I sommer overraskede Nike med lanceringen af deres ultralette Green Speed, og nu følger de op på den ekstremt limiterede støvle med en toer - som lyder det ganske mundrette navn Nike GS2. Støvlen er både den letteste og mest miljøvenlige, Nike nogensinde har lavet, og med en farveopdatering og ACC i overdelen er der lagt i kakkelovnen til noget specielt. Du kan naturligvis læse alt om støvlen lige her - og husk at giv din mening med i kommentarfunktionen nederst i nyheden.

Efter succesen med Nike GS har det amerikanske mærke været hurtige på designknapperne, og her, et halvt år efter den stærkt limiterede støvle blev lanceret, kommer den nye Nike GS2, som fortsætter de miljøvenlige takter fra den første støvle samt introducerer Nikes revolutionerende All Conditions Control-teknologi i overdelen.

Nike GS2 vil blive båret af et eksklusivt hold af nogle af de bedste unge spillere i Europa - heriblandt Theo Walcott, Eden Hazard, Raheem Sterling, Mario Götze, El Sharaawy og vores egen Christian Eriksen, som dermed indgår i en eksklusiv klub af spillere, der har fået lov at spille i Green Speed, og som ud over dem selv kun tæller brasilianske Neymar, der spillede i den første Green Speed.

Den nye støvle har fået en farveopdatering, således at den nu er sort og hvid med et stort ACC-logo på ydersiden af støvlen. Dette er endvidere lavet med Safari-print, der går igen som et ikonisk Nike-mønster.

Nike GS2 er konstrueret som den ultimative speedstøvle, og dermed strippet for alle unødvendige elementer for at spare både vægt og ressourcespil. Ideen er at give en eksplosiv ydelse på banen samt minimere påvirkningen af miljøet og vores planet - og med det fik man Nikes letteste støvle til dato på kun 160 gram i en str. 42,5.

Nike GS2 er lavet i Italien, og her bliver støvlen konstrueret af genbrugte og nedbrydelige materialer på hele støvlen. Således er sålen på støvlen lavet for at give styrke og smidighed på banen - men mest imponerende består den af 50 % nedbrydeligt TPU samt 50 % Pebas Rnew, der er et materiale lavet af 97 % castorbønner. Vi siger det lige igen - en sål lavet af bønner… Ikke nok med det, så er indlægssålen lavet 100 % af castorbønner og er derfor helt simpel.

Støvlens overdel er lavet med en snude af Kanga-Lite, som giver et elegant og skarpt touch på bolden. Midtfoden på GS2 er lavet af et syntetisk materiale lavet af 70 % genbrugsmaterialer, og de specielle TPU-bånd sørger for den såkaldte “lockdown-effekt,” der holder din fod på plads og giver stabilitet.

Som noget nyt i forhold til Nike GS er støvlen blevet udstyret med All Conditions Control i overdelen, hvilket er Nikes teknologi til optimalt boldføling i alle forhold. Teknologien tilføjes overdelen under produktion, og sikrer samme friktion mellem støvle og bold i tørt og vådt vejr.

Ud over det store, modige ACC-logo på ydersiden har Nike også ændret en smule på indersidens grafiske design, hvor Nike-logoet er blevet en smule større og lettere genkendeligt. Det går godt i spænd med resten af støvlen, der er holdt helt klassisk i sort/hvid.

Lyder Nike GS som noget for dig? Så kan du forudbestille støvlen fra i nat kl. 00.01, og du skal kun vente til 1. december, hvor den lander på lager.

Støvlen kommer i str. 41, 42,5, 44 og 45, og kan fås for 2.499 kr. fra i aften.

Der er ingen tvivl om, at Nike mener alvor med deres GS2, og amerikanerne beviser at man kan lave en støvle der både på vægt og hensyn til miljøet imponerer. På fødderne af nogle af Europas mest lovende unge spillere kommer de helt sikkert også til at være involveret i mange imponerende situationer, når Eriksen, Hazard, Götze, Walcott, Sterling og El Sharaawy går på banen i de mest miljøvenlige støvler, Nike hidtil har lavet.

Med store kampe i weekenden er der gode muligheder for, at vi allerede kan se Nike GS2 i aktion på fødderne af GS2 Squad meget snart, og vi holder naturligvis skarpt øje med de 6 udvalgte. Hvad synes du om Nike GS2, det nye design og hele støvlens koncept? Del meget gerne din mening med os i boksen herunder.