I forbindelse med lanceringen af den nye CR7-kollektion gav Ronaldo et par ord med på vejen til sine nye støvler og tøjkollektion - og du kan her høre hvad verdensstjernens fritid og stil betyder for ham.

Spm: Et musikstudie er ikke ligefrem noget, man forbinder med Cristiano Ronaldo. Hvad har du haft gang i her? Ronaldo: Det er første gang nogensinde jeg befinder mig i et musikstudie og gutterne har været fantastiske. Vi elsker al slags musik, så vi besluttede os for at tage herud og jamme lidt, rappe lidt og jeg tror egentlig at det endelige produkt er blevet meget godt. Det har været virkelig sjovt, jeg har virkelig nydt det.

Spm: Det lyder slet ikke dårligt. Hvad med at droppe fodbolden og prøve musik i stedet? Ronaldo: Nej. Jeg kan prøve, men det er ikke ligefrem min force.

Spm: Er det sværere, end det ser ud? Ronaldo: MEGET sværere! Det ser nemt ud, men som det er tilfældet med alle jobs og som med sport, så kan du bruge flere timer på det og du kan øve dig og det vil alligevel ikke komme til at fungere. Det er meget svært bare at samle et instrument op og spille og det samme gælder med sang… meget svært. Er det nemt at spille fodbold?

Spm: Virkelig? Er fodbold lettere? Ronaldo: Ja, det synes jeg.

Spm: Måske for dig… Ronaldo: Ja, det er selvfølgelig klart, jeg snakker jo om mig! Det ser meget nemt ud, men det er meget svært.

Spm: Du virker til virkelig at have nydt det… Ronaldo: Ja. Jeg sagde det samme til gutterne og Pepe, at vi kunne bruge hele dagen på at sætte musik sammen og i sidste ende ville vi sikkert ende med noget godt. Jeg har nydt at lave noget, jeg ikke laver hver dag, så jeg har virkelig haft det sjovt.

Spm: Er musik noget, der virkelig når ind til dig? Ronaldo: Ja, det er en del af mig og en del af de mennesker der er tæt på mig. Uden musik ville vi ikke leve så godt som vi. Jeg elsker musik.

Spm: Som du selv siger det, så er det her ikke noget, du laver hver dag. Hvad laver du så til hverdag? Og hvad får du tiden til at gå med ved siden af fodbolden? Ronaldo: Somme tider er du nødt til at gøre lidt op med fodboldrutinen. Jeg kan lide at lave ting, der ikke bare handler om fodbold, fodbold, fodbold. Det er rart at opleve nye ting, så jeg tænkte at komme ind i musikstudiet med et par venner, ville være en god måde at slappe af på og have det sjovt.

Spm: Kan du fortælle os lidt om din livstil, når du ikke spiller fodbold? Ronaldo: Stort set alt hvad jeg laver, handler om fodbold, da det er min karriere og mit liv og du gør jo bare dit for at have det bedst muligt. Så hvert et øjeblik jeg har væk fra fodbolden, prøver jeg at bruge i selskab med min familie og mine venner hvor jeg laver ting, jeg normalt ikke kan lave, når jeg er i gang med en turnering eller lign. Jeg kan godt lide, at dyrke andre sportsgrene for eksempel. Igennem hele året er det næsten altid den samme rutine – træningspas, hoteller og rejser. Jeg vil ikke sige, at det er et hårdt liv, men det er et liv, der ikke levner meget fritid.

Spm: CR-kollektionen repræsenterer den tosidethed, dit liv består af: at være på og af banen. Hvad elsker du mest ved kollektionen? Ronaldo: Den er virkelig lækker. De små detaljer er fantastiske. Du kan for eksempel se det lille hjerte med et kryds igennem, det er jo en fænomenal idé. Det er et symbol, der repræsenterer hvordan jeg er: Jeg er en person, der godt kan lide at konkurrere, som elsker at vinde, men hader at tabe og det er netop hvad symbolet betyder for mig. Jeg er meget tilfreds med at være en til af en række udvalgte få atleter, som har sin egen kollektion hos et brand som Nike. Det gør mig meget stolt.

Spm: Du nævner de små detaljer. Kunne man beskrive det, som en søgen efter perfektion? Og reflekterer det også din personlighed? Ronaldo: Det synes jeg godt, at man kan. Hvis du er en konkurrenceminded person, der godt kan lide at vinde, så vil du gøre alt for at få det til at ske. Det er det, jeg prøver at gøre: Jeg arbejder hårdt med den intention, at jeg gerne vil blive ved med at forbedre mig. Jeg mener, at jeg er en perfektionist, der gerne vil vinde.

Spm: Gælder det også, når du ikke er på banen? Ronaldo: Ikke i lige så høj grad. Jeg er perfektionist, når jeg er på arbejde. Når jeg ikke er på arbejde, så kan jeg lide at lave en masse ting, men jeg vil ikke sige, at jeg er perfektionistisk omkring det. Med den her kollektion for eksempel, der var det ikke mig, der skulle være perfektionisten. Nike hjalp med det aspekt og kollektionen ser jo fantastisk ud.

Spm.:CR kollektionen blander klassisk udseende med moderne elementer. Er det sådan du forestillede dig kollektionen? Ronaldo: Ja, absolut. Jeg kan lide den - det er et fedt mix. Udseendet er klassisk men med detaljer der skiller sig ud. Jeg er stadig en ung mand, og jeg kan lide det: Klassisk og ungdommeligt, det er en god kombination.

Spm.:Din nye CR Mercurial Vapor VIII er en klassisk sort støvle med en pink sål der fortsætter den her blanding af det klassiske og moderne, man ser i kollektionen. Hvor vigtig er støvlen for dit generelle spil på banen? Ronaldo: Støvlerne er en lille smule mere personlige, og jeg kan godt lide at være involveret. Jeg synes virkelig godt om dem. I giver altid Nike-drengene feedback, så de ved hvad jeg kan lide, hvordan de føles at have på og om de er komfortable. I de år jeg har været med Nike er deres støvler blevet udviklet og har nået en høj standard. Alle spillere der bruger Nike er glade og ville ikke bytte dem for noget - der er SÅ gode.

Spm.:Med en pink sål på dine nye støvler vil dine modstandere måske kun se den farve, når du forsvinder væk i distancen på vej mod mål? Ronaldo: Forhåbentlig. Det ville være et godt tegn. Det vil betyde at de ikke kommer til at fange mig. Nike har altid gode ideer, og det kommer til udtryk i støvlen. Det er et fedt touch. Støvlerne er altid forskellige, og har forskellige detaljer der skiller dem ad.

I sidste sæson scorede du en hel masse mål og dig og dit hold (Real Madrid, red.) vandt ligaen med 100 point. Bliver det nemt, at vedligeholde det formniveau i denne sæson? Ronaldo: Det er aldrig nemt, for du er nødt til at være på dit højeste niveau, hvilket er virkelig højt. Du er nødt til at være i god for ikke bare fysisk, men også psykisk og det kan godt være meget svært. Du er nødt til at være klar.

Mit mål er, altid at være på mit højeste. Jeg håber på, at jeg kan gentage sidste tingene fra sidste sæson, arbejde hårdt, score så mange mål som muligt og vinde titler. Titler og trofæer er nøglen til succes. Jeg ville hellere nøjes med at score 10 mål og vinde en titel, end at score 100 mål uden at vinde noget som helst. Jeg er sikker på, at vi kommer til at kæmpe med om titlerne i denne sæson og jeg er overbevist om, at mit hold nok skal vinde noget stort.

Spm: Kommer titelræset i La Liga til at stå mellem Real Madrid og Barcelona? Ronaldo: Ja, det er jeg ret sikker på. Jeg vil ikke afskrive andre hold, men jeg føler mig overbevist om, at det bliver mellem Real Madrid og Barcelona igen.

Spm: Er vi vidner til noget historisk imellem de to hold? Ronaldo: Jeg mindes ikke en rivalisering som denne igennem de seneste ti år og det er godt for fodbolden og godt for fansene. De nyder noget helt unikt. Jeg hører spillere, der spillede for mange år siden og de siger, at det er endnu sværere i disse dage. Det er derfor, at det her er den bedste liga i verdenen – fordi at verdens [to] bedste hold er her og det er de bedste spillere også.

Spm: Hvad tænker du, når tidligere spillere siger det om din æra? Gør det dig stolt? Ronaldo: Det er normalt. Det jeg har set på DVD og video viser hvordan fodbold har udviklet sig igennem de seneste 20 år. Jeg tror, at fodbold er sværere nu, end det var for år tilbage. Der vil være spillere fra dengang, der vil sige, at det er ikke er lige så stærkt nu til dags fordi de er stolte over deres æra og fordi at det er deres karakter. Men jeg er sikker på, at de seneste 10 års fodbold og i særdeleshed fodbold nu, er hårdere end det nogensinde har været.

Spm: Det næste mål på internationalt niveau er Brasilien i 2014… Ronaldo: Portugal vil altid gerne være med i de største turneringer, Verdensmesterskaber og Europamesterskaber og vi vil gøre alt hvad vi kan for at spille godt i kvalifikationen og dermed kvalificere os. At komme til Brasilien er som at kommer til sit søsterland, da de snakker det samme sprog og at der er så mange andre ligheder imellem os, så det vil gøre det en smule mere specielt.

Spm: Og hvis der er brug for musik før kampen, så kan du stå for det… Ronaldo: Ja, hvis de spørger, så bikser jeg lige et nummer sammen for dem.

Hvordan tror du, at Ronaldo ville gøre det som musiker - ville det blive en succes med nok Autotune, eller skal han fortsætte med at gøre forsvar urolige i Spanien og resten af Europa? Fortæl os hvad du synes om Ronaldos nye kollektion lige herunder - er den noget for dig?