Nike Mercurial Vapor III vs Nike Mercurial Vapor IX FF '06M

I Nikes Mercurial VM-serie er vi nået til VM i 2006, som vi kunne præsentere i sidste uge. Modellen fra 2006 er af mange blevet kategoriseret som Nikes bedste i deres letvægter-kollektion og derfor er den nyeste Mercurial Vapor IX 06M også en dejlig tur ned af memory lane. Vi har sat de to fodboldstøvler op mod hinanden

Da Nike i 2006 præsenterede Mercurial Vapor III var det med en række innovative teknologier, som dens to forgængere ikke indeholdt. Først og fremmest var denne model den første som blev lavet i det japanske mikrofiber materiale, som siden har domineret Mercurial-kollektionen: Tejin. Dermed tilbød den nye Mercurial en usammenlignelig overdel, som virkelig formåede at forme og tilpassig sig foden. Boldfølingen kom derfor også helt op i førersædet, da overdelen var en meget tyndere, pålidelig og komfortabelt alternativ til den version af NIKESKIN, som blev brugt på Vapor II.

Forudbestil dit par af den nye gule og grønne Vapor i dag - kun 1619,-

I Nikes hyldest til modellen fra 2006 hedder materialet stadig Tejin, men er siden blevet udviklet og hedder derfor Tejin OLM 12. Hertil har Nike tilføjet deres populære Speed Control-teknologi, som giver det optimale greb om bolden. Teksturen er lavet i et golfbold-lignende mønster og sammen med et klæbrigt materiale på snuden af støvlen kan spilleren roligt stole på at bevare kontrollen over bolden, selv i høj fart.

I 2006 var letvægtsstøvlen stadig ikke helt kommet under de 200 gram. Men med Nikes Mercurial Vapor III formåede de for første gang at knibe deres fodboldstøvle under med 4 gram (196 gram). Det skyldtes blandt andet det føromtalte lette mikrofiber materiale Tejin. Det var dog ikke det eneste nye på Nikes populære letvægter. Således havde udviklingsholdet også ladet sig inspirere af de særligt komfortable sædder i racerbiler. Med dette skabte de en højere hælklap, da hælen tidligere havde skabt problemer for mange fodboldspillere.

Vægten på Mercurial Vapor IX er jo som bekendt kommet et godt stykke under de 200 gram. Den ligger nemlig på de 185 og Nike har altså formået at skære 11 gram af. Det har de blandt andet formået ved at introducere glasfiber sålen, som udover at holde vægten nede også yder en større fleksibilitet og spændstighed samt bedre stabilitet. Den seneste model indeholder således to lag glasfiber under midt- og bagfoden og ét lags glasfiber under forfoden.

Du kan allerede gå ind og forudbestille den nye Vapor - kun 1619,-

I 2006 var sålen ligeledes lavet i to lag, men i denne tid havde Nike valgt at lave det i en kombination af kul og glasfiber. Det var tydeligt at Nike havde puttet komfort i førersædet for denne støvle. Til deres Vapor III havde Nike nemlig også introduceret en hæl i kulfiber såvel som PORON indlæg. Og det var med stor succes, da denne model siden er blevet husket som den mest komfortable i Mercurial-kollektionen.

Hvor knopsystemet i 2006 indeholdt fire knoppet under hælen, så har Nike holdt fast i deres to knopper i den seneste variant i rækken. Tanken med de to knopper er som bekendt at skabe de mest optimale forudsætninger for at kunne accellere og sætte af fra jorden, så hurtigt som muligt.

Accelleration var også en af Nikes ambitioner med Vapor III, men systemet under støvlen fra 2006 søgte lige så meget at skabe så stor bevægelsesfrihed som muligt, ved at putte hurtige vendinger og retningsskifte i front.

Og så kan vi jo selvfølgelig ikke komme udenom designet, som fodboldstøvlerne fra de to generationer jo i den grad hylder de brasilianske farver. I 2006 var det til ære for "El Fenómeno", der jo som bekendt blev alle tiders topscorer under turneringen i 2006 med sine 15 mål. Det er derfor også helt passende at de gule og grønne farver får endnu en tur under spotlyset nu, hvor VM skal afholdes i sambalandet, hvor R9 selv kommer fra.

Gå ikke glip af Nikes hyldest til R9. Forudbestil den nu - kun 1619,-

ALT_TAG

I 2006 sluttede en ære med en sand legende i R9. Til gengæld var det også året, hvor en ny æra startede for et af nutidens største fodboldikoner, nemlig R7. I 2010 var Cristiano Ronaldo frontmanden for Mercurial-kollektionen. Så mens Nike Mercurial Vapor IX FF '06M hylder den levende legende Ronaldo, så vil '10M hylde den spillende legende Ronaldo. Vi har nydt dette tilbageblik til 2006 og ser frem mod tilbageblikket til 2010. Hvad synes du om denne opdaterede model af Vapor III? Vi lægger gerne øre til dine kommentarer, så del dem med os i feltet herunder.