Ventetiden har været intet mindre end ubærlig, men intet desto mindre er det overstået og tiden er inde til endelig at løfte sløret for Nike Mercurial Vapor IX. Den kan forudbestilles fra i aften klokken 00.01, men indtil da har vi en hel del på programmet, der skal gøre ventetiden lidt mere overkommelig.

Nikes Mercurial-kollektion hører til blandt de helt store drenge på støvlemarkedet og det kommer næppe som en overraskelse, når man ser på den tilslutning, siloen kan prale af. Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic og en række andre stjerner er alle fast inventar i støvlerne og de skal nu hver især til at finde sig til rette i kollektionens nye frontfigur.

Nike Mercurial Vapor IX kan forudbestilles fra i aften klokken 00.01 og det kan anbefales, at du holder øje med siden til den tid, da der kommer til at ske ting og sager.

Nike Mercurial Vapor IX har i et stykke tid luret i kulissen og nu kan vi endelig løfte sløret for den prominente letvægtsstøvle. Den er for alvor blevet toptunet og er nu mere klar end nogensinde før til at give dig de ultimative forudsætninger for eksplosiv fart og kompromisløst høj boldkontrol. Den lander i to iøjnefaldende farvevarianter og i modsætning til tidligere lanceringer ser begge udgaver ud til at få opbakning fra stjernerne.

Vi har ved flere lejligheder spottet de fængende farvevarianter på fødderne af stjernerne og der ser ud til at have dannet sig et mønster i fordelingen, selvom nogle naturligvis slår sig op som mønsterbrydere. Det skulle dog være sikkert, at Cristiano Ronaldo, Zlatan og resten af de ældre, etablerede stjerner skal tørne ud i den Lilla/Grønne farvevariant, hvor den Guld/Orange vil vinde indpas hos de unge stjerner som Götze og Shaqiri.

Den nye Nike Mercurial Vapor IX er blevet optimeret til levere de bedste betingelser for fænomenal acceleration og dertilhørende sublim boldføling. Det starter allerede på læsten, hvor man har holdt fast i den samme, som vi så på Vapor VIII. Det giver et utrolig tæt fit og overdelen smyger sig om foden. Jakob har allerede været i marken for at teste støvlen og du kan til at se hans anmeldelse senere på dagen, så der er god grund til at holde et vågent øje med siden.

Vægten er holdt nede på det imponerende lave niveau, som vi er blevet vant til fra forgængeren. 185 g lyder det imponerende tal og det gør Vapor IX til én af de letteste støvler på markedet og selvom Nike har haft vægten som et stort fokus, har de stadig formået at udstyre deres nye vidunder med imponerende teknologi. Fart og lav vægt har nemlig ikke været nok for amerikanerne - de vil også garantere, at du har boldkontrollen til at matche din fart.

Den helt store innovation på Nike Mercurial Vapor IX er nemlig overdelen, der har fået et lidt andet udseende end sin forgænger. Det er ikke kun for syns skyld, da det tjener et helt specifikt formål. Den nye behandling af overdelen kalder Nike for Speed Control og det skal forbedre grebet i bolden, hvilken især skal komme dig til gavn, når du dribler i høj fart. Vapor IX er med andre ord blevet fintunet til at give dig optimal speed, boldføling og kontrol i alle forhold, hvilket gør den til et dødbringende våben på banen.

Derudover er overdelen udviklet med Nikes ACC-teknologi (All Condtions Control), der sikrer dig, at du får det samme greb i bolden i våde vejrforhold, som du har i tørre. Du kan blive meget klogere på støvlen i løbet af dagen, hvor du også kan se frem til anmeldelsen. Vi vil i alle fald gøre vores her på siden, for at ventetiden frem til klokken 00:01 i aften hvor der åbnes for forudbestillinger, passerer lidt hurtigere.

Det er stadig en Teijin OLM12-overdel og det betyder, at det stadig er enormt smidigt og blødt, hvilket både sikrer det helt tætte, præcise touch på bolden og det velkendte fit, der får Vapor IX til blot at føles som en ekstra sok. I løbet af dagen går vi endnu tættere på den nye Vapor IX og følger du med på siden, vil du kunne blive meget klogere på de nye teknologier og detaljer.

På undersiden af støvlen har Nike efter tæt dialog med de professionelle spillere foretaget marginale ændringer på ydersålen i forhold til Vapor VIII. Den er nemlig blevet forstærket med et ekstra lag glasfiber, der skal forbedre støvlens responsivitet. Kombineret med det revolutionerende knopsystem, er Nike Mercurial Vapor IX som skræddersyet til speed.

Vapor IX sign up

Den har ladet vente på sig, men endelig er den her: Nike Mercurial Vapor IX. Du har fået to farvevarianter præsenteret og i løbet af dagen går vi endnu tættere på de nye støvler, så følg skarpt med på siden. Hvilken af de to farvevarianter synes du bedst om? Hvad tænker du om den nye Vapor IX? Del din kommentar i boksen herunder.