Duellen om midtbanen: Magista v CTR360 Maestri III

Der er snart ikke længe til at den innovative Nike Magista Obra fodboldstøvle kommer. Vi har sat den op mod Nikes nuværende kontrolstøvle CTR360 Maestri III for, at finde de forskellige og ligheder der er på de to fodboldstøvler.

Når Nike Magista Obra fodboldstøvlen for alvor gør sit indpas på fodboldbaner verden over har vi også en forventning om at den skal tage over for Nike CTR360 Maestri fodboldstøvlen. Maestri fodboldstøvlen så dagens lys i 2009, og har i tre generationer og fem år givet også mange gode øjeblikke.

Der hvor de to fodboldstøvler har det klart største lighedspunkt er, hvis man ser på hvilken position de henvender sig til. Nike har nemlig lavet dem begge til den typiske playmaker, der har et stort behov for at bevæge sig 360° overalt på banen.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Derudover er begge fodboldstøvler udstyret med Nikes ACC-teknologi (All Conditions Control). ACC sikrer dig det samme greb i bolden i våde vejrforhold, som du har i tørre. Det giver et ensartet touch og en god kontrol, som du helt bestemt vil få glæde af. Endnu bedre, så er ACC indarbejdet i overdelen og det kan derfor ikke slides væk og du vil få gavn af dens virkning, så længe du kan holde liv i støvlerne.

Men det er så også omtrent her, hvor lighederne begynder, at slippe op. For Magista er ikke bare en Nike CTR360 Maestri IV. Nej, det er en helt ny type af fodboldstøvle, der med stor sandsynlighed vil denne grundlag for fremtidens fodboldstøvler. Overdelen på Nike CTR360 Maestri III er lavet i den læder-emulerende materiale Kanga Lite 2.0, mens den nye Nike Magista Obra fodboldstøvle lavet i Nikes Flyknit-materiale, der ellers i lang tid kun var forbeholdt løbesko. Kanga Lite har siden det så dagens lys på den første Nike CTR360 Maestri fodboldstøvle tilbage i 2009, været enormt populært.

Materialets popularitet skyldes utvivlsomt at det har kombineret de bedste egenskaber fra læder med de bedste egenskaber fra mikrofiber. Komforten i et par fodboldstøvler med en overdel lavet i Kanga Lite, er fuldt ud på højde med komforten i et par rigtige læderfodboldstøvler. Kanga Lite har bare den fordel at det er væstenligt lettere, og langt mere holdbart end læder.

Med den nye Nike Magista Obra fodboldstøvle har Nike dog valgt, at gå nye veje. Flyknit-materialet, der dækker overdelen på Magistaen, kan bedst sammenlignes med en tyk sok, der yder en unik fleksibilitet og evne til at tilpasse sig fodens form og størrelse.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Flyknit teknologien giver nemlig foden en ny og hidtil ukendt form for komfort, der skaber en helt anderledes boldføling, som føles langt mere kontrollerbar end tidligere. Som om alt dette ikke var nok, har Nike også tilføjet en helt ny funktion til fodboldstøvlen, nemlig den kravelignende ankelsok, der resulterer i et dynamisk fit. Det medfører at Nike Magista fodboldstøvlen føles som en naturlig forlængelse af kroppen.

Tanken med ankelsokken er at skabe en større bevægelsesfrihed og bedre stabilitet Inspirationen har Nike hentet fra ganske almindelige handsker; de starter jo ikke halvvejs op af hånden, men har sit udgangspunkt omkring håndleddet. Nike oplevede da også at spillerne, der testede Nike Magista Obra fodboldstøvlen oplevede en langt større selvesikkerhed og selvbevidsthed i deres bevægelser.

På Nike CTR360 Maestri III fodboldstøvlen er der dampening pods, og 3D-finner, der har til formål, at gøre tæmninger lettere, og afleveringer hårdere, og mere præcise. De elementer er sløjfet på den nye Nike Magista Obra fodboldstøvle.

Til gengæld har Nike lagt sig i selen for, at skabe den optimale friktion mellem bold og fodboldstøvle. Overdelen på Magistaen er lavet i et helt særligt 3D-strikket mønster, der forøger boldkontrolen. Tidligere konstruktioner krævede at tilføje flere lag for at skabe denne effekt. Problemet har dog være at det samtidig også skabte større afstand med selve foden og bolden. Med Flyknit-materialet har Nike været i stand til, at sy mønstret direkte ind i støvlen og har derfor også skabt en langt bedre berøringsflade på overdelen.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Overdelen på Nike Magista Obra er endvidere også beskyttet af et ekstra tyndt lag (0,1 mm) af en særligt udviklet udgave af NikeSkin, der er smeltet ovenpå Flyknit stoffet. På den måde bevarer fodboldstøvlen evnen til at modstå alle slags vejrforhold.

På CTR360 Maestri III valgte Nike, at holde fast i den samme læst, der også sad på Maestri II. Det er en læst der giver et bredt og komfortabelt fit, og en relativ høj profil. Og lige præcis fittet har været det, der har gjort at mange har været så begejstret for Maestri fodboldstøvlen, for det er helt ekseptionelt godt.

Kan man så forbedre på perfektion? Det er svært, men svaret må være ja. For GF13 læsten der sidder på Magistaen, er udviklet i samarbejde med nogle af klodens ypperste fodeksperter. Man er kommet frem til en læst, der giver et fænomenalt fit til langt de fleste typer af fødder. GF13 læsten er også, at finde på på Nike Hypervenom Phantom fodboldstøvlerne, og Nike Tiempo Legend V fodboldstøvlerne.

Den gode Kanga Lite overdel der sidder på en CTR360 Maestri III er fæstnet på en TPU-ydersål, der er forstærket af to torsionsbarer over midterfoden.

På den nye Nike Magista Obra er sålen lavet med både Pebax og nylon for, at sikre den bedste kombination af fleksibilitet og responsivitet. Nylon yder den stabilitet og feedback der er nødvendig, når afsættet fra jorden tages. Som en vigtig modpart yder Pebax den fleksibilitet og dynamik, der giver bevægelsefrihed for fødderne.

Knopsystemet på Maestri III fodboldstøvlen, er lavet med afrundede knopper på ydersiden. Det medvirker til, at gøre vendinger og retningsskift lettere, da knopperne giver en bedre rotation. På indersiden er knopperne bladede for, at give et optimalt greb i jorden ved acceleration.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Tanken ved knopsystemet på den nye Nike Magista Obra fodboldstøvle er grundlæggende den samme som på Maestri III. Da den nye Magista også er designet til playmakeren, giver det et stort behov for, at kunne bevæge sig i 360° overalt på banen. Derfor er Magistaen også udstyret med kegleformede knopper, der giver en optimal bevægelsesfrihed.

Når vores WebTV-værter Jakob og Joltter rigtig får gennemtestet den nye Nike Magista Obra fodboldstøvle, bliver det spændende, at høre hvad de synes om fodboldstøvlen. Førstehånds indtrykket har været særdeles positivt. Vi håber selvfølgelig at det kun vil blive bekræftet når støvlen rigtig kommer på græs.

Det er endnu for tidligt, at sige hvordan duellen mellem Magista og Maestri III falder ud, men vi synes at det har været spændende, at sætte de to kontrolstøvler op imod hinanden. Hvordan tror du at Magistaen bliver, at spille i? Fortæl os din mening i kommentarfeltet, eller på Twitter og Facebook.