Aprilsnar: PUMA evoGONE 1.14 - den ægte camouflage fodboldstøvle

De seneste par uger har virkelig været spækket med vilde lanceringer, der for alvor rykkede ved grænserne for hvad vi kunne forvente os af et par fodboldstøvler. Nu vil PUMA også være med, og lancerer deres nye PUMA evoGONE 1.14 i samarbejde med Mario Balotelli - verdens første ægte camouflage fodboldstøvle.

Det måtte jo komme efter at samarbejdet mellem PUMA og Mario Balotelli blev en realitet - ved det første møde bad Balotelli nemlig om en camo-støvle. Men nu er Mario jo Mario, så for twiste den lidt bad han om en ægte, camoufleret fodboldstøvle ud over de planlagte Stampa og CAMO-udgaver af evoPOWER, som han fik.

PUMA evoGONE 1.14 lyder måske som et fedt koncept - men det er desværre bare en aprilsnar. Tak fordi I tog så godt imod den!

Det skulle han så få, og PUMA lancerede derfor tidligere i dag PUMA evoGONE 1.14 via avanceret lysgengivelse sikrer, at dine fodboldstøvler blender i med omgivelserne og nærmest gør dine fødder usynlige. Støvlerne er lavet i et svært begrænset antal af kun 45 par verden over - med 3 af parrene der går til Mario Balotelli selv.

Vi har set mange vilde koncepter over de seneste par uger med vævede overdele og ankelsokker som det helt store koncept - men PUMA ville altså gå deres egen vej, og har siden offentliggørelsen af samarbejdet med Mario Balotelli udviklet evoGONE 1.14, som er lavet i tæt samarbejde med det tyske militær.

EvoGONE 1.14 er baseret på PUMA evoPOWER, men er har fået et par centrale ændringer, der gør at støvlen kan blende i med omgivelserne. En af disse er overdelen, som er lavet af PUMAs nyudviklede AdapHide-materiale. Det bygger videre på AdapLite fra evoPOWER, men er blevet tilføjet den nye DSAPPR-teknologi, der er små, lysfølsomme partikler på overdelen, der kan skifte nuance alt efter baggrundens farve - og på den måde se ud som om, at den ikke er der.

DSAPPR-teknologien er udviklet i samarbejde med det tyske forsvar, der har brugt den på prototyper af nye overvågningsfly, og som har gode resultater med den. Det lykkedes PUMA at integrere DSAPPR-partiklerne via en specialbehandling af AdapLite-materialet, så de kan suge lys til sig med det samme du tager dem ud af kassen.

Ud over den specielle konstruktion af overdelen minder evoGONE 1.14 meget om PUMA evoPOWER, idet den er lavet med samme formål - at give mere kraft i dit spark ved at lade foden bøje naturligt. Dette tillader PUMAs Gradual Stability Frame, der lader foden bøje en smule bagover, som den bare fod gør - og sikrer dermed maksimal power. Sålen på evoGONE er dog lavet af en let type glasfiber, hvor DSAPPR-partiklerne er blandet i, og derfor kan sålen også antage samme nuancer som baggrunden.

Selv om PUMA evoGONE 1.14 godt kan ligne, at den ikke er der, så har den øgede teknologi i støvlen betydet et lille hop i vægt i forhold til evoPOWER, og evoGONE har taget 30 gram på, så den vejer 235. Det er dog en OK vægt, og tænker man på at modstanderne får svært ved at se dine fødder, så er det vel til at leve med...

EvoGONE 1.14 er altså udviklet til at dine fødder skal gå i ét med baggrunden og derved skal det være sværere for din direkte modstander af aflæse dine bevægelser. PUMA lover, at evoGONE også virker i projektørlys, men at man får det bedste camouflage-resultat i dagslys - ellers vil man kunne ane lidt mere af fodboldstøvlens omrids.

PUMA evoGONE 1.14 lyder måske som et fedt koncept - men det er desværre bare en aprilsnar. Tak fordi I tog så godt imod den!

PUMA har i den grad sparket til innovationskampen med evoGONE 1.14, men hvad siger du egentlig til konceptet - og ville du løbe rundt med et par næsten-gennemsigtige fodboldstøvler på? Del meget gerne dine tanker med os herunder.