Den netop overståede Confederations Cup blev en sand fremvisning af en række af de absolut vigtigste støvler på markedet lige nu, og vi tager lige her et kig på hvilke støvler, der klarede sig bedst til den store fodboldfest i Brasilien.

Det blev til en sand fodboldfest med lækre mål, detaljer og godt spil, da Confederations Cup løb af stablen i Brasilien, hvor samba-landet også endte med at løbe med den samlede sejr efter en imponerende 3-0-sejr over de forsvarende Verdens- og Europamestre fra Spanien. Men det var ikke kun Brasiliens imponerende samlede sejr, som står tilbage efter den første forsmag på VM til næste år. Undervejs fik vi også set et par af de absolut bedste støvler i verden i aktion, og vi ser her på hvilke af dem, der leverede varen under Confederations Cup.

I en sammenhæng af fodboldstøvler, der præsterede på det absolut højeste niveau er det så absolut svært at komme uden om Nike Hypervenom Phantom. På fødderne af den store darling og nykårede Barcelona-stjerne Neymar Jr., havde Nike vel noget nær den bedste platform for at få vist den uforudsigelige støvle frem, da han både brillerede og forbløffede med mål, assist og tekniske finesser.

Neymar leverede et par scoringer, der beviste, at hvis man har evnerne, kan man lave nogle vidunderlige mål i den nye Hypervenom, og det er svært at komme udenom, at Nike Hypervenom så absolut fremstod som en lysende stjerne under dette års Confederations Cup.

Men det er ikke alle, der foretrækker at have den hurtige og adrætte Hypervenom på fødderne, og det fik vi også slået fast under Confederations Cup. Den italienske superstjerne Mario Balotelli blev egentlig lanceret som en Hypervenom-spiller, men den altid underholdende angriber kom hurtigt på andre tanker, og han skiftede forud for turneringen tilbage til kontrolstøvlen Nike CTR360 Maestri III.

Og med det spil, som han leverede på banen, så har det ikke nødvendigvis været et dårligt valg for Balotelli. Nike CTR360 Maestri III beviste nemlig på fødderne af blandt andre Balotelli, Iniesta og David Luiz, at støvlen er mere end klar til kamp, når det for alvor går løs til VM i Brasilien til næste år.

Det er dog ikke kun Nike, der kan levere overlegen kontrol på banen. Fernando Torres havde en forrygende Confederations Cup, og med sine Adidas Predator LZ II på fødderne, så var det et perfekt udstillingsvindue for Adidas til at bevise, at man både kan have speed og overlegen kontrol i den veludviklede og populære støvle. Han scorede nemlig en del mål og ligner en mand, der har kurs mod fordums styrke.

Den spanske Chelsea-stjerne var igen at finde helt i front fra start i langt de fleste kampe, og det fejrede han ved at vise sine Adidas Predator LZ frem på imponerende vis - og når han tidligere kun har villet iklæde sig hvide støvler, så kan Adidas tilfreds notere sig, at han virker til at have fået smag for den farverige, grønne version af Predator LZ II.

Der blev uden tvivl arbejdet hårdt til Confederations Cup, og det forbinder man jo åbenlyst med klassens nye dreng Nitrocharge 1.0, der også fik vist flaget. Adidas nyeste stjerne Nitrocharge 1.0, viste de åbenlyse egenskaber blandt andet på fødderne af den vævre dribler David Silva, der gjorde det tydeligt for alle, at det ikke kun er holdets motor, som kan nye godt af den teknologisk fremad skuende støvle.

Den lynhurtige og angrebsivrige kant virkede til at udnytte den revolutionerende Energysling-teknologi til fulde, der giver et hurtigere afsæt og mere energi i kampens løb, og den lille Manchester-City spiller beviste med en perlerække af flotte scoringer, at han har fået en støvle, som passer til hans elegante fodboldspil. Det bliver så absolut et plus i bogen til Nitrocharge efter en flot debut.

En støvle, der ikke just debuterede under Confederations Cup, men som har været gennemprøvet og udviklet igennem en lang årrække, er Nikes legendariske Tiempo-serie. Og også i den brasilianske varme fik vi af se, hvad det er for værdier, der gennemsyrer den helt klassiske og meget elegante støvle Nike Tiempo Legend IV.

På fødderne af den spanske forsvarsgeneral Sergio Ramos og den italienske fodboldmagiker Andrea Pirlo blev det bekræftet, hvad vi vidste på forhånd - at denne støvle er helt gennemsyret af overlegen elegance. Det frisparksmål, som Pirlo sparkede ind i sin landskamp nummer 100 for Italien, behøver vel næppe yderligere introduktion, og mens Ramos nok har brug for lidt opmuntring oven på et sjældent finalenederlag, så kan vi kun tage hatten af for Pirlo.

Men hvor Pirlos boldkontrol er helt unik, så er hans speed det ikke. Satte man ham i en hundrede-meter spurt, ville der nok gå et godt stykke tid, før man så ham krydse målstregen, og han ville helt sikkert tabe til den lynhurtige spanier Pedro, der ved siden af sin hurtighed også mestrer sublim boldkontrol. Det gør han i en sand klassiker i Nike Mercurial Vapor IX, der også ved Confederations Cup fik lejlighed til at bevise over for alle, der nogensinde skulle have været i tvivl, hvilken sublim støvle den er.

Det er en støvle, der er født til at skabe en hastighed, som er unik og enestående, og som kan give den tunge forsvarsspiller mareridt. Nikes Mercurial-serie er et ikon i støvleverdenen, og den nyeste topmodel, Vapor IX, så vi også på fødderne af brasilianske Jo og italienske Alessio Cerci under den brasilianske fodboldfest, og det er en gæst, som altid er meget velkommen til enhver form for fodboldbegivenhed, hvor den er klar til at skabe opmærksom på den positive måde.

Den brasilianske Fred formåede også at skabe positiv opmærksom omkring sig selv, og dermed også hans hemmelige våben Adidas F50 Adizero, der er tyskernes svar på en hurtig letvægtsstøvle, der godt nok kun vejer 165 gram, men som er en af klassens tungeste drenge, når det kommer til udviklingen af nye teknologier i en støvle.

F50 Adizero er designet til at være lynhurtig i de afgørende situationer og knivskarp, når chancerne opstår, og det var lige præcis de dyder, som vi så den brasilianske angriber Fred leve op til, da han med to mål spillede Brasilien videre til finalen efter en 3-2 sejr over Italien. Også den uruguyanske angriber Luis Suarez viste, at F50 Adizero passer som fod i hose til en hurtig og teknisk stærk angriber.

Det var dog ikke kun Nike og Adidas, der beviste, at de har støvler, der passer til verdens absolut bedste fodboldspillere. På fødderne af den brasilianske forsvars-komet Dante, sendte Puma et klart signal om, at de har en støvle-silo, der er designet til at levere varen, når det gælder og det gjorde den klassiske og ikoniske Puma King også i den grad.

Dante, der har haft en forrygende sæson i Bayern, var stærkt medvirkende til, at Brasilien endte med at stå som de helt store triumfatorer, og han fik både sparket bolden væk og sendt kuglen i modstanderens mål med Puma King på fødderne. Og al den succes man jo godt blive helt høj i hatten af - eller måske snarere høj i håret.

Confederations Cup var en fest for alle fodboldfans og ikke mindst for støvlenørder. Vi fik set en række af de absolut bedste fodboldstøvler, der er på markedet lige nu, på fødderne af de største verdensstjerner, og det var en sand fornøjelse, der kun efterlader en kommentar tilbage: Hold da op, hvor vi glæder os til VM i Brasilien til næste år!

Dette års Confederations Cup blev en sand opvisning i, hvad de mest centrale støvler på markedet kan levere på fødderne af den rigtige fodboldspiller. Hvilken støvle, synes du klarede det bedst? Og hvilken støvle, ville du helst have på fødderne, hvis du skulle med til VM i Brasilien næste år?

Som altid hører vi meget gerne dine kommentarer her, på Facebook og på Twitter.