Nike hylder brasiliansk surfkultur med VM udebanetrøje

Der er mange grunde for at glæde sig til dette års VM. Brasilien må nok tage æren for rigtig mange af de grunde. I går spillede de træningskamp mod Sydafrika og i halvlegen skiftede brasilianerne deres hjemmebanetrøje ud med udebanetrøjen, som samba-landet vil bruge under VM.

Vi har tidligere set Nike præsenetre Brasiliens VM hjemmebanetrøje og deres 3. trøje. Nu kom turen så, til Brasiliens førstevalg i alternativer, når de ikke kan spille i deres sædvanlige gule dragter. Som udebanetrøje til Brasilien har Nike holdt fast i den traditionelle blå farve, som har domineret Brasiliens udebanetrøjer i mange år.

Det mønstrede design er inspireret af små cirkler og diamant-former, hentet fra Brasiliens flag og hylder landets nationale stolthed og glæde. Hertil indgår de i forskellige toner af blå, som danner en stribet trøje i et moderne og stilsikkert look.

Udover at hylde nationen, har Nike også fundet inspiration fra det hav, som omfavner Brasiliens kyst og som lægger grund for Brasiliens berømte surf kultur. Over hjertet er det velkendte logo for det brasilianske forbund naturligvis placeret og for at fremhæve det endnu mere har design-teamet omfavnet logoet med en guld-metallisk vævning, som får logoet til at skinne i mørke. Som en ekstra lækker detalje, har skrevet teksten "Nascido para jogar futebol," (Født til at spille fodbold) på bagsiden af logoet indvendigt på trøjen.

Hvis man så Neymar og co. i aktion i går aftes, lagde måske mærke til at tallene var lavet i et design man ikke har set før. Både navnene og tallene er nemlig lavet med en skrifttype, som er inspireret af de mange håndskrevede plakater, man kan finde rundt omkring på de brasilianske gader.

Ligesom Brasiliens to andre trøjer er denne udebanetrøje selvfølgelig også lavet med Nikes nyeste teknologier. I en kombination af Nikes Dri-FIT teknologi, deres "burnout" væv og laserskåret ventilationshuller, sørger trøjerne for at afholde al form for sved og fugt fra at blive opslugt og spillerne vil dermed ikke blive generet af tunge og upraktiske trøjer.

Nike har også brugt deres 3D scannere til give VM-trøjerne det perfekte fit og spillerne vil opleve at de nye landsholdstrøjer vil sidde som skræddersyet på deres kroppe. Udover det er trøjerne et bæredygtigt pragteksemplar og er gennemsnitligt lavet på 18 genbrugte plastikflasker. De er hertil også lavet på genbrugt polyester, hvilket gør disse trøjer helt unikke på produktionen.

Til VM lægger Brasilien ud mod Kroatien i åbningskampen den 12. juni og her kan vi nok forvente at de lægger ud med at spille i deres velkendte gule hjemmebanerøje, men mon ikke vi får chancen for at se dem optræde i både blå og grøn i løbet af slutrunden?

Brasilien gav debut til deres blå udebanetrøjer, efter at de skiftede hjemmebanetrøjen ud i halvlegen. Neymar lavede hattrick og Brasilien vandt 5-0, så mon ikke de har masser af mod på at spille i dem igen. Hvad synes du om Brasiliens VM-sæt? Lever de op til Brasiliens standard? Vi vil meget gerne høre din mening, så del gerne dine kommentarer i feltet herunder.