Multi-Ground fodboldstøvler | Læs mere om MG støvler!

10.04.2018

Skrevet af Zlatko

Multi-Ground fodboldstøvler, eller bare MG fodboldstøvler, er noget du måske har hørt om før, men uden rigtigt at vide hvad det er. Vi har tidligere set andre typer af knop-kombinationer, så som adidas’ FG/AG koncept, eller Umbros HG knopper. Men lad os tage et kig på MG fodboldstøvlerne, og se hvad det hele går ud på.

Multi-Ground er en konfiguration som kun bliver brugt af Nike. Normalt ser vi Nike lave støvler som er lave til almindelige græsbaner (FG), kunstgræs (AG), grus (TF), våde græsbaner (SG) og indendørs (IC), og MG kan være deres nyeste knopsystem, som bliver produceret til udvalgte støvler. Ideen bag MG støvler er noget som virker bekendt, og det er ikke helt forkert. Både adidas og Umbro har allerede lavet støvler som kan bruges på flere slags underlag. adidas har deres FG/AG fodboldstøvler, som både kan bruges på almindelige- og kunstgræsbaner. Umbro laver såkaldte HG støvler, som står for Hard Ground, og de kan bruges på både kunstige overflader, almindelige græsbaner og på grusbaner.

Nike har ikke rigtigt haft en støvle, der kunne bruges på flere slags underlag. Derfor kan MG støvlen være deres bud på en kombinations-støvle, som kan bruges på flere slags underlag. MG fodboldstøvler er designet til at give dig den bedst mulige greb på kunstige- og tørre overflader. Sålen og knopperne er designet til hjælpe dig i din acceleration, og de hjælper dig også med at skifte retning nemmere, samtidig med at du kan gøre dette på flere forskellige underlag. MG fodboldstøvlerne er ideelle til at bruge på kunstige overfalder, så som kunstgræs, eller korte græsbaner.

MG fodboldstøvler hjælper også med at minimerer ubehag i fødderne, imens du løber på disse underlag. Derfor er knopperne designet og placeret, så du får den støtte du har brug for, når du løber på disse underlag. Der opstår et stort pres på fødderne, når du løber på disse underlag, og derfor er sålen og knopperne designet og placeret, så presset fordeles ligeligt. MG er gode til at bruge på de kunstige overflader, men man kan også bruge dem på almindelige græsbaner. Man skal bare tage højde for, at knopperne er designet til hårdere overfalder, og derfor er de kortere end normalt. Dette kan medføre til, at man mister noget greb på græsbaner på regnfulde dage, da MG fodboldstøvler ikke har lange og takket knopper, som kan gribe fat i det våde græs.

Det er også derfor at Nike producerer fodboldstøvler, der specifikt er lavet til enten FG, AG osv. Nike vil gerne tilbyde det bedse værktøj til det underlag som du skal spille på, og dette er noget de virkelig viser hver gang de introducerer deres nyeste teknologier og fodboldstøvler.

Multi-Ground fodboldstøvler er for tiden tilgængelig i Mercurial Superfly og Vapor Academy versionerne. Dette betyder, at du får det samme design, og næsten alle de samme teknologierne, som man ser på Elite- og Pro udgaverne. Men vil du hellere have en Elite eller Pro støvle, så skal du vælge FG- eller AG støvler, så du får den bedste mulige knopsystem til det underlag, som du skal spille på.

Vil du også gerne se udvalget, og købe dit eget par af Mulit-Ground fodboldstøvler? Så tag et kig på vores Mercurial udvalg af MG støvler her!