Weekendens støvlespots: Kampen mellem sort og farver

Så blev det endnu engang tid til at spotte fodboldstøvler. Oven på en absolut begivenhidsrig uge for fodboldstøvler, med Nike Magista og Adidas Primeknit FS, som de to absolutte hovedoverskrifter, tager vi et kig på, hvilke støvler der er hotte rundt omkring i verden netop nu. Kig med her.

Danny Welbeck (Manchester United) - Nike Hypervenom Phantom Siden Nike præsenterede deres nye silo Nike Hypervenom har Danny Welbeck været en trofast bruger. Han er blevet set i en række forskellige farvevarianter og i midtugens landskamp mod Danmark, havde han sine grønne/sorte farver på. Dem havde han til gengæld skiftet ud i weekendens kamp for Manchester United, med den seneste farvekombination af Blå/Sort/Neon. Og mon ikke at Welbeck var ret tilfreds med den udskiftning. I hvert fald fik de en god start, med en scoring og en tiltrængt sejr på 0-3. Det er nok ikke sidste gang vi ser ham i de farver.

Marc-Antoine Fortuné (Wigan Athletic) - Nike Mercurial Vapor IX (M02) I weekendens FA Cup kampe må den største overraskelse nok gå til Wigan, som på udebane sendte titelbejlerne fra Manchester City ud af den prestigefyldte turnering. Det mest bemærkelsesværdige støvle-spot fra den kamp må også tilfalde Wigan, mere specifikt Marc-Antoine Fortuné, som havde iført sig den seneste farvevariant i Mercurial-kollektionen, nemlig støvlen der hylder den ikoniske variant fra 2002. Denne fodboldstøvle udgør en del af den serie, som Nike kører op til VM, hvor de hylder de 4 foregående slutrunder med deres Mercurial-kollektion.

Ashkan Dejagah (Fulham) - Nike Mercurial Vapor IX (M02) Fortuné var dog ikke ene om at mindes dagene fra 2002. I Premier League kampen mellem Cardiff og Fulham havde Ashkan Dejagah fra Fulham også iført sig den sølv-skinnende fodboldstøvle der hylder "El Fenomono". Desværre var der ikke særlig meget fænomenalt ved Dejagah eller Fulham, da de tabte et vigtigt skridt i bundstriden med et 3-1 nederlag. Til gengæld kunne Dejagah trøste sig med at han nok så bedst ud på dagen...

Wout Droste (Cambuur Leeuwarden) - Nike CTR360 Maestri (Custom) En fodboldstøvle, som i den grad har vundet fodboldspillernes hjerte, er Nikes CTR360 Maestri. Med Nikes nye Magista Obra ser det nu ud til at vi skal spejde langt efter den i fremtiden. En spiller som dog stadig nyder at spille i Maestri er Wout Droste, som i weekenden hjalp oprykkerholdet Cambuur, til et remis mod førerholdet fra Ajax. Det var dog ikke en helt normal udgave af Maestri, Droste havde fundet frem fra hylderne. Denne variant har været en tur ned i spanden med sort maling. Hertil har han dog også tilføjet orange farver, som giver et helt unikt og personligt touch til fodboldstøvlen, der altså snart kommer til at blive et samlerobjekt.

Salomon Rondon (Zenit St. Petersburg) – Nike Hypervenom Phantom (Custom) I en tid, hvor fodboldstøvlerne i den grad får tillagt alverdens farver i et væld af kombinationer har Rondon valgt at gå en lidt anden retning med sine Nike Hypervenom. I sin personificerede version har han nemlig lavet en skarp og stilfuld variant i dominerende sort, med farver af neon. Hvis man er til lidt mindre eksplosive farvekombinationer er denne farvevariant bestemt værd at lade sig inspirere af.

Nicholas Kalmar (Melbourne Heart) - Adidas adizero F50 Sort/Blå/Hvid Adidas har i den grad også haft gang i farvepaletten med deres Samba-farver, som er blevet kastet ud på alle Adidas' kollektioner. Det er til gengæld ikke noget der har bidt på Nicholas Kalmar fra Newcastle Heart i Australien. I stedet for at iføre sig farveeksplosionen fra Messis signaturstøvle eller en af sambafarverne fra F50-kollektionen, så har Kalmar valgt den helt afdæmpede variant i sort/hvid/blå og det er nu på en eller anden måde også ret forfriskende med nogle, der holder sig til de helt enkle farver, nu hvor farver er blevet så populært.

Dogan Erdogan (Tyrkiet U-19) – adidas Predator LZ SL II I midtugen var der en række national venskabskampe, ikke blot for A-landsholdene men også for de yngre spirrende talenter. I kampen med England og Tyrkiet havde Dogan Erdogan fundet plads til at lufte sine Predator LZ SL II. Det er i sig selv ikke en sensation, til gengæld klappede vi i vores hænder da vi så at Erdogan havde valgt Multicolor varianten, hvor Adidas' sambafarver i den grad kommer til udtryk. Det er ikke en støvle man ser særlig meget i de professionelle rækker, så dette spot synes vi fortjener lidt ekstra opmærksomhed.

Mauro Icardi (Inter Milan) – Adidas adizero F50 (Blackout) Vi runder denne uges støvlespots af i Italien, hvor Mauro Icardi satte en tyk streg under at farvede fodboldstøvler alligevel ikke er altdominerende i denne tid. Selvom vi har vænnet os til at se Icardi i den orange variant af F50, så har han de sidste par uger optrådt i et par blackoutede støvler, hvor han dog har valgt at bevare den orange på sine snørrebånd. Det er helt klart en kombination, som giver noget kant og som absolut fortjener et ekstra kig herfra.

Der har været nogle spændende ting at bemærke i løbet af weekenden og vi har fundet det særligt interessant at, på trods af en voksende brug af farver fra de forskellige mærkers side, så er der alligevel mange der bevarer de sorte farver på fodboldstøvlen. Hvad foretrækker du - sort eller farver eller måske en kombination? Har du bemærket noget som er gået forbi vores øjne? Lad os endelig høre fra dig. Du skriver bare dine kommentarer i feltet herunder.