Så blev det også den 21. december, og der er mere Jul i Unisport. Denne gang er Jakob i studiet, og med sig har han de nye støvler fra Nike, som han kigger nærmere på.

Vi nærmer os så småt. I takt med at dagene går, bliver der kortere og kortere til juleaften. Faktisk er der nu kun tre dage til den store dag og duften af julemad. Vi ved det kan være svært at fordrive ventetiden, så derfor leverer vi endnu en omgang Jul i Unisport, som du kan se imens du venter.

Denne gang er Jakob taget en tur i studiet, og han har pakket tasken med de helt nye lanceringer fra Nike. Med sig har han den samlede kollektion, som Nike har spredt over noget tid. Der er tale om den nye Nike Tiempo Legend V, og nye farvevarianter til Nike Hypervenom Phantom, Nike Mercurial Vapor IX og Nike CTR 360 Maestri III.

Den nye Nike Tiempo Legend V og Nike Hypervenom Phantom har vi allerede set nærmere på, så derfor ryger de lidt tid siden og i særdeleshed kigger Jakob nærmere på den helt nye Nike Mercurial Vapor IX, der har et vovet og modigt design. Det er ikke helt tilfældigt for den henter inspiration fra den første Mercurial støvle fra 1998.

Den skarpe læser og seer, vil selvfølgelig på nuværende tidspunkt allerede have stillet sig selv spørgsmålet: hvad pokker har den nye Nike Mercurial Vapor IX til fælles med Mercurial fra 1998? Ligheden ligger i dens natur. Da Nike Mercurial kom frem i 1998 var den vovet og modigt i designet. Det samme kan man sige om den nye Nike Mercurial Vapor IX.

Arven fra den ikoniske Nike Mercurial finder man ved hælen hvor teksten 98M vidner om, hvor denne nye støvle har hentet inspiration. Også i indersålen har Nike været kreative, og man har lavet en sål med interessante detaljer om den klassiske Nike Mercurial Vapor støvle.

Faktisk så står der i indlægssålen, at Nike Mercurial var lige ved at komme til at hedde Nike Ultravelox. Det er i hvert fald en sjov lille detalje, som vi ikke var klar over. I så fald ville Jakob skulle tale om den nye Nike Ultravelox Vapor IX. Sådan gik det god ikke og Mercurial er nu også et ganske godt navn.

I denne omgang Jul i Unisport kigger Jakob nærmere på de fire nye støvler fra Nike, som er en del af en samlet kollektion. Hvad synes du om støvlerne? Og hvilken er din favorit? Vi hører meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.