Nike fuldender VM-serien: Nike Mercurial Vapor IX FF 10M

Med de tre varianter 98M, 02M og 06M er det ikke verdens største overraskelse at Nike nu lancerer Nike Mercurial Vapor IX FF 10M. Dermed fuldender Nike den Mercurial VM-serie som de startede tilbage i december ved at hylde den første Mercurial fodboldstøvle fra 1998. Vi tager her et kig på den fodboldstøvle der er lavet som en reinkarnation af Nike Mercurial Vapor Superfly II Elite Series.

VM i Sydafrika vil blive husket for mange ting. Vuvuzelaer, Spaniens flotte sejr, Nigel de Jongs karate-lignende stempling på Xabi Alonso, og ikke mindst Nikes Elite Series. Det var anden gang at Nike lavede en farvevariant som alle deres siloer blev kørt ud i.

Er du pjattet med den seneste Mercurial Vapor IX? Forudbestil den nu - kun 1619,-

Det var på Nike Mercurial Vapor Superfly II at Nike for første gang introducerede det innovative NikeSENSE-knopsystem. Det var et knopsystem der borede sig hurtigt ind i jorden, og derfor gav væsentlige accelerationsfordele. Faktisk afslører Nike i denne hyldeststøvle, at inspiration for de bageste knopper var hentet fra en gepards optrækkelige kløer. Og hvilket dyr skulle man da også ellers referere til, når man skal lave en top speed fodboldstøvle.

Til VM i Sydafrika valgte Nike, at lave en elite-udgave af alle deres fodboldstøvler. For Superfly betød det, at den normale sål blev udskiftet med en lettere og mere responsiv en af slagsen. Endvidere så var farvevalget også en af de markante ændringer på den nye Superfly fodboldstøvle der blev lavet til VM.

Til designet af Nikes Mercurial Vapor Superfly II havde research teamet undersøgt det menneskelige syn, og opdaget at hele 99% af en normal persons syn er perifært, mens kun en enkel procent er decideret fokusret. Det vil med andre ord sige at en fodboldstøvle der er gjort meget tydelig, også vil opfattes hurtigere i bevidstheden. Derfor valgte Nike den meget specielle kombination af lilla og orange.

Med fodboldstøvlen fra 2010 brugte Nike også lejligheden til at bruge deres Flywire teknologi, som var et nyt let og fleksibelt materiale, hvis formål skulle være at yde den bedste støtte til foden ved hjælp af det letteste og stærkeste materiale. Om det var derfor at Cristiano Ronaldo formåede at blive Man of the Match i alle tre indledende gruppekampe i Sydafrika er svært at sige, men Nikes Superfly II har i hvert fald vundet manges hjerter siden.

Forudbestil dit par af den nye lilla og orange Vapor i dag - kun 1619,-

Den nyeste udgave af Mercurial Vapor fodboldstøvlen hedder Nike Mercurial Vapor IX. Den niende generation af den efterhånden legendariske Mercurial-kollektion har allerede gjort et imponerende indtog på speedstøvle-markedet. Med sine blot 185 gram vejer den markant mindre end de fleste, men Nike har stadigvæk haft stor succes med, at forbedre støvlen med revolutionerende teknologier som Speed Control og ACC.

Overdelen har som sagt tydeligvis ændret sig, og det kommer visuelt til udtryk i de små fordybninger, der nu præger den. Det er en teknologi, som Nike kalder Speed Control og som navnet antyder det er det til for at give et øget greb i bolden, der især skal forbedre boldkontrollen, når der dribles i høj fart.

Den evige kamp med vejrguderne kan have sine konsekvenser for grebet i bolden, hvilket især gør sig gældende i våde vejrforhold. Det har Nike dog fundet løsningen på med den efterhånden velkendte ACC, der står for All Conditions Control. Det er en teknologi, de indarbejder i overdelen under produktionen, og som sikrer dig det samme greb i bolden i vådt vejr, som du har i tørt.

Som nævnt har ydersålen også gennemgået en mindre forandring i forhold til Vapor VIII; her havde Nike gjort brugt af et dobbelt lag glasfiber under midterfoden, men blot et enkelt lag under forfoden. Det har de imidlertid lavet om på, og nu er det et dobbelt lag glasfiber under hele ydersålen, hvilket giver en god responsivitet og fleksibilitet.

Også i forhold til knopsystemet har Nike tænkt revolutionerende. Med blot to knopper på hælen er tanken at du kan komme hurtigt ned i jorden og hurtigt ud, hvilket giver den eksplosive fart, som støvlen praler af. Nogle vil mene at de to knopper er for ustabile, men når Cristiano Ronaldo først sætter gang i fødderne, så er der kun én ting der tæller: at forsvinde fra sin modstander hurtigere end Houdini kan præstere det.

Og apropos Cristiano Ronaldo, så var han jo som bekendt frontmanden i 2010, da Nike præsenterede deres Superfly II Elite Series. Det ville da derfor heller ikke give mening at have andre end verdens bedste fodboldsspiller anno 2013 til at hylde den sidste Mercurial i VM-serien. Og hvilken bedre måde at gøre det på end at iføre sig dem til et af de absolut største opgør i Europæisk fodbold, når Real Madrid tager imod Barcelona på søndag i El Clasico.

Vil du følge i Cristianos fodspor? Så forudbestil den nye Mercurial IX nu - kun 1619,-

Med den seneste farveopdatering til Nike Mercurial Vapor IX kan man skille sig ud på banen, selv når man er oppe i topfart. Støvlen er designet til spilleren, der tør skille sig ud, og som har modet til at stå ved sine kvaliteter. Hvis du vil øge chancen for, at dine holdkammerater får øje på dig er den nye Nike Mercurial Vapor FF 10M det rette valg.

Med de orange og lilla farver har Nikes speedstøvle fået en imponerende farveopdatering, der gør støvlen endnu mere iøjefaldende. Hvad synes du om Nike Mercurial Vapor IX's seneste farve? Og er det en støvle for dig? Vi hører som altid meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.