Vi havde for et par uger siden syv talentfulde og dygtige unge fodboldspiller til Nike Chance event i Holland i Zeist, hvor de skulle kæmpe for at bevise, at de havde hvad det kræves. Vi var med hele vejen, og det er der kommet en video ud af, som du kan se lige her.

Hvis man vil være professionel fodboldspiller er der én ting, der er sikkert og vist: Det kræver hårdt arbejde, talent og en ukuelig tro på egne evner. Men selv den dygtigste og mest talentfulde spiller kan få kamp til stregen. Rundt omkring i verden findes en sand perlerække af unge spillere, der også bærer drømmen og en dag at komme til at spille med blandt de allerbedste, og hvis man vil nå til tops gælder det om gribe chancen, når den er der.

Derfor er det meget heldigt, at Nike har lavet den globale fodboldkonkurrence Nike Chance, der som navnet indikerer, handler om at give unge spillere en mulighed for at forfølge deres største drømme. I sidste ende kan de unge talenter spille sig til en plads på Nike Academy, men det er en vej fyldt med bump. Vi var på første del af rejsen mod toppen til udtagelsesstævne i Zeist i Holland, hvor talenter fra hele verden var samlet for at bevise deres værd.

I blandt de store talenter var syv skandinavere, der var klar til at bevise, at de havde hvad det kræves, og at de på sigt ville kunne begå sig i den absolutte verdenselite. Claus Hennie, Casper Hyltoft, Martin Conley, Irfan Jakupi, Ahmad Hassan, Oscar Hansen og Alberto Kogano var navnene på de spillere som i samarbejde med Unisport og Nike var klar til stævnet og til at kæmpe for deres chance.

Det regnede og regnede på dagen, men det forhindrede ingen af deltagerne i at give sig fuldt ud. Der herskede en stemning af koncentration, nerver og samtidig en tro på egne evner, og skridt for skridt, berøring for berøring kæmpede talenterne sig igennem en lang dag fuld af fodbold alt imens et helt hold af talentspejdere så på.

I sidste ende havde talentspejderne til opgave at pege på de seks største talenter, som de troede på kunne begå sig i den absolutte top, og det var langt fra nogle nem opgave. For med 80 talentfulde spillere, der yder deres optimale, så er det ikke let at finde de seks, man tror på kan begå sig.

De seks spillere der i sidste ende endte med at blive valgt havde alle noget særligt. De skilte sig ud, og de beviste at de er klar til at gribe chancen. Heriblandt var den danske målmand Claus Hennie, der var både glad, overrasket og særdeles stolt, da hans navn blev kaldt op og det blev officielt at han er en af de seks, der går videre i jagten på drømmen om de professionelles verden.

Hvis du vil helt tæt på nerverne, koncentrationen, vinderinstinktet og de unge talenter, så er det bare med at se videoen. Her kan du høre hvordan spillerne har det med konkurrencen, hvad det kræves at blive professionel, og hvad det er talentspejderne kigger efter, når de er på udkig efter talent.

Det gælder om at tage chancen, når man har den, og det ved deltagerne i Nike Chance bedre end nogen andre. Du kan se hvordan det gik, da der var udtagelsesstævne i Zeist lige her. Hvad synes du om Nike Chance? Og drømmer du om at blive professionel fodboldspiller? Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.