Nike udtrykker USAs stolthed gennem deres VM udebanetrøje

VM i Brasilien bliver amerikanernes 10. slutrunde. Siden 1990 har "Team USA" været fast inventar ved VM. Alligevel er der ikke mange der spår amerikanerne de store chancer i Brasilien, når Dempsey og co. skal op mod Tyskland, Portugal og Ghana. I deres indledende kamp mod Ghana får USA dog nok brug for en udebanetrøje, og det har Nike sørget for at give dem.

USA bliver også kaldt for "The Stars and Stripes" og mens Adidas gav landet en udebanetrøje med stjerner ved VM i 1994, så har Nike givet USA deres striber her 20 år senere. USA VM udebanetrøje kommer nemlig i de tre velkendte farver fra det amerikanske flag - Rød, Hvid og Blå.

Du kan forudbestille Clint Dempseys udebanetrøje nu- kun 599,-.

Designet sætter dermed en tyk streg under den stærke nationalitetsfølelse, som amerikanerne er så kendte for at have. Med rød som den dominerende farve går trøjen op i en hvid stribe og slutter øverst i en stribe af blå. For at fuldende designet er mønstret ført helt ud til ærmerne og trøjen har dermed et moderne og stilfuldt udtryk.

I modsætning til hjemmebanetrøjen er kraven lavet i en klassisk og simpel rund form og fodboldforbundets logo er heller ikke lavet i de velkendte Rød/Hvid/Blå farver. I stedet har Nike valgt at holde det simpelt og stilrent i Blå og Hvid.

Stort set alle Nikes trøjer er lavet med ventilationshuller og deres "burnout" mesh under armene og på siderne af trøjerne. Og denne trøje er da heller ikke nogen undtagelse. . Således er tanken bag at hullerne vil bevare kroppens temperatur nede, også selv man spiller under varme forhold, da luften vil kunne fordele sig rundt inde under trøjen og dermed sikre at spillerne kan ånde optimalt igennem trøjen.

Nike har selvfølgelig holdt fast i deres DriFit-teknologi, som holder trøjens vægt på et minimum og samtidig holder den tør. Teknologien som er inkorporeret i stoffet er udviklet til at lede sved og fugt fra kroppens hud og holde det på ydersiden af trøjen, hvor det hurtigt tørrer ud. Som et ekstra forsøg på at skabe de bedste forudsætninger for spillerne har Nike også brugt deres 3D scanner i udviklingen af deres trøjer. Ved at scanne en række profesionelle fodboldspilleres kroppe har Nike kunne skabe en trøje, hvis syninger og form tilpasser sig kroppen på bedste vis. Dermed vil spillerne ikke føle sig generet af trøjen, når de løber rundt på banen.

Du kan allerede nu forudbestille USAs nye udebanetrøje- kun 599,-.

Skriften på numre og navne er unikt designet til det amerikanske landshold, som er influeret af amerikansk holdssport. Clint Dempsey udtrykker da også stor tilfredshed med designet til deres VM udebanetrøje: "Jeg kan godt lide det patriotiske design og farvetemaet og jeg er sikker på at det vil se godt ud på banen. Forhåbentlig vil de bære os på vej, når vi går en udfordrende gruppe i møde.

USA var med første gang VM blev afholdt i Brasilien i 1950. Den gang endte de på en 10. plads efter at være blevet slået ud i gruppespillet. Da USA afholdt VM i 1994 var det Brasilien der slog dem ud i 1/8-dels finalen. I opvarmningsturneringen Confederations Cup i 2009, slog Brasilien igen USA i finalen med 3-2. Noget siger os, at hvis der er et land USA ville elske at sejre i, så er det Brasilien.

Er du vild med det amerikanske design? Så forudbestil trøjen nu- kun 599,-.

Fodbold, eller soccer, som de kalder det i USA er gennem de sidste 10-20 år blevet en langt mere udbredt sport, som praktiseres af stadig flere unge. Troen og håbet på at Team USA kan få succes på fodboldens absolut største scene er i den grad til stede i de forenede staters land. Deres udebanetrøje er en klar repræsentation af denne stolthed. Hvad synes du om USAs nye VM udebanetrøje? Hot eller not? Vi inviterer dig til at dele din mening med os. Bare skriv i kommentarfeltet herunder.