature ved evoPOWER er måske også derfor GSF-sålen, som står for Gradual Stability Frame. Denne sål tillader nemlig foden at bøje både opad og nedad. På den måde har foden en bevægelsesfrihed, som ikke eksisterer i nogen anden fodboldstøvle.

Samtidig kiggede de også på fodens vrist og fandt at ved at tilføje nogle puder på støvlens overdel, kunne man udligne de ujævnheder, som den meget knoglede tekstur fra foden giver. Logisk nok valgte Puma at kalde disse puder for Accufoam (Accu=Accuracy=Præcision). På den måde kunne Puma ikke bare skabe et mere kraftfuldt spark, men også en støvle med større præcision.

Endnu et vigtigt element til støvlen er materialet som overdelen er lavet med. Det er nemlig særligt fleksibelt og tillader støvlen at yde stor fleksibilitet når foden strækkes ud, men lige så stor stabilitet ved hurtige vendinger og retningsskift. Overdelen kaldes AdapLite og er et særligt blødt mikrofiber materiale.

Men ikke alle bryder sig om at spille i det moderne mikrofiber materiale. Og netop derfor valgte Puma også at imødekomme denne målgruppe, ved at lave en version i læder. Og bortset fra den fleksible AdapLite overdel er den seneste lædervariant faktisk præcis som sine brødre i mikrofiber. Præcis som de andre støvler har Puma også udstyret ydersiden med Everfitcage-EXT, som vi også kender fra Puma evoSPEED. Denne teknologi sørger således for at give støvlen den nødvendige stabilitet og komfort ved at yde et helt tæt fit.

Se hele Puma evoPOWER-udvalget her

De hidtil seks evoPOWER støvler har i den grad skabt et fundament for en fodboldstøvle, som vi helt sikkert ikke har set det sidste til. Og Puma har ikke gået stille ved dørene med deres nye silo. Hele 4 af deres 6 varianter er lavet i begrænsede partier på verdensplan, så der er heller ingen tvivl om at Puma forsøger at skabe noget eksklusivitet om evoPOWER kollektionen. Det bliver helt sikkert spændende at se, hvad de finder på som det næste. Men hvad synes du egentlig om evoPOWER-kollektionen? Og hvilken af de seks varianter er din favorit? Som altid inviterer vi dig til at dele din mening med os. Bare smid en kommentar i feltet herunder.