I fredags blev vi introduceret for nogle radioaktive farvevarianter af de tre sko fra Nikes FC247-kollektion. I dag er det blevet tid til, at præsentere tre nye farvevarianter af de selvsamme sko. Denne pakke hedder "Dreams of Brazil", og er lavet som en hyldest til landet der til sommer afholder VM i fodbold.

Designet på Dreams of Brazil pack er råt og kontant, og passer dermed glimrende til det image som Nike gerne vil give deres FC247-kollektion. Nike har fået den brasilianske kunstner Wagner Pinto til, at lave designet på skoene, og meningen har været, at portrætere den ungdommelige og mangfoldige brasilianske kultur. I mønstrene på skoene kan der findes mange brasilianske kendetegn. Det ikoniske Maracana stadion, kan blandt andet spottes. Det er her hvor VM-finalen skal spilles senere i år. Endvidere kan der også ses små futsalbaner, trofæer og et jaguar-plettet mønster. Alt dette er symboler på den brasilianske kultur.

2013 var året, hvor Nike for alvor gik ind i kampen om spillet på de små områder både indendørs samt på gader og stræder med FC247-kollektionen, der er designet til at du kan spille fodbold hvor som helst, når som helst. Nu har foråret for alvor meldt sin ankomst, og betingelserne for, at spille fodbold anytime, anywhere er derfor, for alvor til stede.

FC247-kollektionen består af tre forskellige sko: Nike Bomba Finale II der er lavet til spil på kunstgræs, Nike Lunargato II der er lavet til, at spille på beton og andre hårde overflader, og den evigt populære Nike Elastico Finale II der er lavet til indendørsfodbold, og futsal. Så du vil med garanti kunne finde en sko der passer til lige netop dit behov.

En hel del af de bedste fodboldspillere er blevet formet af spillet på gaden. Derfor er det også helt naturligt at Nike har valgt, at dedikere en sko kun til, at spille på gaden. Navnet på dette vidunder er Nike Lunargato II, og den er som skabt til, at spille på beton eller andre hårde overflader. Det er en sko lavet til hurtige, tekniske finurligheder og højt tempo. I lang tid har det været svært at finde sko, der gør sig specielt godt til opgaven. Det er det ikke længere, da Nike Lunargato II leverer alt, hvad du har brug for og så lidt til.

På Nike Lunargato II skoens inderside er der et blødt gedelæder, der giver skoen et helt fantastisk fit. På midterfoden taget et dynamisk mesh-materiale over, der først og fremmest sikrer fri bevægelse og god åndbarhed for foden. Derudover sørger den også for, at din fod bliver holdt fast på de nødvendige områder. Det er naturligvis meget vigtigt, at foden kan bevæge sig frit, når der spilles streetfodbold, men endnu vigtigere er det, at foden holdes fast, da asfalt som bekendt er et meget utilgiveligt underlag.

Asfalt kan også være enormt hårdt for fødderne i henhold til stødarbsorbering, men det har Nike skam også tænkt på. De har lånt den meget spændende Lunarlon-skum fra deres løbesko, der næsten ingenting vejer, men som har en fantastisk evne til at absobere stød og slag. Det har Nike placeret i området omkring hælen, hvor det er mest nødvendigt.

Er du også til spil på gaden? Så er Nike Lunargato II lige noget for dig - kun 629,-

Er du mere til kunstgræs, så har Nike også en perfekt løsning. Den hedder Nike Bomba Finale II, og er en sko der er kommet for, at blive. For det er en sko, der giver de allerbedste betingelser for, at lave tricks og finter på kunstgræsbaner, uanset om du er til træning, kamp eller bare er blevet udfordret til en 1v1 duel.

Ligesom på alle deres fodboldstøvler, har Nike også implementeret deres ACC-teknologi på overdelsmaterialet på Nike Bomba Finale II. Det står for All Conditions Control og sikrer dig, at du får det samme greb i bolden i våde vejrforhold, som du har i tørre. Du skal dog ikke være bange for, at effekten aftager efter brug, da det ikke er en overfladebehandlig, men faktisk er det indarbejdet i produktionen af materialet.

Og hvad er det så for et materiale der sidder på en Nike Bomba Finale II? Det er Nike Skin og det er et mikrofibermateriale, som Nike har en enorm tiltro til. Nike Skin er enormt let, fleksibelt og åndbart, hvilket gør det oplagt til brug på fodboldstøvler. Det former sig endda rigtig godt efter din fod og du får derfor både et godt, tæt fit og en glimrende føling med bolden. Nike Skin er også det overdelsmateriale der sidder på Nikes New Breed of Attack; Nike Hypervenom Phantom fodboldstøvlen.

Nike har ved udviklingen af Bomba Finale II haft stor fokus på at skoen skal have gode sparkeegenskaber. Derfor har man valgt en assymetrisk snørring til Bomba Finale II, der giver en langt større og renere sparkeflade. De små uddybninger i overdelen skaber ekstra friktion mellem støvle og bold og som følge deraf er der gode muligheder for at sætte skru i bolden.

Nike Bomba Finale II er designet til turf- og kunstgræsbaner, hvilket især ses på knopsystemet. Omkring forfoden har Nike placeret en række koniske knopper, der skal hjælpe i de hurtige rotationer på banen og dem har de kombineret med aflange, blade-lignende knopper, der griber godt i banen, når der skal accelereres.

Lever og ånder du for spillet på kunstgræs? Så forudbestil dit par Nike Bomba Finale II - kun 629,-

Den sidste del af trioen i Nikes Football anywhere, anytime koncept er Nike Elastico Finale II. En sko der er lavet kun med et mål for øje: At give dig de bedste betingelser for indendørsfodbold. Nike har lagt et stort arbejde i, at skabe den ultimative indendørssko. Startende med vægten har Nike gjort Elastico Finale II hele 22% lettere end den første udgave af Nike Elastico Pro. Den kraftigt nedsatte vægt kommer som følge af den feedback, Nike fik på de tidligere modeller, hvor spillere søgte en lettere og mere fleksibel sko. Specielt vægten har også været i fokus, da overdelsmaterialet på skoen skulle vælges. Nøjagtigt som på kunstgræsbroderen Nike Bomba Finale II er Elastico Finale II også lavet med Nike Skin. Det er meget fleksibelt og let og virker til at forme sig efter foden for et tæt, men behageligt fit. På indersiden har Nike monteret et support-bånd, der holder midtfoden på plads, der hjælper til, at skabe en god stabilitet.

Som det også kendes fra både Nike Mercurial Vapor fodboldstøvlerne og Nike Hypervenom Phantom fodboldstøvlerne er Nike Elastico Finale II udstyret med små fordybninger i overdelen. Denne overfladestruktur skaber en øget friktion mellem skoen og bolden, der gavner boldkontrollen. Nike Skin er ydermere perforeret for at øge åndbarheden og det gør den meget behagelig at spille futsal i, hvor temperaturen i fodtøjet har det med at stige gevaldigt.

Skoens underdel er også blandt de områder, som Nike har haft et særskilt fokus på. Der var bud efter bedre greb på indendørs baner og et forbedret greb i bolden, når der dribles med sålen. For at kommen grebet i banen til livs, har Nike designet en ydersål, der kombinerer sildebensmønstre og prikkede områder, der sikrer et sublimt fodfæste.

Langs ydersålen løber en flex-zone, der gør den ekstremt fleksibel og som faciliterer hurtige vendinger på banen. Det er en stor nødvendighed i indendørs fodbold, hvor tempoet er så højt og reaktionstiden så lille. Det er i øvrigt noget, der gavner din spilopfattelse, når du går fra de små 5 mod 5-kampe til de traditionelle 11 mod 11.

Hvis du gerne vil dominere futsalbanen, så er Elastico Finale II ikke til, at komme uden om. Bestil dit par i dag - kun 629,-

Vi synes rigtig godt om denne farveopdatering, der hylder Brasilien, til Nikes FC247 sko. Hvilken sko er din favorit? Fortæl os din mening i kommentarfeltet eller på Twitter og Facebook.