Nike Magista - fodbold vil aldrig blive det samme igen

Forventningerne til Nikes nye fodboldstøvle Nike Magista har været på bristepunktet og i dag kom forløsningen efter at Nike løftede sløret. Revolutionen der vil ændre spillereglerne for fodboldstøvler, kalder de den. Og ud fra det første øjekast tyder det på at Nike har ret.

I en uge har Nike drillet os med videoer og billeder af en sløret fodboldstøvle, som blandt andre Iniesta, Götze, Thiago Silva og Christian Eriksen alle har været med til at teste. Med kommentarer, som "Feels like a sock", "It's like a second skin" og "Unbelievable", har Nike sørget for at fange vores opmærksomhed helt indtil i dag, hvor fodboldstøvlen blev præsenteret ved et storslået arrangement i Andres Iniestas hjemby, Barcelona.

Skal du have den nye Nike Magista? Skriv dig op her og bliv den første til at modtage information på e-mail eller SMS.

Og sikken støvle. For det er vel i sandheden den bedste beskrivelse på Nikes Magista - en støvle. Verdens første fodboldstøvle i Nikes innovative Flyknit materiale, som går helt op omkring anklen og skaber en strømpelignende form, som fodboldstøvler aldrig har haft.

I lang tid har Nikes udviklere forsøgt at finde den perfekte kombination på bevægelsesfriheden fra sokken og støtten og stabiliteten fra en fodboldstøvle. For ca. 2 år siden præsenterede Nike den innovative Flyknit teknologi til deres løbesko. Et materiale af vævet stof, som yder den absolut bedste fleksibilitet og bevægelsesfrihed en sko kan give, samtidig med at fordelene fra løbeskoen er bevaret.

Skriv dig op her og bliv den første til at modtage information på mail eller SMS.

I dagene op til lanceringen af Nike Magista, gav Nike nogle ledetråde, som referede til at Flyknit materialet også ville indgå i den revolutionerende fodboldstøvle. Og ved lanceringen i dag, blev det altså en realitet at Nike Magista er lavet med Flyknit. Således er hele overdelen lavet i det innnovative materiale og dermed har Nike overført den sokkelignende oplevelse fra deres løbesko til deres nyeste fodboldstøvle. Ambitionen om at give fodboldspillerne den absolut største frihed og fleksibilitet er noget Adidas også har forfulgt, nemlig med deres Samba Primeknit, men Nike er altså gået skridtet videre og skabt en fodboldstøvle, som også går op og støtter anklen, ved at tilføje en kravelignende del, som også er lavet i Nike Flyknit.

Tanken bag kraven er at den yder den fornødne støtte til foden, samtidig med at den har et dynamisk fit, der praktisk talt vil give fornemmelsen af at fodboldstøvlen er skræddersyet til din fod, uanset størrelse og form. Med Nike Magista er der altså fuld fokus på at skabe den mest reelle sokkelignende oplevelse, da denne fodboldstøvle følger fodens form, som et blidt og smidigt ekstra lag hud. Heraf Eriksens kommentar.

Vil du være iblandt de første til at få den nye Nike Magista? Så sign up her og bliv den første til at modtage information.

Udviklingen af fodboldstøvlen er inspireret af den typiske playmaker, som har et stærkt behov for 100% bevægelsesfrihed og fuld kontrol over bolden. Derfor er sålen også lavet med inspiration fra Hypervenom, som er bygget til at man kan bevæge sig og skifte retning lynhurtigt. Det er af denne årsag at sålen på denne fodboldstøvle indeholder ekstra mange runde knopper. Der er dog også blevet plads til et par aflange knopper for at afhjælpe accelerationen, når man skal væk fra sin direkte modstander.

Skriv dig op her og bliv den første til at modtage information på mail eller SMS.

Mange vil nok stille spørgsmålet om støvlen ikke bliver tung. Sådan noget vævet stof burde jo opsuge utrolig meget væske og gøre støvlen tung og upraktisk. Det har Nike dog sørget for at undgå ved at tilføje deres All Conditions Control (ACC) teknologi, som sørger for at Nike Magista, ligesom Nikes øvrige fodboldstøvler, heller ikke vil opsuge vand i vådt vejr. Dermed bevarer støvlen en forholdsvis lav vægt på 205 gram, som efterhånden er blevet et aboslut obligatorisk kriterium i dagens fodboldstøvler.

Så selvom man kunne frygte at Nikes iver efter at lave en sokkelignende oplevelse, ville skabe en fodboldstøvle, som både bliver tung og gør foden våd i vådt vejr, så har Nike sørget for at skabe en fodboldstøvle, som tager det bedste fra begge verdener og udviklet den hidtil mest komplette fodboldstøvle.

Hvis du ikke vil misse de seneste nyheder om Nike Magista, så sign-up her og bliv den første til at modtage information.

Nike Magista er lavet med GF13 læsten, som er udviklet i samarbejde med fodeksperter, og som vi også ser på Nikes andre støvler. Nike har arbejdet ustoppeligt på at finde en fodboldstøvle der kunne yde det bedste fit for så mange forskellige fødder som muligt, og med den nye Magista har Nike virkelig omskrevet reglerne for fodboldstøvlernes design.

Nike har netop præsenteret deres nyeste revolution, Nike Magista, som i den grad rykker grænserne for en fodboldstøvle. Vi glæder os til at den nye Nike Magista kommer, men vi må vente lidt endnu. I mellemtiden kan du skrive dig op her og modtage de absolut seneste nyheder omkring støvlen og bestilling