Nike Magista Obra fodboldstøvlen under luppen

Fire år har den været undervejs. Fodboldstøvlen, der har fået ubetinget mest opmærksomhed, siden lanceringen i sidste uge. Vi har haft Nike Magista et smut forbi foto-studiet og zoomet ind på den. Værsågod at tage et nærmere kig på Nikes innovative fodboldstøvle: Nike Magista Obra.

Ja, det er bare en fodboldstøvle. Nej, den forvandler dig, hverken til en Iniesta- eller Götze-klon. Men oplevelsen af at have Nike Magista Obra på fødderne ER af en anden verden. Fodboldstøvlen der er blevet lavet Nikes Flyknit-teknologi yder uden sammenligning den mest unikke følelse, en fodboldstøvle har gjort før, og derfor er den værd at snakke om.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Behovet for at skabe fodtøj, der yder den samme frihed og fleksibilitet, som en sok- eller barfodsoplevelse har stået på dagsordenen i noget tid. I fodboldens verden har vi set resultatet både i Pumas evoPOWER, Adidas' Samba Primeknit og altså senest med Nikes Magista Obra. Tanken bag er, at mennesker får det bedste ud af kroppen hvis den bruges, som den er blevet skabt.

Nikes Flyknit blev til i 2012 efter at Nikes udviklingshold netop forfulgte denne følelse hos professionelle løbere med deres løbesko. Materialet kan tættest sammenlignes med en tyk sok og yder en unik fleksibilitet og evne til at tilpasse sig fodens form og størrelse. Feedbacken fra en række topatleter fra Nike, var så god at Nike besluttede sig for at overføre teknologien til basketball sko og nu altså også fodboldstøvler. Og det er vi ret glade for.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Flyknit teknologien giver nemlig foden en ny form for komfort og skaber en helt anderledes boldføling, som føles langt mere kontrollerbar end tidligere. Og som om det ikke var nok, har Nike også tilføjet en helt ny funktion til fodboldstøvlen, nemlig en kravelignende ankelsok, som yder et dynamisk fit. Dermed føles fodboldstøvlen som en integreret del af kroppen og ikke som det fremmedlegeme det i realiteten er.

Tanken med ankelsokken er at skabe en større bevægelsesfrihed og bedre stabilitet, og er hentet fra ideen med at en handske jo heller ikke starter halvvejs op af hånden, men har sit udgangspunkt omkring håndleddet. Nike oplevede da også at spillerne, som testede fodboldstøvlen oplevede en langt større selvesikkerhed og selvbevidsthed i deres bevægelser.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Boldfølingen er ikke kun forbedret gennem det nye materiale. For at skabe den optimale friktion mellem bolden og fodboldstøvlen er overdelen på Magistaen lavet i et 3D-strikket mønster. Tidligere konstruktioner krævede at tilføje flere lag for at skabe den lignende effekt. Problemet har dog være at det samtidig også skabte større afstand med selve foden og bolden. Med Flyknit-materialet har Nike været i stant til at sy mønstret direkte ind i støvlen og har derfor også skabt en langt bedre berøringsflade på overdelen.

Samtidig er overdelen også beskyttet af et ekstra tyndt lag (0,1 mm) af en særligt udviklet udgave af NIKESKIN som er smeltet ovenpå Flyknit stoffet. På den måde bevarer fodboldstøvlen evnen til at modstå alle slags vejrforhold. Hertil er Magista Obra også blevet udstyret med ACC-teknologien, som altså sikrer det mest optimale greb om bolden til enhver tid.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Læsten på Nike Magista Obra er lavet med GF13 læsten, som også Hypervenom og Tiempo-kollektionen er lavet med. Den er udviklet i samarbejde med fodeksperter i jagten på at finde det bedste fit for så mange forskellige fødder som muligt.

Fodboldstøvlen er designet til den typiske playmaker, som har et stort behov for at bevæge sig 360° overalt på banen. Sålen er derfor lavet med kegleformede knopper, som giver optimal bevægelsesfrihed. Hertil er sålen lavet med både Pebax og nylon, for at sikre den bedste kombination af fleksibilitet og responsivitet. Nylon yder den stabilitet og feedback der er nødvendig, når spilleren tager sit afsæt fra jorden. Som en vigtig modpart yder Pebax den fleksibilitet og dynamik, der yder bevægelsefriheden for fødderne.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Det er svært at beskrive følelsen den nye Nike Magista Obra giver når man først fået har dem på. Men det er uden sammenligning den mest unikke følelse en fodboldstøvle har givet hidtil. Vi glæder os til at høre jeres meninger om fodboldstøvlen når i først har fået den, men indtil da, så kan i dele med os, hvordan du tror den føles. Skriv dine kommentarer i feltet herunder.