Nike Magista: Resultatet af en innovativ rejse

Nike præsenterede i går fodboldstøvlen, der vil omskrive reglerne for fodboldstøvler. Men selv om Nike først løftede sløret for Nike Magista i går, så har den været undervejs i mange år. Det bedste hold af udviklere og designere har i tæt samarbejde med en række fodboldsspilere, løbende testet og forbedret den højhalsede fodboldstøvle.

Selv om Adidas lige nøjagtig nåede at vise et billede af deres kommende Primeknit FS før Nike fik muligheden for at præsentere deres Nike Magista, så er der ingen tvivl om at det storslåede event i Barcelona, har skabt særlig opmærksomhed om den æstetisk og funktionelt anderledes fodboldstøvle.

Hvis du vil sikre dig at være den første til at få fingrene i Nike Magista så sign up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Ideen opstod for ca. fire år siden, da en række af Nikes topspilere begyndte at efterlyse en fodboldstøvle, som kunne skabe en mere naturlig følelse når de tog den på. Her blev Flyknit materialet hurtigt draget med i udviklingen Nike Magista, og det har haft en helt central rolle i jagten på at skabe en mere naturlig forlængelse af kroppen.

Det var dog ikke kun Nikes topspillere som Iniesta og Götze, der blev inddraget i processen. Også mange af de talenter som er en del af Nike Academy fik også muligheden for at teste fodboldstøvlen af og give feedback. Og ud fra deres reaktioner i videoen er deres begejstring ikke svær at spore.

Der er stadig noget tid til at Nike Magista kommer - i mellemtiden kan du signe up her for at få nyt på e-mail og SMS.

Iniesta har da også været ude og sige at Nike Magista leverer noget han aldrig har oplevet før i en fodboldstøvle: "Fittet på denne støvle er så unikt at jeg ikke engang tænker over det, når jeg har den på. Den tillader mig at bevæge mig på den måde jeg har brug for helt instinktivt og med større sikkerhed og stabilitet".

Overdelen er som sagt lavet i Nikes Flyknit materiale og det vil måske stille spørgsmålstegn omkring beskyttelsen i støvlen. Vil en stempling fra Pepe ødelægge støvlen og brække foden? Der er ingen tvivl om at denne fodboldstøvle er blødere end andre. Det bedste beskrivelse er vel at den føles som en tyk sok, og det vil dermed også gøre lidt ekstra ondt at blive trådt over tæerne. Til gengæld har fodboldstøvlen bevaret den gode stabilitet og det dynamiske fit, som har været den absolutte ambition for Nike er uden tvivl, det bedste en fodboldstøvle nogensinde har set.

Hvis du ikke vil gå glip af de seneste nyheder om Nike Magista så sign up her og få nyt på e-mail og SMS.

Nike Magista har utvivlsomt gennemgået en lang og dybdegående rejse, og har siddet på fødderne af mange forskellige fodboldsspillere, før Nikes hold af udviklere fandt frem til det endelige resultat. Men det her er helt sikkert ikke det sidste kapitel, der er skrevet om "den nye fodboldstøvle". Hvad er det lige ved denne Nike Magista, som fanger din interesse og opmærksomhed?