Unisport WebTV: Joltter ser på Adidas Brazuca og Nike Ordem

Fodbold er ingenting uden en fodbold. Den lille runde kugle, som så mange af os elsker så kært, kommer dog i mange forskellige indpakninger. Til VM har Adidas sørget for den officielle bold, som de plejer at gøre. Vi har taget deres Brazuca under armen og stillet den overfor Nikes nyeste officielle kampbold, Ordem, for at se hvilke af de to fodbolde der egentlig er bedst. Læs og se mere her.

En bold er rund og det er begrænset, hvor svært det kan være at lave en rund bold. Skulle man tro. For faktisk ligger der en del forskning og mange timers test bag udviklingen af en fodbold. Med henholdsvis Brazuca og Ordem har Adidas og Nike givet deres bud på, hvordan en bold både skal se ud og opføre sig og Joltter har besluttet sig for at se, hvad han selv synes er bedst.

Brazucaen er lavet som den officielle bold ved VM i Brasilien i år og Adidas har gået igennem en længere proces for at forbedre bolden de for fire år siden brugte under VM, nemlig Jabulani. Den er lavet af seks sammensmeltede paneler og formen på dem er inspireret af vingen på en vindmølle - hvis nogen skulle undre sig over det.

Vil du varme op til VM med Adidas' kampbold Brazuca? Køb den nu - kun 699,- kr.

Til modsætning er Nikes Ordem lavet med 12 paneler, men det mest centrale element ved bolden er dens RADAR teknologi, som står for Rapid Decision and Response, som betyder hurtig beslutning og reaktion. Tanken er at ved at give bolden et mere synligt design, vil spillerne være i stand til at se bolden hurtige og dermed reagere bedre og hurtigere på dens bevægelser.

Er du mere til Nikes Ordem? Køb den nu - kun 999,- kr.

En ting som Adidas' bolde tidligere har været kritiseret for er dette meget uforudsigelige bevægelsesmønster, som har skabt store problemer for i særdeleshed målmænd. Det har Adidas tilsynladende arbejdet med og med Brazuca har de formået at skabe en bold der oser af kraft og fart, men som samtidig bevarer meget mere forudsigelige bevægelser i luften end tidligere bolde.

Nikes fodbolde har altid været kendt for at være stabile og pålidelige bolde, der ikke slår uventet i luften og Ordem er ingen undtagelse. Den er stadig lige så pålidelig og stabil som Nikes bolde altid har været. I følge Joltter ligger kraften dog i selve berøringsøjeblikket og ikke når den flyver i luften, som i Brazucaen.

Alt i alt, så vurderer Joltter begge bolde til at være absolut godkendte og kan faktisk ikke rigtig finde andre klagepunkter end at luften går lidt for hurtigt ud af boldene. Når det kommer til at vælge, så er Joltter dog ikke i tvivl. Vil du vide vide, hvilken bold han foretrækker? Så se hans anmeldelse af de to kampbolde fra Adidas og Nike.

Vil du have både Adidas Brazuca og Nike Ordem? Køb dem nu - fra kun 699,- kr.

Brazuca og Ordem er navnene på de to officielle kampbolde fra giganterne Adidas og Nike. Joltter har taget dem med ud på græsplænen og givet sin vurdering af boldenes præstationer. Og han er ikke i tvivl om, hvilken han foretrækker. Men hvilken bold kan du bedst lide og hvorfor? Del dine kommentarer med os i feltet herunder.