Det er blevet tid til weekendens afsnit af Memory Lane og i dag skal vi kigge på en støvle, som det nok er færreste, der kender. Den er nemlig designet specifikt med det asiatiske marked i tankerne, da den skulle imødekomme de ofte hårde underlag, der spilles på. Det er nemlig Nike Tiempo Super Ligera, som vi skal tage et nærmere kig på nu.

I Kina, Japan og en række andre asiatiske lande forholder det sig sådan, at fodbold ofte spilles på meget hårde græsbaner, grusbaner og sandbaner. Tilbage i 2008 var der faktisk ikke noget alternativ til almindelige fodboldstøvler, hvilket naturligvis ikke var optimalt. Det så Nike sit snit til at ændre på og således gik man igang med designe og producere Nike Tiempo Super Ligera. Som udgangspunkt troede man, at det skulle være en meget robust og bastant støvle, men efter dialog med japanske fodboldklubber blev man hurtigt klogere.

Doug Wilkens, der stod for design og udvikling af støvlen fandt hurtigt ud af, at hans første antagelser om behovet på det asiatiske marked var ganske fejlagtige. Ønsket var i stedet noget let og meget fleksibelt og med det i tankerne, så gik Nike ellers igang med at designe Nike Tiempo Super Ligera, der den dag i dag stadig er enormt efterspurgt i Europa og som stadig leverer varen i Asien.

Nike startede med at udstyre Tiempo Super Ligera med en overdel af det bedste kængurulæder på markedet, der gav udgangspunktet for en fantastisk komfort og et super touch på bolden. For at holde vægten på et minimum og for at optimere boldfølingen sleb man læderet så tyndt som man kunne tillade dig. Det kunne selvfølgelig godt give lidt betænkeligheder omkring holdbarheden, men det havde Doug Wilkens og Nike skam også tænkt på.

Holdbarheden var naturligvis nødt til at være i top, når nu Nike Tiempo Super Ligera skulle bruges på underlag, der sled meget på både støvlen og materialet. Ét af de hyppigste problemer for fodboldstøvler er, at de går op i snuden og det var især her Nike havde tænkt sig om. De gav overdelen en bestemt coating på det meget udsatte område, der både tjente en gribende effekt i bolden, men som også gjorde, at støvlen kunne stå til de tæsk den ville gå. Hvis du under dig over, hvordan det føles, så kan det godt minde om overdelen på et skateboard.

Nike næsten skræddersyede Nike Tiempo Super Ligera til det asiatiske marked og de udviklede også en helt speciel læst til støvlen. Den var væsentlig bredere i forfoden end den almindelige Nike Tiempo Legend, da den åbenbart er meget hyppigt at have brede fødder i Asien. Nedenunder støvlen brugte man en meget fleksibel ydersål og når man får lov til at lege lidt med støvlen i hånden, så opdager man, at det ikke bare er fup og fiduser.

Knopsystemet er meget klassisk for Tiempo-kollektionen og er naturligvis bygget op omkring koniske knopper. Det giver den bedste trykfordeling og stabilitet overhovedet samtidig med at gør vendinger på små områder langt bedre på alle underlag. For at forstærke knopsystemet og ydersålen var der fastmonteret to torsionsbarer, der sørgede for at støvlen flexede de rigtige steder.

Nike Tiempo Super Ligera er et fantastisk stykke håndværk og det er en stor skam, at den ikke er til at opdrive i Europa. Den kører stadig på fuld damp i Asien, hvor den er lige så populær som den altid har været. Med kængurulæderstøvler på vej ud af markedet, kunne det være fantastisk, at få en sådan klassiker tilbage i sortminent, for støvlens slogan holder i den grad vand: “Light in Touch, Heavy in Class.”

Vi kommer nok desværre ikke til at se mere til Nike Tiempo Super Ligera på det danske marked, men den ville være en fantastisk tilføjelse til enhver støvlekollektion. Hvad siger du? Måtte den gerne stå hjemme hos dig? Har du måske været så heldig at eje et par? Lad os høre din kommentar i boksen lige nedenunder.