Endelig VM! ⚽️ Køb din trøje her!
Populære Kategorier
  Produkter

   10. december - Da VM for klubhold endelig blev en realitet

   10.12.2015

   Skrevet af Jonathan Baez

   Netop i dag indledes FIFA verdensmesterskaber for klubhold. Her deltager verdens bedste klubhold lige fra FC Barcelona til River Plate over til Auckland City FC. VM for klubhold i nuværende format har dog ikke altid eksisteret. På denne dag for 10 år siden gen-åbnede FIFA op for VM for klubhold.

   At afholde VM for klubhold har været noget af en rutschebanetur. Det er gået fra Intercontinental Cup i 1960 – afholdt over to kampe til – mellem vinderen af Copa Libertadores i Sydamerika og European Cup (Champions League) i Europa, videre over til Toyota Cup afholdt i Tokyo – i en afgørende kamp. I 2000 forsøgte FIFA sig så med en decideret VM turnering der inkluderede hold fra 8 hold fordelt over 7 kontinenter.

   Selv om det var meningen at turneringen skulle gentages hvert år, blev den allerede nedlagt året efter. I 2005 fandt turneringen sig så til rette. Det var samme år havde Liverpool vundet den uforglemmelige finale mod Milan i Istanbul. Og de endte med at møde Sao Paulo i finalen. Desværre kunne de ikke toppe kalenderåret af med en VM titel. Sao Paulo vandt nemlig den første finale i den nye udgave af VM for klubhold med 1-0.

   Det bliver spændende at se, hvem der løber med VM titlen i år. Barcelona har chancen for at vinde pokalen for 3. gang. Tror de at du kan vinde den 12. version af VM for klubhold? Eller løber et andet hold med titlen?

   Del din mening