Magista møder Nikes Flyknit løbesko

Nike Magista Obra bliver den første fodboldstøvle nogensinde der er lavet med en overdel af det fantastiske Nike Flyknit materiale. Vi tager et kig på Magistaen sammen med tre forskellige par Nike sko der alle er lavet i Flyknit for, at finde svar på, hvad materialet kan bruges til.

Det var noget af en bombe Nike smed, da de afslørede at den helt nye Nike Magista Obra fodboldstøvle bliver lavet i Flyknit. Det vil fuldstændig revolutionere fodboldstøvle-verdenen. Vi tror på at Nikes postulat om at Football will never be the same er sandt.

Flyknit er ganske vidst nyt på fodboldstøvler, men på løbesko har det været brugt i et par år. Vi sætter her Magista fodboldstøvlen op imod tre af de Nike løbesko, hvor Flyknit materialet anvendes; Nike Free Løbesko Flyknit, Nike Løbesko Flyknit Lunar2 og Nike Løbesko Flyknit+ Racer.

Det første man bider mærke i ved de tre løbesko er at de er bemærkelsesværdigt lette:Flyknit+ Racer vejer 160g, Flyknit Lunar2 vejer 255g og Free Flyknit+ vejer 210g. For en løbesko er det ikke unormalt at nålen på vægten bevæger sig op over 300g, så Nikes Løbesko udstyret med Flyknit-materialet er markant lettere end den gennemsnitlige løbesko.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Vægten er en af de absolut største fordele ved Flyknit-materialet. Det er et utrolig let materiale som Nike har brugt lang tid på, at udvikle og perfektionere. Men det slutprodukt de er kommet frem til er intet mindre end fantastisk.

En anden stor fordel ved flyknit materialet er at det er utrolig stærkt. Det er designet så det spænder på de helt rigtige steder, samtidig med at det er vanvittig holdbart. Det gør materialet ideelt til brug på eksempelvis fodboldstøvler.

På både Magista fodboldstøvlen, og de tre løbesko er overdelsmaterialet skåret ud i et stykke, så du praktisk talt får en overdel helt uden syninger. Dette gavner selvsagt komforten rigtig meget, da der så ikke er nogle generende små ujævnheder i materialet.

Flyknit-materialet skal give en følelse af, at være et ekstra lag hud. Med andre ord skal det føles som en naturlig del af kroppen. Det ultralette materiale smyger sig om foden, og giver virkelig følelsen af at det går i et med foden.

Hvor nogle løbesko kan føles klodsede, tunge og umedgørlige så er både Flyknit+ Racer, Flyknit Lunar2 og Free Flyknit+ ekspetionelt fleksible. Dette skyldes naturligvis en del forskellige ting, men som du nok allerede har gættet så er Flyknit overdelen den vigtigste ting.

Nike Flyknit+ Racer har som før skrevet en overdel lavet i Flyknit-materialet. På trods af den uhørt lave vægt på 160g så er stødabsorberingen i en Flyknit+ Racer også rigtig god. Sålen er lavet med et diamant-formet mønster der giver et bedre greb i underlaget.

Der udover har Nike Flyknit+ Racer løbeskoen også et rigtig smart to-delt design. På grund af det flotte design er der også rigtig mange der vælger, at bruge den som en helt almindelig hverdagssko. En af de største fordele ved Flyknit+ Racer er at den faktisk føles mere som en sok, end som en sko.

Endvidere så er Nike Flyknit+ Racer løbeskoen også kompatibel med Nike+. Dette giver mulighed for, at følge din fart, løberut samt meget andet med Nike+ Appen, eller online. Det er en funktion der for mange løbere efterhånden er blevet helt uundværlig.

Nike Flyknit Lunar2 løbeskoen tager virkelig løbesko til helt nye højder. Det er en komplet løbesko der mikser alt fra styrke til komfort og støtte. Med andre ord er det en sko der giver dig de allerbedste forudsætninger for, at få det optimale ud af din løbetur. Overdelen er selvsagt lavet i Flyknit så du får et behageligt fit, der på det nærmeste former sig efter din fod.

På Nike Flyknit Lunar2 løbeskoen er de karakteristiske Flywire-tråde også, at finde. De tynde, men ultrastærke tråde er lagt rundt om midtfoden for, at give øget støtte. Sammen med skoens snørrebånd danner de det såkaldte Dynamic Fit System, der giver en følelse af sikkerhed og at foden er låst fat, så skoen følger selv din mindste bevægelse.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

For, at give en blød stødabsobering har Nike været i laboratoriet for, at udvikle det perfekte materiale. Resultatet de kom frem til var Lunarlon skum. Inspirationen til dette materiale har Nike hentet fra når astronauter bevæger sig rundt på månen. Derudover blev der gennemgået en lang række tests på, hvad der er de mest væsentlige punkter på foden, når denne kommer i kontakt med jorden. På den måde kom Nike frem til det fantastisk stødabsorberende materiale, der virkelig holder, hvad det lover.

Nike Free Flyknit+ løbeskoen er nok den løbesko der giver den mest barfods-lignende oplevelse. Også i Free Flyknit+ er overdelen lavet i Flyknit materialet, der får support fra tynde og stærke Flywire-tråde for et dynamisk og støttende fit der følger fodens mindste bevægelser.

Sålen har man taget fra den lidt mere fyldige bror Nike Free 5.0+ løbeskoen. Det er en sål med høj fleksibilitet og komfort, der gør denne løbesko ideel til både korte såvel som lange løbeture.

Det er en løbesko med en meget lav profil, og derfor er den også fuldstændig blottet for unødvendige elementer. Perfekt til løberen der ønsker et smart design, uden på nogen tænkelig måde, at ville gå på kompromis med løbeskoens ydeevne.

Behovet for at skabe fodtøj, der yder den samme frihed og fleksibilitet, som en sok- eller barfodsoplevelse har stået på dagsordenen i noget tid. Turen er nu endelig kommet til fodboldstøvler, hvor Nike Magista Obra fodboldstøvlen må siges, at være en pionér på sit felt.

Flyknit materialet, som overdelen på Nike Magista Obra er lavet af, giver nemlig foden en ny form for komfort og skaber en helt anderledes boldføling, der føles langt mere kontrollerbar end tidligere. Og som om det ikke var nok, har Nike også tilføjet en helt ny funktion til fodboldstøvlen, nemlig en kravelignende ankelsok, der yder et dynamisk fit. Dermed føles fodboldstøvlen som en integreret del af kroppen og ikke som det fremmedlegeme det i realiteten er.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Boldfølingen er ikke kun forbedret gennem Flyknit-materialet. For at skabe den optimale friktion mellem bolden og fodboldstøvlen er overdelen på Magistaen lavet i et 3D-strikket mønster. Tidligere konstruktioner krævede at tilføje flere lag for at skabe den lignende effekt. Problemet har dog være at det samtidig også skabte større afstand med selve foden og bolden. Med Flyknit-materialet har Nike været i stant til at sy mønstret direkte ind i støvlen og har derfor også skabt en langt bedre berøringsflade på overdelen.

Samtidig er overdelen også beskyttet af et ekstra tyndt lag (0,1 mm) af en særligt udviklet udgave af NIKESKIN som er smeltet ovenpå Flyknit stoffet. På den måde bevarer fodboldstøvlen evnen til at modstå alle slags vejrforhold. Hertil er Magista Obra også blevet udstyret med ACC-teknologien, som altså sikrer det mest optimale greb om bolden til enhver tid.

Fodboldstøvlen er designet til den typiske playmaker, som har et stort behov for at bevæge sig 360° overalt på banen. Sålen er derfor lavet med kegleformede knopper, som giver optimal bevægelsesfrihed. Hertil er sålen lavet med både Pebax og nylon, for at sikre den bedste kombination af fleksibilitet og responsivitet. Nylon yder den stabilitet og feedback der er nødvendig, når spilleren tager sit afsæt fra jorden. Som en vigtig modpart yder Pebax den fleksibilitet og dynamik, der yder bevægelsefriheden for fødderne.

Det bliver spændende, at se hvordan den første fodboldstøvle lavet i det fantastiske Flyknit materiale bliver, at spille i. Det er bestemt ingen underdrivelse, at sige at forventningerne er skyhøje til Nike Magista Obra fodboldstøvlen. Vi venter i spænding på at Nike frigiver lidt mere information om leveringstidspunkt og pris.

Flyknit er et fantastisk materiale. Det kan der ikke være tvivl om, men passer det også til en fodboldstøvle? Hvad synes du? Fortæl os din mening i kommentarfeltet, eller på Twitter og Facebook.