Adidas Primeknit FS - verdens første fodboldstøvle med en sok

Kampen om strikkede fodboldstøvler blev for alvor skudt i gang, da Adidas Primeknit kom for nogle uger siden midt i teaser-perioden for Nike Magista - og nu er der i den grad lagt i kakkelovnen til duel efter at Adidas lancerede deres Adidas Primeknit FS, der med et mulehår nåede at blive den første fodboldstøvle i verden med en indbygget sok.

Vi skal lige love for, at der er kommet gang i duellen mellem Nike og Adidas på området for strikkede fodboldstøvler, og på selve lanceringsdagen for Nike Magista - der er lavet af Nikes Flyknit-materiale og har en ankelsok - slog Adidas tilbage med deres Primeknit FS, som blev lanceret tidsnok til at kunne kaldes den først fodboldstøvle med en indbygget sok.

Adidas Primeknit FS er en konceptstøvle, og er stadig under udvikling - men fodboldstøvlen er lavet af én hel strikket overdel med en lang ankelsok, som skal sikre et helt unikt, tæt fit på fra tå til læg - nærmest som om at Primeknit FS var skræddersyet til din fod.

Overdelen på Primeknit FS er nemlig bygget op af blot et enkelt lag, og den er derfor noget mere fleksibel og giver et tættere fit end traditionelle fodboldstøvler med flere lag på overdelen, som kan gå ind og føles distraherende.

OK, et sokkelignende fit i sig selv lyder rigtig godt - men Adidas har også haft fokus på boldfølingen i Primeknit FS. Føligen med bolden skulle nemlig være helt i top takket være den tynde overdel, og Adidas fortæller, at det tætteste der beskrivelser følelsen af at have Primeknit FS på er, jep, følelsen af at spille med en almindelig sok på foden.

En anden ting, der adskiller Primeknit FS fra konventionelle fodboldstøvler er, at den ikke har nogle snørebånd, og derfor kommer til at levere en ekstremt stor, ren sparkeflade - igen for at ramme den helt naturlige fornemmelse.

Men Primeknit FS kommer til at blive meget mere end bare en sok - nemlig fordi den er bygget til at yde både komfort og stabiltiet som en normal fodboldstøvle. Samtidig er hvert enkelt tråd i Primeknit-teknologien betrukket med en polymeriseret masse, som sikrer, at de er beskyttet mod elementerne og helt vandtætte, så man ikke får våde fødder selv i krævende forhold.

Adidas Primeknit FS ser bestemt interessant ud, og det bliver spændende at se hvordan fodboldstøvlen tager sig ud, når den er færdigudviklet og klar til at blive lanceret. I alle fald fortsætter den Adidas' arv fra 1954, hvor Adidas Argentina så lyset som verdens første, vævede fodboldstøvle.

Med Nike Magista og Adidas Primeknit FS er der sat en tyk streg under at strikkede fodboldstøvler med en ankelsok er fremtiden, og kampen er i den grad i gang. Hvad synes du om Primeknit FS og tanken om strikkede fodboldstøvler generelt? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.