Nike hylder 125 års Hollandsk fodboldarv med VM udebanetrøje

Som et af verdens absolut ældste fodboldforbund, hviler der en stolt og tung fodboldarv på de hollandske fodboldspilleres skuldre. I år fylder Hollands fodboldforbund 125 år kun akkurat overgået af DBU, som det første ikke-britiske fodboldforbund i verden. Tidligere på måneden præsenterede Nike Hollands VM hjemmebanetrøje. Nu er de klar med Hollands 2. valg når de til sommer vender snuden mod Brasilien.

VM i Brasilien bliver 5. gang at Holland optræder med Nike på brystet ved en VM-slutrunde. Deres samarbejde går altså ikke helt så langt tilbage som det hollandske fodboldforbund har eksisteret. Alligevel har Nike gjort en stor dyd ud af at hylde den hollandske fodboldarv gennem deres landsholdstrøjer. Hjemmebanetrøjen blev lavet i den traditionelle orange farve i et klassisk design, og de har ført samme stil med udebanetrøjen.

Du kan allerede nu forudbestille Hollands VM udebanetrøje- kun 599,-

Hollands udebanetrøje kommer nemlig i en gradueret kongeblå, og reflekterer dermed også den stolte royale kultur, som er så betydningsfuld for det hollandske folk. Nike har ligeledes overført redesignet af det hollandske fodboldforbunds logo, som kommer i en orange farve, som en skarp kontrast til den blå farve.

Trøjen er lavet med et geometrisk vandmærket mønster, der reflekterer det fremtrædende hollandske landskab og vand. Ligeledes er designet en hyldest til landsholdets dynamiske spillestil, hvor hver enkelt spiller ofrer alt for holdets fællesskab og elegante spillestil. Kraven er lavet som en klassisk V-krave og reflekterer, ligesom hjemmebanetrøjen, den hollandske fodboldarv, der har givet fodbolden stjerner som Johan Cryuff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp og Robin van Persie og mange mange flere. På indersiden er den hollandske krone, som normalt sidder på løvens hovede, placeret.

Støtter du Holland ved VM i år? Forudbestil deres VM udebanetrøje nu - kun 599,-

Som et ekstra element for at hylde den historiske fodboldarv, har Nike også inddraget den legendariske hollandske grafiske designer og typoograf Wim Crouwel, som har stået for skriften på trøjernes numre og navne. Her har han skabt en moderne skrift, som samtidig også omfavner 1970'ernes design.

Ligesom alle Nikes landsholdstrøjer ved dette VM, så er Hollands VM udebanetrøje også lavet i Nikes Dri-Fit materiale, der sørger for at lede fugt og sved væk fra kroppen. Hertil har Nike naturligvis også brugt deres andre teknologier, som f.eks. deres 3D scanner, der har givet Nikes designere muligheden for at lave en fodboldtrøje der passer perfekt til de atletiske fodboldspilleres overkroppe.

Du kan allerede nu forudbestille Hollands VM udebanetrøje- kun 599,-

Når van Persie og co. træder ind på det brasilianske græs til sommer, så bliver det med uappetitlig sult for at bringe VM guldet hjem til Holland. Oranje kom så tæt på, som man overhovedet kan komme i 2010, og der er ingen tvivl om at de ville elske at fejre deres 125 års jubilæum med en VM-titel. Hollands VM udebanetrøje følger i høj grad de 125 års traditioner. Hvad synes du om denne kongeblå udebanedragt?