Nike lancerer Mercurial Vapor IX 06M i hyldest til R9

Nike har lanceret en helt ny farvevariant af den populære letvægtsstøvle Nike Mercurial Vapor IX, og det er en modig farvevariant, der hylder ikoniske R9's Nike Mercurial Vapor III fra VM i 2006.

Nikes seneste farvelancering til den nuværende letvægter Nike Mercurial Vapor IX har fundet inspiration i en af de mest ikoniske fodboldstøvler gennem tiderne; Nike Mercurial Vapor III. Ligheden er meget slående med den gule hovedfarve, og den grønne hælkappe. Alt sammen er naturligvis lavet som en hyldest til en af datidens helt store stjerner. Luis Ronaldo, R9, den "rigtige" Ronaldo. Kært barn har mange navne.

Den oprindelige udgave af denne fodboldstøvle var Nike Mercurial Vapor III. Denne farvekombination er ganske åbenlyst lavet i de brasilianske farver; gul og grøn. Men udover, at være en reference til Ronaldos moderland, så havde den hidsige farvekombinatio faktisk også det formål, at gøre denne fodboldstøvle mere synlig.

Forudbestil dit par af den nye gule og grønne Vapor i dag - kun 1619,-

Allerede den gang var Nike opmærksomme på at fodboldstøvler i fremtrædende farver gjorde det nemmere for medspillerne, at spotte Ronaldo. Denne tankegang har de siden bygget videre på, og det har resulteret i mange forskellige farvekombinationer. Nogen helt sikkert med større succes end andre.

Det var i et par gule og grønne Nike Mercurial Vapor III at Ronaldo blev alletiders VM-topscorer. Tilskuerne på FIFA WM Stadion i Dortmund blev d. 27. juni 2006 vidne til et stykke historie da Ronaldo scorede til 1-0 i Brasiliens ottendedelsfinale mod Ghana.

Det var Ronaldos 15.(!) scoring ved en VM-slutrunde, og han overgik dermed Gerd Müller som den mest scorende spiller i VM-historien. Det blev imidlertid også Ronaldos sidste scoring ved et VM, da Brasilien tabte kvartfinalen til Frankrig med 1-0. Ronaldo nåede op på tre scoringer i sin sidste VM-slutrunde.

En sjov detalje som Nike har tilføjet på Nike Mercurial Vapor IX 06M fodboldstøvlen er, at finde i indlæggsålen. Her står lidt forskellig information om den oprindelige udgave af fodboldstøvlen. Her i blandt er også en hemmelighed fra udviklingen af Nike Mercurial Vapor III. Hælkappen var inspireret af sædderne i racebiler. Var du klar over det? Det overraskede i hvert fald os.

Forudbestil dit par af den nye gule og grønne Vapor i dag - kun 1619,-

Selvom den nye Nike Mercurial Vapor IX hylder arven fra 2006, så er den ligeså moderne som vi kender den. Den niende generation af den efterhånden legendariske Mercurial-kollektion har allerede gjort et imponerende indtog på speedstøvle-markedet. Med sine blot 185 gram vejer den markant mindre end de fleste, men Nike har stadigvæk haft stor succes med at innovere og forbedre støvlen med revolutionerende teknologier som Speed Control og ACC.

Nike Mercurial Vapor IX har videreført en række ting fra sin populære forgænger, men i arbejdsprocessen er det også blevet til små rettelser og justeringer. Man skifter sjældent på et vinderhold eller en vinderstøvle, men selvom det er små detaljer der er ændret, så udgør de til sammen en stor forskel, så Nike Mercurial Vapor IX er blandt Nikes mest avancerede speedstøvler til dato.

Forudbestil dit par af den nye gule og grønne Vapor i dag - kun 1619,-

Overdelen har som sagt tydeligvis ændret sig, og det kommer visuelt til udtryk i de små fordybninger, der nu præger den. Det er en teknologi, som Nike kalder Speed Control og som navnet antyder det er det til for at give et øget greb i bolden, der især skal forbedre boldkontrollen, når der dribles i høj fart.

Den evige kamp med vejrguderne kan have sine konsekvenser for grebet i bolden, hvilket især gør sig gældende i våde vejrforhold. Det har Nike dog fundet løsningen på med den efterhånden velkendte ACC, der står for All Conditions Control. Det er en teknologi, de indarbejder i overdelen under produktionen, og som sikrer dig det samme greb i bolden i vådt vejr, som du har i tørt.

Også i forhold til knopsystemet har Nike tænkt revolutionerende. Med blot to knopper på hælen er tanken, at du kan komme hurtigt ned i jorden og hurtigt ud, hvilket giver den eksplosive fart, som støvlen praler af. Nogle vil mene, at de to knopper er for ustabile, men når man skal frem i verden er der kun én ting, der tæller: fart, fart og atter fart.

ALT_TAG

En eksplosiv ny farvevariant af Nike Mercurial Vapor IX. Hvad synes du om denne fodboldstøvle? Fortæl os din mening her i kommentarfeltet, eller på Twitter og Facebook.