Hvilke fodboldstøvler de forskellige spillere løber rundt i har den grad fanget vores opmærksomhed igennem de sidste mange år. Hver uge laver vi et bootspot og fanger de mest interessante støvler verden rundt. I ny og næ hænder det sågar også at en fodboldspiller har skiftet fra et mærke til et andet, hvilket altid er bemærkelsesværdigt. Vi har samlet nogle af de meste interessante og ind i mellem kontroversielle mærkeskift gennem de seneste år.

Lionel Messi (FC Barcelona) - Skiftet fra Nike til Adidas Den måske største fodboldspiller i nyere tid er en titel Messi nok ikke kan løbe fra. Om Messi selv havde set den komme eller ej ved vi ikke, men i hvert fald valgte han i 2006 at slutte sig en helt særlig gruppe af spillere som f.eks. Zinedine Zidane og David Beckahm, da han foretog et bemærkelsesværdigt skifte fra Nike til Adidas. Skiftet kan dog ikke klandres for at have gjort Messi til en dårligere fodboldsspiller. Tværtimod er han vokset og blevet et kæmpe ikon både for fodbolden, og selvfølgelig også for Adidas. Messis løber i dag rundt i sin regnbuefarvede signaturstøvle Adidas F50 Adizero.

Cesc Fabregas (FC Barcelona) - Skiftet fra Nike til Puma I 2011 foretog Cesc Fabregas et af årets mest bemærkelsesværdige skifter, da han vendte hjem til moderlandet for at folde sine vinger ud for Barcelona. Fodboldklubben var dog ikke den eneste udskiftning Fabregas foretog det år. Senere på året blev det nemlig også en realitet at Fabregas fremover skulle spille med en Puma på fødderne i stedet for Nikes swoosh. Han var også en af Pumas frontmænd i deres nylige kampagne for den nyeste Puma evoPOWER, som også er den støvle Fabregas scorer sine mål med i dag.

Juan Mata (Manchester United) - Skiftet fra Nike til Adidas Juan Matas skifte i denne vinters transfervindue gik ned i historien som Mancherster Uniteds dyreste indkøb nogensinde. Mata har allerede fået to assists på kontoen, hvilket han har gjort i sine Adidas Predator LZ Pink/Hvid. Tidligere var han ellers en del af Nike familien, hvor han for det meste løb rundt i en Mercurial. Det er dog fortid og det skal blive spændene at se, hvad Adidas kan gøre med Mata i sin stab.

Mesut Özil (Arsenal) - Skiftet fra Nike til Adidas Sommerens absolut sidste minuts skifte fra Real Madrid til Arsenal fik de fleste til at falde ned fra stolen. Og han har da også vist sig at være en af de absolutte grunde til at Arsenal for første gang i mange år har seriøse drømme om en Premier League titel. I Real Madrid begræder Ancelotti tabet af Özil og det gør de nok også i Nike efter at han i sommeren 2013 skiftede tilbage til Adidas efter at have forladt dem i 2008. Özil har dermed skiftet sin Nike Mercurial ud med Adidas Predator LZ.

Sergio Agüero (Manchester City) - Skiftet fra Nike til Puma Agüero slog for alvor sit navn fast som en farlig målscorer, da han slog sine folder ud i den spanske hovedstad for Atletico Madrid. I 2011 skiftede han dog Tapas ud med Fish'n'Chips og senere samme år blev Nike skiftet ud med Puma. Om det har været grunden til hans kæmpe succes i det engelske er uvidst, men Agüero savner nok ikke det berømte swoosh på siden af sin fod. Når Agüero i dag løber på banen, så er i en Puma evoSpeed 1.2.

Thierry Henry (New York Red Bulls) - Skiftet fra Nike til Puma via Reebok I Thierry Henrys storhedstid i Arsenal var han et af Nikes trumfkort i Mercurial-kollektionen. Det var i disse støvler at Henry nedlagde alt og alle i den engelske Premier League. Men i takt med at Henry havde brug for nye udfordringer i en ny liga, var det som om at Henry også fik et behov for at lade fødderne spille i et nyt mærke. Ligesom han skiftede England ud med Spanien, så skiftede han også Nike ud med Reebok.

Det var dog som om at Reebok ikke kunne opfylde Henrys ønsker, for endnu engang valgte henry at skifte mærket på sine fodboldstøvler ud. I Pumas nyligt lancerede kampagne for deres evoPOWER, havde de Henry med som en af frontpersonerne. Og i dag spiller Henry i den klassiske Puma King. Noget tyder på at Henry godt kan lide at skifte producenten ud i samme tempo, som han skifter fodboldklub?

Iker Casillas (Real Madrid) - Skiftet fra Reebok til Adidas Iker Casillas er en af de få fodboldspillere der kan sige at han har vundet alt, hvad der er at vinde i fodbold. Da Casillas brød Spaniens VM-forbandelse i Sydafrika i 2010 var det med Reeboks logo på fødderne. Det er dog senere blevet skiftet ud og når Casillas en sjælden gang får lov til at passe pladsen mellem stængerne, så er det i dag i enAdidas Predator LZ. Adidas sørger i øvrigt også for Casillas' målmandshandsker.

Gonzalo Higuain (SSC Napoli) - Skiftet fra Adidas til Nike I sommeren 2013 kunne Real Madrid ikke længere bruge Higuain. Det udnyttede Napoli prompte og hentede ham ind som erstatning for deres målræv Edinson Cavani. Tilsynladende kunne Adidas heller ikke bruge Higuain, da de i 2011 lod ham skifte de tre striber ud med Nikes swoosh. Det var dog ikke nogen dum ide, for Nikes nyeste farvevariant af Hypervenom Phantom i Gul/Sort går utrolig godt til Napolis lyseblå dragt.

Dani Alves (FC Barcelona) - Skiftet fra Nike til AdidasDani Alves tilhører den absolutte elite når det kommer til højre backs. Derfor er det heller ikke mærkeligt at selv fodboldstøvleproducenterne kæmper om hans signatur. Tidligere har Dani Alves skiftevis optrådt i både Nike og Adidas, men i 2011 blev det for alvor en realitet at Alves sluttede sig til sin holdkammerat Messi og Adidas. I 2013 blev Alves sågar også hentet ind som en af frontmændene til Adidas' Nitrocharge kollektionen.

Luis Nani (Manchester United) - Skiftet fra Nike til Adidas Luis Nani går nok i disse dage og undrer sig over at han stadig ikke har formået at skifte Manchester United ud med en anden klub. Til gengæld virker Nani til at være fuldt ud tilfreds med det skifte han foretog sig, da Nikes Mercurial blev til en Adidas Predator. Nu mangler Nani bare at bide sig rigtig fast i De Røde Djævles trup, så han kan få lov til at vise sine fodboldstøvler frem.

Nicolas Anelka (West Bromwich Albions) - Skiftet fra Adidas til Nike Nicolas Anelka er verdens dyreste fodboldspiller, hvis man lægger alle de beløb er han solgt for sammen. Det antal fodboldklubber han har spillet for, måler sig dog nok ikke med det antal fodboldstøvler han har optrådt i. Selvom at West Bromwich Albions for nyligt opsagde kontrakten med Nicolas Anelka så er han senest set med Nikes swoosh på fødderne. Tidligere spillede Anelka ellers i Adidas' F50, men i dag løber han rundt i Nikes Hypervenom Phantom.

Fernando Torres (Chelsea FC) - Skiftet fra Nike til Adidas Da El Niño bombede løs for Liverpool, gjorde han det med Nike på fødderne. Da han gennemførte skiftet fra Liverpool til Chelsea, var det med Nike på fødderne. Men da Torres i 2013 optrådte i en Adidas Predator, var det slut på en æra. Om det var et forsøg på at finde skarpheden tilbage, skal vi lade stå i det uvisse, men ikke desto mindre var skiftet en realitet. Det kniber stadig med målene, men vi kan da ikke tage fra Torres at hans Predator klæder den kongeblå dragt.

Mario Balotelli (AC Milan) - Skiftet fra Nike til Puma Vi runder denne lange liste af fodboldspilleres mærkeskifte af med en sand provokatør. Det tog pusten fra os da Super Mario troppede op i december måned i ægte Balotelli-stil. Efter at have optrådt i Nikes CTR 360 Maestri III, stod Balotelli pludselig i en Puma fodboldstøvle dekoreret med avisartikler med højdepunkter fra Balotellis hidtil farverige karriere. Balotelli viste sig senere at være en af Pumas frontfigurer i deres højt satsende kampagne for den nye Puma evoPOWER

Et spændende overblik, over nogle af de største mærkeskifter i nyere tid. Er det et bestemt skifte som du har bidt mærke i? Fortæl os gerne din mening i kommentarfeltet, eller på Twitter og Facebook.