Eksplosive marts: Tilbageblik på de nyeste fodboldstøvler

Vi er ikke meget for at forlade marts måned. For med den kollektion af fodboldstøvler vi er blevet budt på i denne måned, så er det næsten en skam at skulle sige tak for denne gang. På den anden side giver det også bare ekstra grobund for at glæde os endnu mere til at se, hvad April har i ærmet til os. Men før vi forlader marts, så lad os da lige tage et kig på, hvad månedens eskapader.

Marts måned var knap skudt i gang før vi var blevet udstyret to lækkerbiskener. Førs kom Adidas ud med en noget trimmet Adipure 11Pro SL. Således havde de valgt at tage fodboldstøvlen, der er ambassadør for komfort og sat den på en slankekur, der endte i et vægttab på hele 67 gram. Dermed formåede Adidas at tage deres læderstøvle og rent faktisk gøre den konkurrencedygtig med nogle af de bedste letvægtstøvler på markedet. I modsætning til den almindelige 11Pro's Comfort Frame, så er denne SuperLight model blevet udstyret med Sprint Frame.

Men på trods af dens lave vægt, så er 11Pro stadig "Class in Comfort", som Adidas' selv formulerer det. Det bløde Taurus-læder udgør stadig overdelen, og Adidas har sågar valgt at tilføje endnu flere syninger til forfoden så læderet kan bevare sin holdbarhed og smidighed. Til gengæld er området omkring midterfoden og hælen afløst med det super tynde SprintSkinII, der sikrer en lavere vægt.

Er Super Light modellen fra Adipure-kollektionen lige dig, så køb den her- kun 2039,-.

Den samme dag blev en anden læderstøvle ligeledes præsenteret for offentligheden, nemlig Pumas mest ikoniske fodboldstøvle Puma King. Kongen kom dog i denne omgang i helt nye Whiteoutet klæder. Puma King er blevet båret af legender som Pelé, Maradona og Eusébio og denne afblegede version giver i den grad et forfriskende og stilfuldt pust i et marked, som bliver stadig mere domineret af farvede fodboldstøvler.

Du kan få lov til at eje dine egne Whiteoutet Puma King nu- kun 1199,-.

Og så sprang bomben. På en helt normal torsdag, som ikke var så normal alligevel, blev regelsættet for fodboldstøvlerne omskrevet. På et storslået event i Barcelona, kunne Nike præsentere Magista Obra. Deres bud på en fodboldstøvle lavet med deres Flyknit-teknologi og med en ankelsok der altså fuldstændig omdefinerede vores syn på fodboldstøvler. Nikes Magista har stjålet alle overskrifter i marts måned og forventningerne til de revolutionerende fodboldstøvler er skyhøje og vi kan ikke vente meget længere på at den skal komme i butikkerne.

Hvis du bare skal have den nye Magista Obra, så kan du skrive dig op her og være blandt de første til at få nyheden om, hvornår du kan forudbestille støvlerne.

Men Nike var slet ikke færdige. For blot en uge senere kom Nike med en farveopdatering på deres 4 siloer. Og den første var også en del af Nikes Fast Forward serie. Mercurial-kollektionen har nemlig eksisteret siden VM i 1998 og det har Nike valgt at hylde ved at lave en opdateret version af modellerne fra de 4 sidste VM slutrunder. Og denne gang var turen kommet til 2006 og Vapor III. I denne nye variant havde Nike lagt sig designmæssigt tæt op af modparten fra 2006 og denne Mercurial kom således i en skarp Gul/Grøn som samtidig også er farverne for VM-slutrundens værtsnation.

Gør som mange andre og køb den populære FF '06M- kun 1619,-.

Også Hypervenom fik en ny farve og denne blev ligledes lavet i gul, dog med dertil sorte modfarver i stedet for grøn. Denne Hypervenom er senere blevet brugt af Brasiliens nye håb Neymar Jr. og det bliver spændende at se om det også bliver denne farvekombination Neymar tager med til VM. De passer i hvert fald helt perfekt til de gule brasilianske farver.

Er du mere til Hypervenom? Så bestil dit eget par nu- kun 1619,-.

For at få lidt andre farver på den nye farveopdatering så valgte Nike at gå over i en lidt anden boldgade med deres CTR360 Maestri III. Men i stedet for at kombinere flere farver, som de tidligere med Maestrien, så valgte Nike at dyppe hele fodboldstøvlen ned i malerspanden og gøre den fuldstændig ildrød. Eneste kontrast er de sorte Nike swooshes, som selvfølgelig også skal være til at se.

Rød er kærlighedens farve. Så det er ikke er svært at forelske sig i den nye CTR360 Maestri. Du kan bestille dit eget par nu- kun 1349,-.

Sidste støvle i denne opdatering var Nikes Tiempo Legend V og ligesom Maestrien kom den også i rød, dog med en hvid modpart og denne Tiempo fik dermed lov til at følge det design, som vi har set på de seneste Tiempo fodboldstøvler.

Den nye Tiempo kan blive din lige nu. Skynd dig ind og bestil den- kun 1259,-.

Sammen med de fire farveopdateringer, var det dog også tid til at kigge hen mod lidt andre underlag. Nikes FC247-kollektion, som indeholder en streetsko, indendørssko og kunstgræs, trængte således også til en opdatering. Her havde Nike fået plads til to pakker: En Dreams of Brazil Pack og en Radioactive Pack.

Til deres Lunargato II havde de således valgt en Grå/Neon og en Sort/Grøn/Hvid. Skoen er lavet særligt til teknisk begavede spillere, som også nyder det hurtige spil på gaderne. Derfor var det da også nærliggende at lave en variant der hylder Brasilien, som jo er særligt kendt for at mestre gadefodbolden.

Gå ind og vælg dine favoritfarver på de nye Lunargato II nu- kun 629,-.

Er kunstrgræs dit foretrukne underlag? Så køb dit par af Bomba Finale II- fra 629,-.

Kunstgræs er gået hen og blevet et helt naturligt underlag at spille på, både til træning og til kamp og derfor har Nike også valgt at designe en fodboldstøvle der specialiserer sig udelukkende til dette underlag. De kalder serien for Bomba Finale og i denne farveopdatering kommer kunstgræs støvlen i en Sort/Grå/Orange og en giftig Sort/Lilla variant.

Elsker det teknisk prægede futsal? Så køb de nye Elastico Finale II- fra 629,-.

Elastico II er skoen til de lange vintermåneder, hvor trægulvsunderlaget dominerer. Futsal er så småt ved at slå sine rødder ned i dansk fodbold og populariteten i sporten fra Sydamerika er støt stigende. Derfor var det også meget passende at Nike valgte at opdatere farverne på denne indendørssko. I et vovet design til deres Dreams of Brazil pack kommer skoen i Sølv/Grøn, mens Radioactive Pack skoen blev lavet i en Gul/Sort variant der helt sikkert ikke er til at misse på banen.

Med fuldt fokus på Nike, var det så også tid til at kigge andetsteds. Og Adidas skulle nok sørge for at flytte rampelyset lidt væk fra Nike. Efter flere ugers rygter blev den nye Adidas Crazylight nemlig præsenteret. Og med en vægt på bare 135 gram, sørgede de for at sprænge alle rammer for, hvad en letvægtsstøvle kan veje. Støvlen sidder på fødderne af Gareth Bale og har sammen med sin latterligt lave vægt også fået et design der i den grad skiller sig ud fra mængden, med et mønster der tilnærmelsesvist minder om fartstriber. Et meget passende design til en støvle der i den grad er ambassadør for fart.

Vi har stadig Crazylight på lager, så skynd dig og ind og bestil dit par- 2500,-.

Nike bryder sig dog tydeligvis ikke om ikke at være i centrum. For endnu engang kom de med ud med et par farveopdateringer til to af deres kollektioner. Den første var en afrunding af deres Fast Forward serie og her var vi selvfølgelig nået til 2010, hvor Cristiano Ronaldo var frontfiguren for en vis lilla Superfly II. Fast Forward modellen fra denne omgang er nok den, hvis design ligger sig tættest op af sin modpart. Således kom den præcis ligesom i 2010 også i en Lilla/Orange variant. Nike præsenterede denne støvle lige i tide til at CR7 kunne bære den under El Clasico. Og de fik en fin start for dagen med en enkel scoring, selvom Real Madrid som bekendt tabte opgøret med Messi i hopla.

Er du mere til Mercurial? Så køb Cristianos støvle nu kun 1619,-.

Men Nike elsker farveopdateringer og særligt elsker de dem til Hypervenom, som til trods for sin relative korte levetid i den grad har prøvet at få en makeover eller to. I denne omgang blev det til en Sort/Hvid/Grøn variant, som altså gav et lidt mere klassisk look til den dødbringende fodboldstøvle, som jo ellers har været vant til masser af farver.

Hvis du synes de nye Hypervenom farver er spot on, så køb den nu kun 1619,-.

På falderebet kom Adidas så også med en ny farveopdatering til deres fire siloer. En opdatering de valgte at kalde for Earth Pack og som er inspireret af den Brasilianske jungle. Således repræsenterer de fire forskellige kombinationer i rene farver som vi kender dem fra Moder Jord. Adidas' Earth Pack er bestemt til at blive taget i brug når de resterende otte giganter går i krig i kvartfinalerne til Champions League tirsdag og onsdag aften. Bastian Schweinsteiger har dog på eksklusiv vis fået lov til at bruge sine F50 Adizero Glow i den hjemlige liga. Det bliver dog spændende at se mere til de jungleinspirerede støvler i april måned.

Er du faldet pladask for Earth Pack? Køb dit par nu fra 1319,-.

Således fik vi taget et kig på marts måneds strabadser. Og sikken måned. Det har været begivenhedsigt, følsesladet og ikke mindst chokerende. Der er ingen tvivl at marts måned først og fremmest vil blive husket for Nikes Magista Obra, som i den grad stjal rampelyset fra alt og alle i en måned, hvor der ellers har været tralvt med malerspandende. Vi ved i hvert fald, hvad vi synes, men hvad synes du? Hvad har været den fedeste fodboldstøvle for dig i marts måned? Lad os høre ved at kommentere i feltet herunder.