Bliv lækkert klædt på med Tiempo '94 sneakers

I år vil det være 20 år siden Nike debuterede med deres nu ikoniske fodboldstøvle og det fejrede de tidligere på året med deres Nike Tiempo XX Pack. Et par af Nikes seneste Tiempo Legend V og et par Tiempo ’94 sneakers. Der er dog mere hvor det kommer fra og vi har taget et kig på to af Nikes stilfulde Tiempo ’94 sneakser.

Den 17 juli 1994 løb to hold på banen i Pasadena, Californien i jagten på endnu en VM titel. Det var finalen mellem Brasilien og Italien og iblandt de 22 spillere på banen, spillede 10 af dem i Nikes første fodboldstøvle nogensinde, Nike Tiempo Premier. Fire år efter at Nike præsenterede verden for deres første fodboldstøvle stod Brasilien i endnu en finale, denne gang mod værtsnationen fra Frankrig. De to par Tiempo ’94 er netop inspireret af disse to lande, som begge deler samme passion som Nike – kærligheden til sporten og mode.

Det er efterhånden de færreste der ikke ved, hvor VM skal afholdes i år. Brasilien har altid været en vigtig del af Nikes fodboldstøvler ved at levere et utal af stjerner til Nikes familie. Derfor er det heller ikke unaturligt at Nike har lavet et design til deres Tiempo ’94 med inspiration fra den brasilianske fodboldkultur. Farverne fra CBF modellen er således designet ud fra ”Canarinho”, som oversat betyder ”Lille kanariefugl”. Det er et kælenavn det brasilianske landshold har fået efter deres livlige gule landsholdsdragt.

Er Tiempo '94 CBF noget for dig? Køb dem her- kun 898,-.

Da Brasilien og Frankrig mødte hinanden under franske himmlstrøg ved VM i 1998 var der ikke mange der spåede franskmændene store chancer til at slå de forsvarende mestre af tronen. Selvom Frankrig havde et stjernespækket hold, så var Brasiliens mandskab stadig på et niveau over alle andre. Men lige præcis den aften i Paris skulle vise sig at blive en magisk aften for fransk fodbold. Og med Zinedine Zidane i hopla kvaste ”Les Bleus” forhåndsfavoritterne med 3-0.

Om det fransk-inspirerede design i FFF-modellen også slår det brasilianske vil vi lade op til jeres personlige præferencer at bestemme, men i hvert fald har Nike designet en sneaker, der hylder den franske fodboldkultur. Specifikt inspireret fra den fransket ”Cochet”, som er den velkendte hane fra det franske fodboldforbunds logo, er skoen designet i nogle stilfulde brune og blå farver, med strejf af guld og rød, som er hentet fra de mangefarvede fjer fra den franske hane.

Er du mere til den fransk-inspirerede Tiempo '94? Køb dem her- kun 898,-.

Overdelen på begge sko er lavet i blødt læder med syninger, der klart udtrykker designet på Nikes klassiske støvle fra 1994. Overdelen er også prydet med et ruskindsmateriale, der giver skoene et klart præg af den mode, som bestemt også ligger i førersædet hos både Nike og de to lande som skoene repræsenterer. Begge sko er også udstyret med to ekstra pløse i hver deres farver, så man virkelig kan få lov til at udtrykke sin personlige stil.

Find et større udvalg af Nikes Tiempo '94-kollektion her

Hvis man er vild med Tiempo-stilen og man har Brasilien eller Frankrig sit hjerte nært, så er disse sneakers helt sikkert et must i sin kollektion. Og med både Brasiliens og Frankrigs VM trøjer på plads, er der rig mulighed for både at se godt ud og støtte sit favoritland ved VM i år.

Både Brasilien og Frankrig er ikoner indenfor både fodbold og mode. Det er derfor heller ikke unaturligt at Nike har valgt at bruge netop disse to nationer som inspiration til at designe nogle lækre sneakers, som samtidig hylder en af deres mest ikoniske fodboldstøvler i deres sortiment. Med Tiempo '94 CBF og FFF kan man helt sikkert skille sig ud fra mængden. Hvad synes du om Nikes Tiempo-kollektion og er designet på deres Tiempo '94 noget for dig? Vi vil meget gerne høre din mening så del den med os i kommentarfeltet herunder.