Nike præsenterer: Mercurial Vapor IX Tropical Pack

Om 9 dage er der præcis 2 måneder til at Brasilien og Kroatien skyder VM i gang. Vi har allerede set, hvordan Nike varmer op til slutrunden i Brasilien med flere farveopdateringer og særligt deres Fast Forward serie, som hyldede Mercurial-kollektionen i VM-sammenhæng. Nu har Nike igen udsat deres 9. generation af Mercurial for et sandt VM angreb. Vi præsenterer her: Tropical Pack

Brasilien må åbenbart være et land fuld af inspirationskilder. For i de seneste måneder har vi set et væld af nye farveopdateringer, som er blevet inspireret af VM værtsnationen. Med denne nyeste serie fra Nike, skal vi i den grad love for at den brasilianske natur og kultur er blevet inkorporeret i designet. Og man fristes næsten til at sige at det naturligvis er Mercurial Vapor IX, der står model til den nye colorway.

En af de ting Brasilien er særlig kendt for er regnskoven i Amazonas. Derfor var det også nærliggende for Nike at lave et design, der kunne repræsentere den tropiske natur, som trods alt udgør langt størstedelen af landets geografiske område. Samtidig er farverne også et symbol for det brasilianske folks entusiasme, som altid skinner igennem på de brasilianske gader.

Er denne blå variant fra Tropical din favorit? Du kan allerede købe den nu- kun 1949,-.

Alle tre støvler kommer med en sort overdel, som hertil er blevet overlagt med det tropiske design via et digitalt print der ikke vil kompromittere resten af støvlens tekniske overdel. Hvert enkelt par vil blot udkomme i 2500 par på verdensplan og de vil hver især blive udstyret med et helt unik serienummer. Første støvle kommer i en kombinationa af Turkis og Hvid og mens designet er en del anderledes end det vi er vant til at se fra Mercurial-kollektionen, så er selve fodboldstøvlen præcis som vi kender den seneste Mercurial Vapor IX.

Således kommer fodboldstøvlen i den efterhånden velkendte Tejin OLM 12 overdel, som er gået hen og blevet et varemærke for letvægterstøvlen fra Nike. Mikrofiber materialet holder vægten nede på et minimum, samtidig med at det yder et tæt fit om foden og giver derfor også en fantastisk og præcis boldføling.

Næste model er lavet med en kombination af Limegrøn og Hvid og giver et frisk pust til et i forvejen dynamisk design. Særligt på denne model kommer de grønne farver på de bageste knopper virkelig til udtryk og giver et helt gennemført look.

En ting som Nike har valgt ikke at tage med i denne serie er deres Speed Control teknologi. Den golfbold-lignende tekstur har ellers mere eller mindre været fast inventar siden den nyeste generation af Mercurial-kollektion blev præsenteret. Vi har dog også set, hvordan Cristiano Ronaldo har valgt at spille uden denne tekstur og det har Nike altså valgt at følge i denne serie. I stedet vil overdelen blive lavet med et læderfinish, som vi også har set det i blandt Mercurial Vapor Reflex.

Er du mere til Limegrøn? Så skynd dig ind og køb den nu- kun 1949,-.

Til gengæld er ACC-teknologien stadig inkorporeret i overdelen og den ser absolut ikke ud til at blive lagt på hylden foreløbig. Den revolutionerende teknologi har virkelig taget Nikes fodboldstøvler med storm og bliver efterhånden brugt på alle deres fire siloer. Særligt her i de nordlige lande er vi glade for konceptet, som bevarer et konsistent greb om bolden selv under våde vejrforhold. Vi kan jo knap huske, hvordan vi bevarede kontrollen over bolden, før ACC-teknologien blev introduceret.

Sidse variant kommer i en kombination af ildrøde og -gule farver, som virkelig understreger Mercurial fodboldstøvlen som en fartstøvle. Denne farvekombination inviterer i den grad til speed og med en vægt på bare 185 gram går det hele jo op i en højere enhed.

Du kan også vælge denne Gul/Rød variant. Gå ind og køb den nu inden andre gør det- kun 1949,-.

For at få fart over feltet er det dog ikke kun nok med en lav vægt. Grebet i jorden skal også være på plads og derfor har Nike selvfølgelig også overført knopsystemet til denne nyeste serie fra Mercurial-kollektionen. Til det har Nike dels lavet sålen af to lag glasfiber, for at skabe en optimal kombination af fleksibilitet og stabilitet.

Dels har Nike designet et knopsystem med enkeltsiddende knopper. Tanken bag er at spilleren nemmere kan træde ned i jorden. Samtidig øger knopkonfigurationen spillerens acceleration, da afsættet bliver langt mere kraftfuldt.

Vælg mellem de tre par fra Tropical Pack her- kun 1949,-.

Den nye Tropical Pack fra Nike får os i den grad til at trippe på tæerne. Med blot lidt over 2 måneder til den største begivenhed vi kan overvære i fodboldens verden, kan man virkelig begynde at høre karnevalstrommerne i det fjerne. Og vil man virkelig mærke Brasilien helt ned til tåspidserne, så yder Nikes Tropical Pack i den grad retfærdighed til Brasiliansk natur og kultur. Hvad synes du om denne Tropical Pack? Overgår den hidtige Mercurial designs eller er den for ekstrem til din smag?