Nike Magista lanceret med et brag i Barcelona - vi var med

I dag blev den splinternye Nike Magista lanceret med pomp og pragt i Barcelona, og vi var med helt tæt på og havde fødderne i den nye Magista fodboldstøvle. I den forbindelse har vi set lidt nærmere på Nike Magista eventet her - og der er naturligvis meget mere på vej...

Nike Magista fodboldstøvlen blev i dag endelig præsenteret, og lad os slå fast med det samme, at det ikke er hvilken som helst fodboldstøvle, vi har med at gøre her. Faktisk går den stik imod alle konventioner, og har mere eller mindre smidt regelbogen ud af vinduet.

Vil du være en af de første til at få Nike Magista - sign up her for at få seneste nyt på e-mail og SMS.

Og hvordan så det? Jo, den nye Nike Magista fodboldstøvle blev lanceret i dag i Barcelona af bl.a. Andres Iniesta samt Mark Parker, præsident i Nike og Phil McCartney og Denis Dekovic, der har styret designprocessen. Alle var helt klare i mælet - Magista fodboldstøvlen vil ændre måden man ser fodboldstøvler på.

Nike Magista er nemlig lavet for at give den kreative midtbanespiller så gode forhold for at præstere som overhovedet muligt med fokus på Fit, Touch og Traction. Det har man forsøgt at opnå ved at gå efter at fjerne alle distraherende elementer overhovedet, så man nærmest ikke bemærker, at man har en fodboldstøvle på.

For at opnå det har Nike lavet Magista, så den føles som en forlængelse af fodboldspillerens krop - og ikke bare hans fod. Det er nemlig ikke bare en fodboldstøvle, man tager på foden - den arbejder rent faktisk med foden.

Kunne du tænke dig at være blandt de første til at forudbestille Nike Magista? Så få den seneste information sendt direkte på e-mail eller SMS.

Selve overdelen på Nike Magista er lavet af Flyknit, som er Nikes revolutionerende teknologi også kendt fra deres løbesko. Basalt set er det en ekstremt præcis vævet overdel, som giver en sokke-lignende fornemmelse, hvor man nærmest ikke bemærker, at man har noget på foden.

Og ja, vi kan jo ikke komme uden om det meget længere - Nike Magista er lever i høj grad op til navnet "støvle" grundet den højere Dynamic Fit ankelstøtte. Tanken bag er, at Dynamic Fit skal gå ind og forlænge støvlens kontakt med benet og sørge for at den bevæger sig med kroppen. Samtidig har Nike også kunne fjerne pløsen og derfor holde overdelen i ét stykke, hvilket rent faktisk giver et mere sokkelignende fit, der smyger sig helt tæt om foden.

Men hvorfor skal den høje ankelsok være der? Tænk på det sådan her; en kirurg har handsker på når han arbejder, men har stadig brug for at være præcis og ikke føle sig hindret på nogen måde. Han tager ikke en handske på, der starter midt på hånden - den dækker også håndleddet. Samme tanke gør sig gældende for Nike Magista.

Få de seneste informationer om Nike Magista fodboldstøvlen på e-mail og SMS - sign up her.

Men kan man stadig spille med almindelige fodboldsokker i Magista? Og kan man stadig bruge sine Trusox? Uden tvivl - Dynamic Fit vil blot sætte sig uden på fodboldsokken eller Trusox og stadig give et tæt, godt fit med alle de fordele eksempelvis Trusox stadig giver.

Et andet område, som Nike har ville udvikle, er boldfølingen, hvor Flyknit-overdelen sørger for en helt uovertruffen tæt føling med bolden takket være den tynde konstruktion. Samtidig er Flyknit-overdelen beklædt med NikeSkin, som er smeltet sammen med de vævede tråde, og derfor giver en klæbrig overflade, der også tilbyder en smule greb i bolden.

Nu sidder du måske og tænker "nå ja, det er da meget fedt - indtil det begynder at regne!" Nike dog også tænkt på at en overdel, som er lavet af vævede materialer skal beskyttes mod elementerne, og har behandlet Nike Magistas Flyknit-overdel med ACC. På den måde har de undgået at skulle have vandtætte lag under Flyknit-teknologien og stadig holde Magista vandskynde, så den holder sig på sine 205 gram i de fleste forhold.

En anden ting, Nike gerne ville optimere, var den kreative midtbanespillers greb i banen og mulighed for at skifte retning, og har derfor brugt både runde og aflange knopper for at sikre så universalt knopsystem som overhovedet muligt. Man har også lært af Hypervenom, og har derfor sørget for, at området under første metatarsal-knogle er optimeret til hurtige eksplosioner.

Med andre ord føler Nike, at de med Magista har skabt en fodboldstøvle, som man ikke tænker over, at man har på - og som samtidig bevæger sig optimalt med foden samtidig med at den kreative midtbanespiller får en ultraskarp føling med bolden - nærmest som om man bare spiller i et par sokker med knopper.

Der er ingen tvivl om, at Nike Magista er en helt ny måde at se fodboldstøvler på, og med annonceringen af Adidas Primeknit FS er der i dén grad lagt i kakkelovnen til duel på vævede fodboldstøvler. Hvad synes du om Nike Magista, og lyder konceptet som noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os i boksen herunder.