Gigantopgør i vente i Champions League: Hvem slår hvem?

I denne uge spidser det til. Helt til. Det er tid til kvartfinalerne i Europas mest prestigefyldte turnering. Den turnering alle de største klubber har vundet og ikke kan få nok af at vinde. Jagten på pokalen med de store ører er i år et opgør mellem de absolut største giganter i Europa. Således er Manchester United eneste tilbageværende hold i turneringen, som ikke befinder sig i top tre i deres hjemlige liga. Vi tager pulsen på de fire kampe kvartfinaler i Champions League her.

Otte hold er tilbage i Champions League. Iblandt dem har blot to hold ikke prøvet at stå øverst på podiet, nemlig Atletico Madrid og PSG. De resterende seks hold har alle prøvet at vinde det mest eftertragtede trofæ i moderne klubfodbold. De seneste vindere er Bayern München, der som bekendt slog Dortmund i en ren tysk finale på Wembley. Siden turneringen blev omdøbt til UEFA Champions League i 1992 har en forsvarende mester aldrig formået at løfte pokalen med de store ører to år i træk.

Manchester United vs FC Bayern München Tirsdag aften støder to hold sammen, der i Champions League sammenhæng har haft nogle af de mest nervepirrende opgør, toppet af en vis finale i 1999. Vi taler her selvfølgelig om Manchester United mod Bayern München. Der er dog ikke mange der forventer et lige så tæt opgør i denne omgang, hvor Bayern München om muligt er blevet siden sidste år og Manchester United kæmper en hård kamp for at finde fodfæste i en historisk dårlig sæson.

I årets Champions League turnering er de klubber dog faktisk utroligt jævnbyrdige, begge med blot et enkelt nederlag i turneringen. Med Champions League som Manchester Uniteds absolut sidste livline i denne sæson for en smule succes er der ingen tvivl om at De Røde Djævle vil gøre alt for at overkomme Moyes' hidtil største opgave i sin trænerkarriere. Guardiolas tropper ligner dog ikke et hold, der på nogen som helst måde har tænkt sig at løfte foden fra speederen og mon ikke Ribery og co. vil forsøge at gøre kort proces ved at slå United i egen hule?

FC Barcelona vs Atletico Madrid I tirsdagens andet brag står den på et rent spansk opgør når FC Barcelona tager imod titelkandidaterne fra den hjemlige liga, Atletico Madrid. Det er første gang at de to klubber støder ind i hinanden i international sammenhæng og al form for statistik mellem de to klubbers tidligere møder kan ikke bruges til meget, når Diego Costa og co. drager mod Camp Nou for at forsøge at skabe sig selv et godt udgangspunkt.

Begge holds vej mod kvartfinalerne har været forholdsvis smertefrie. Dog er Atletico fortsat ubesejrede i turneringen, hvor Barcelona har lidt et enkelt nederlag da Ajax slog dem med 2-1 i 5. spillerunde. Atletico Madrid har som sagt aldrig vundet pokalen med de store ører. En enkelt gang har de været i finalen. Det var dog i 1974, før turneringen blev omdøbt. Klubben har derfor en stor længsel efter at komme tilbage helt på toppen af den internationale scene. Barcelona har vundet Champions League 3 gange, senest i 2011 da de vandt med 3-1 mod Manchester United. Det var dog også sidste gang de var i finalen i Champions League, så mon ikke at katalanerne begynder at blive lidt sultne efter international succes?

Paris Saint Germain vs Chelsea FC Onsdag aften står den så på et andet meget interessant opgør mellem Paris Saint German og Chelsea. Og ud over at være kampen mellem de to mest velhavende klubber i Europa, så er dette også et opgør mellem Zlatan Ibrahimovic og hans tidligere træner Jose Mourinho. Et makkerpar der tilsynladende var utrolig vellykket. Blandt andet skrev Zlatan i sin bog at han villig til at dø for den succesfulde portugiser. Og Europas øjne vil helt sikkert holde fokus på, hvordan Zlatan vil lede den franske hovedstad til sejr mod sin gamle træner.

Det er tredje gang at de to holder møder hinanden i Champions League sammenhæng. De to første opgør fandt sted for 10 år siden da de endte i samme indledende gruppe. Dengang vandt Chelsea med 0-3 i Paris, mens det andet opgør endte 0-0. Meget er dog sket siden da og vi kan absolut forvente at PSG vil yde Chelsea en del mere modstand end for 10 år siden.

Særligt med Cavani tilbage i truppen efter et par måneders skadespause skal Terry og co. virkelig have arbejdstøjet på for at holde PSG fra fadet. Moruinho afskrev i weekenden Chelseas chancer i den hjemlige liga og mens det nok bare er lidt af Mourinhos klassiske spin, så er der ingen tvivl om at Mourinho vil gøre alt hvad han har sin magt for at føre Chelsea til deres blot 2. Champions League titel.

Real Madrid vs Borussia Dortmund Sidste kvartfinale er en gentagelse af sidste års semifinale mellem Real Madrid og Borussia Dortmund. Sidste år kvaste tyskerne den spanske kongeklub på hjemmebane med hele 4-1, mens det nåede at blive lidt spændende i det omvendte opgør, da Sergio Ramos i de døende minutter sendte bolden ind til 2-0. Jürgen Klopps tropper holdt dog fast og hold altså Ronaldo fra at komme i sin første Champions League finale med Real Madrid.

Begge klubber endte årets gruppespil som nummer 1, men hvor Real Madrid gik ubesværet igennem gruppespillet, så kvalificerede Dortmund sig først i allersidste runde, hvor resultaterne flaskede sig til deres fordel. Således endte tre hold på 12 point. I hver deres 1/8-dels finaler var der ikke meget at rafle om og deres avancement var forholdsvis smertefrit. I sin nye omfatning har Real Madrid vundet turneringen 3 gange, men det er efterhånden ved at være 12 år siden og ifølge klubbens ambitioner er det 12 år for meget. Særligt med CR7 i truppen er Real Madrids supportere snart ved at være rigtig utålmodige. Således var 2002 også sidste år at Real Madrid optrådte i en finale.

Vi skal endnu længere tilbage for at finde Dortmunds eneste titel i Champions League. Den kom i 1997 da de slog Juventus i finalen med 3-1. Til gengæld var Dortmund meget tæt på at gå hele vejen sidste år, da de som nævnt måtte se sig slået i finalen mod deres tyske kollegaer fra München.

Når de otte topklubber træder ind til den legendariske hymne tirsdag og onsdag aften, så vil der naturligvis også være fokus på fodboldstøvlerne. For med udsigten til Adidas' nye Earth Pack og ikke mindst Nikes seneste farveopdateringer, vil der være masser af potentielle fodboldstøvler der kan have en afgørende rolle med i fordelingen af de fire pladser til semifinalerne. Ikke mindst vil det være spændende at følge opgøret mellem Messis signaturstøvle og CR7's seneste FF '10M. Hvilken fodboldstøvle vil være afgørende

Hvert år giver Champions League os et væld af begivenhedsrige oplevelser og minder. Årets turnering er ekstraordinær da de resterende otte består af den absolut fineste karat. Vi vil helt sikkert blive forkælet når Europas giganter tørner sammen i denne uge. Hvem tror du trækker de længste strå i kampen om pokalen med de store ører og, hvilke fodboldstøvler glæder du dig til at se i aktion? Som altid er vi lutter ører når du deler dine tanker med os, så skriv dine kommentarer i feltet herunder.