Adidas havde travlt i sidste uge, da de smed ikke færre end fem fodboldstøvler på gaden. En af dem var Adidas Adipure 11pro II, der blandt meget andet nyt bød på en helt ny sål, kaldet Comfort Frame. Fodboldstøvlerne fås både med AG- og FG-knopsystemer og vi kigger nærmere på forskellen, og hvornår du skal bruge de forskellige knopper.

Fodbold er et fanastisk spil, og det skal helst spilles hele tiden. Hvad enten det er vinter, sommer eller efterår, så er der efterhånden ingen undskyldning for ikke at holde gang i den runde kugle. De største støvleproducenter producerer i dag knopper, der er specifikt beregnet til de enkelte baneforhold, og dermed er der ingen grund til at lægge fodbolden på hylden - til gengæld gælder det om at vælge de helt rigtige knopper.

Med den nye Adidas Adipure 11pro II har Adidas skabt en helt ny generation af en velkendt klassiker og særligt omkring sålen er der sket ændringer. Sprintframe 2.0 er blevet erstattet af den helt nye Comfort Frame, der meget ligesom navnet antyder skal give sublim komfort og ikke mindst greb i banen med de redesignede knopper, hvad enten du spiller på normalt græs eller kunstgræs.

Skal du have en støvle, der er klar til de normale græsbaner. Så kan du se meget mere til den nye Adidas Adipure 11pro II FG lige her - pris 1119 kr.

FG-Knopssystemet er den klassiske fodboldstøvle, som er beregnet til naturlige græsbaner, der ikke er fuldstændig gennemblødte. FG står for "firm ground", og det indikerer meget godt, hvornår man skal trække fodboldstøvlerne på. Knopperne er typisk lavet af plastik, og de er på en gang høje nok til at trænge ned i græsset og samtidig repræsenteret i et tilstrækkeligt antalt til, at du får en optimal og behagelig trykfordeling. Faktisk har Adidas set så stort et behov for den optimale komfort, at man har droppet MiCoach-boblen, således at der kan opnås maksimal støtte i den nye adiPURE 11pro.

På den nye Adidas Adipure 11pro II er knopperne ændret i forhold til den forrige Adipure, hvor der er blevet tilføjet en knop. Der er nu i alt otte knopper ved forfoden og fire ved hælen, og de er strategisk placeret til at gøre mest mulig gavn i forhold til acceleration og greb i banen. Knopperne er blevet mere rundende i forhold til den tidligere generation, hvilket især skal hjælpe på sidelænsbevægelserne og vendingerne. Med dette knopssystem burde der ikke være nogen problemer med at stå fast på normale græsbaner.

AG-knopssystemet er nyere af natur og kommer naturligt efter at kunstgræsbanerne har vundet voldsomt frem i de senere år. Du kan godt bruge FG-knopper på kunstgræs, men det slider på støvlen, du mister reklamationsretten og så er det også skidt for led og knæ. Fodboldstøvlerne med AG-knopper er dermed direkte lavet til at modstå den hårde belastning, som naturligt kommer på kunstgræs.

Hvis du står og skal bruge en støvle til kunstgræs-sæsonen så kan du se meget mere til den nye Adidas Adipure 11pro II lige her - pris 1119 kr.

På AG-modellen har Adidas forsøgt at skabe et knopssystem, der altid kan få ordentlig fast i kunstgræsunderlaget. I forhold til FG-versionen er der langt flere knopper over hele støvlen. Ved forfoden er der 15 knopper, mens der ved hælen er 7 knopper. Du trænger ikke ligeså langt ned i underlaget på kunstgræsbaner og derfor er der brug for flere knopper for at få ordentligt fat og skabe den mest optimale trykbelastning.

Det letteste ville helt klart være at brug de samme fodboldstøvler på alle baner. Det er dog langt fra hensigtsmæssigt, og du får mest ud af dine fodboldstøvler, hvis du bruger støvlerne til det underlag de er beregnet til. Særligt omkring kunstgræs er det en god idé både at passe på dig selv og dine fodboldstøvler.

Den nye Adidas Adipure 11pro II kommer både med et knopsystem beregnet til normale baner og et beregnet til kunstgræsbaner. Dermed kan man få det maksimale ud af ens spil og samtidig skåne sig selv for unødvendige skader. Hvad spiller du selv med? Og hvad synes du om de nye knopper på Adidas Adipure 11pro II? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.