Nike holder fast i klassisk design med Australiens udebanetrøje

Da Nike præsenterede Australiens nye hjemmebanetrøje til det kommende VM i Brasilien var det med et design der havde stærke referencer til det første australske landshold der deltog ved en VM slutrunde i Vesttyskland i 1974. Nu har Nike præsenteret Australiens udebanetrøje og de har holdt fast i designet, som er inspireret af forfædrene.

Traditionelt set har den australske udebanetrøje skiftevis vekslet mellem grøn og mørkeblå. Til denne VM-slutrunde har Nike valgt at give Australien en mørkeblå trøje og holder sig dermed til farverne som dominerer det australske flag.

Designet på trøjen til "The Socceroos" er som sagt direkte overført fra hjemmebanetrøjen og Nike bevarer dermed det klassiske look, der hylder den australske fodboldhistorie. I VM sammenhæng er Australien langt fra mange af deres konkurrenter, når det kommer til deltagelse, men faktisk er denne slutrunde tredje gang i træk at landet "Down Under" er med. De er altså i gang med at bygge videre på det fundament holdet fra 1974 startede på.

Vil du også hylde "The Socceroos"? Forudbestil deres VM udebanetrøje nu- kun 599,-.

Udover det overordnede look er der flere små detaljer, som giver designet klassisk. Kraven, som er lavet med en V-hals, er stærkt inspireret af trøjen fra 1974. Også fodboldforbundets logo er blevet puttet ind i et skjold, der er lavet i samme form som det der sad på brystet af spillerne fra 1974. Dermed følger både hjemmebane- og udebanetrøjen "The Socceroos" ønske om at "mærke landets historie".

Ligesom hjemmebanetrøjen er Australiens nye VM udebanetrøje også lavet med Nikes nyeste teknologier indenfor sportstøj. Først og fremmest er Nikes landsholdstrøjer et pragteksemplar på bæredygtighed. Således er hele dragten, både trøje, shorts og sokker, produceret med materialer der er lavet på genbrugte plastikflasker (100 procent genbrugt polyester i shortsne, 96 procent i trøjen og 78 procent i sokkerne). Hvert sæt i gennemsnittet brugt 18 genbrugte plastikflasker.

Hvis du er vild med det klassiske look så forudbestil trøjen nu- kun 599,-.

Til selve trøjen har Nike brugt deres 3D scanner, som har ydet dem muligheden til at lave et milimeter præcist fit, der giver spilleren en bedre bevægelsesfrihed. Sammen med deres velkendte Dri-Fit teknologi giver Nike spillerne en optimal ydelsesevne. Det sørger for at holde trøjen tør ved at lede al form for sved og fugt væk fra huden.

Med deres udebanetrøje er Australien nu helt klar til at sende deres stolthed til Brasilien. Australien skal op mod Spaniel, Holland og Chile, så de får i den grad deres at se til. De åbner mod Chile den 13. juni. Sammenlignet med de andre udebanetrøjer vi har set ved VM, hvor placerer du så Australiens? Og hvor meget ravage tror du at de kan skabe i dødens pulje? Del dine kommentarer med os i feltet herunder.