Mercurial Vapor Superfly II vs Mercurial Vapor IX FF '10M

Med Nikes Fast Forward serie har der i den grad været plads til at hylde en fodboldstøvle, der har skrevet sig ind som en absolut favorit i manges hjerter. Siden den første Mercurial i 1998 har den været igennem en imponerende udvikling. Vi sætter her den nyeste Fast Forward op mod sin modpart fra 2010.

Du kan gå ind og forudbestille den nye Mercurial IX '10M nu - kun 1619,-

Da Cristiano Ronaldo i 2010 for første gang var frontfiguren for Mercurial-kollektionen ved et VM, var det med en fodboldstøvle som for alvor rykkede grænserne. Særligt ved denne fodboldstøvle var at den faktisk vejede hele 46 gram mere end sin forgænger, så den kom helt op på en kampvægt på 230 gram. Nike valgte nemlig med Superfly II at sætte stabilitet og jordens greb i førersædet.

Det gjorde de ved hjælp af to ting: En opdateret brug af deres Flywire teknologi og et nyt knopsystem som de kaldte Nike Sense. Flywire er en teknologi som bruger ultrastærke tråde, der fungerer som kabler, lidt ligesom i en hængebro. I modsætning til tidligere versioner valgte de at tilføje en del flere tråde, for at skabe et helt tæt fit omkring foden, hvilket skabte et mere dynamisk fit end tidligere generationer.

Den helt store ændring var dog knopsystemet, som Nike altså havde udviklet efter at have allieret med en række topspillere, for at finde ud af, præcis hvad de havde behov for. Tanken var at lave et knopsystem, der var placeret på en måde der kunne give spilleren et mere optimalt afsæt. Det gjorde de blandt andet med et sæt knopper, der bevægede sig ind og ud, alt efter underlaget og spillerens tryk ned i jorden. Samtidig designede Nike også et par af knopperne som et anker, der skulle yde en større bevægelsesfrihed og større evne til hurtige retningsskift.

Fire år senere har Nike rykket sig et stykke fra denne ellers innovative fodboldstøvle og den 9. generation af Mercurial Vapor er blevet noget anderledes både i form og funktion.

Er den nye Mercurial IX '10M din favorit? Så forudbestil den nu - kun 1619,-

I Nike Mercurial Vapor IX er Flywire ikke en del af overdelen. I stedet bruger Nike en række af deres nyeste teknologier til at skabe det dynamiske fit, som man søgte efter med Flywire teknologien. Vapor IX er således lavet med mikrofiber materielet Teijin OLM 12, der skaber en langt tætter føling med bolden. Dertil følger Nikes Speed Control, som giver et bedre greb om bolden og ACC-teknologien, der sikrer et stabilt greb i vådt vejr.

Knopsystemnet har også rykket sig et stykke fra VM i Sydafrika og Nike er således gået helt væk fra det system de brugte i deres Superfly II. I stedet satser Nike på acceleration og eksplosivitet ved kun at have to tynde knopper under hælen. Ligesom formen på knopperne er blevet langt mere kantede og skarpe, så de kan gribe bedre fat i jorden.

Hvis du har kastet din kærlighed på CR7's Mercurial IX '10M? Så kan du forudbestille den nu - kun 1619,-

Designmæssigt er FF '10M meget tæt på at være en tro kopi af sin modpart fra 2010. Men farverne på den populære Superfly II Elite Series var faktisk ikke tilfældigt udvalgt og ideen kom rent faktisk fra Didier Drogba, da han havde bemærket at hans holdkammerater havde nemmere ved at spotte ham i sine daværende orange Vapors. Det fik Nikes research hold til at undersøge det nærmere og de fandt ud af at det menneskelige øje reagerer krafigere på store farvekontraster. Der er altså en mening med galskaben når Nike sender deres fodboldstøvler ud i en række farver, som ens sunde fornuft nogle gange har svært ved at forholde sig til.

Nikes Fast Forward serie slutter altså foreløbigt i 2010 med en hyldest den ikoniske Mercurial Vapor Superfly II. De fire Fast Forward fodboldstøvler har hver især samlet det bedste fra fortiden og nutiden. Men hvilken fra denne VM-serie er egentlig din favorit? Og hvad tror du fremtiden har at byde til Mercurial-kollektionen?