Med blot én dag imellem lancerede Adidas og Nike hver især en ny udgave af deres populære speedstøvler. Hos Nike lancerede man Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7, der eksklusivt bliver båret af Cristiano Ronaldo og hos Adidas præsenterede man den fjerde generation af Adidas F50 Adizero, som Lionel Messi står bag. Men hvordan står de egentlig i forhold til hinanden?

Rivaliseringen er ikke til at komme udenom, hverken mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi eller mellem Nike og Adidas. De puster hinanden i nakken og i dag skal vi se på det seneste skud på stammen fra de to mærkers speedkollektioner. Det er naturligvis den nye fjerde generation af Adidas F50 Adizero, som Lionel Messi vil give debut i aften og Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 som Cristiano Ronaldo gav debut igår.

På Adidas F50 Adizero har man igen brugt den lækre AdiLite Twin mikrofiberoverdel, der kun udgøres af ét enkelt lag. Det giver et fantastisk tæt touch på bolden, der næsten fremstår som det touch du får, når du spiller med bare tæer. Derudover findes der også et alternativ til mikrofiberoverdelen på Adidas F50 Adizero og det er en læderudgave, som blandt andre Messi foretrækker. Det giver muligheden for at vælge mellem det skarpe, tætte touch fra mikrofiberoverdelen eller det naturlige, bløde og næsten dæmpede touch fra læderet.

På Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 er det de japanske mikrofiberspecialister fra Teijin, der har stået for overdelen. Den har på den nyeste udgave fået en coating, der får den til at fremstå som læder og som giver et enormt blødt, smidigt og lækkert overdelsmateriale, som nemt kan forveksles med rigtigt læder. For at ruste Ronaldo og Vapor VIII-følget bedste til alle slags forhold, så har de tilføjet overdelen den allerede populære ACC-teknologi (All Conditions Control), der giver dig det samme greb i våde såvel som i tørre forhold.

Valget af overdelen har naturligvis også betydning for vægten og her kan det være svært at slå sig fast på én bestemt model. Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 vejer ind på 185g og er dermed blevet godt 25% lettere end sin forgænger, Superfly III. Alligevel formår Adidas F50 Adizero at klemme sig nedunder med en vægt på blot 165 gram i mikrofiberudgaven. Dermed tæsker den sig ind på skalaen som den letteste, masseproducerede fodboldstøvle på markedet pt. og det har jo sit, at skulle have sagt.

Omvendt er det en lidt anden snak med Adidas F50 Adizero Skind, da den har taget en kende på i forhold til den tidligere generation. Den vejer nu ind på 203 gram, men man skal dog lige have med i tankerne, at det stadig er meget, meget let for en skindstøvle. Så på den front kombinerer Adidas lav vægt med komfort og touch fra læder og det kan Nike trods alt ikke prale af. Eller kan de? Er Teijin-overdelen så god?

Ét af de helt store varemærker for Adidas F50 Adizero er den ultralette Sprintframe-ydersål. En banebrydende sål, der er med til at sikre den rekordlave vægt, samtidig med at torsionsbarer holder den stabil, når der er brug for det. Her har Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 i stedet en glasfiber-ydersål at bryste sig af. To lag af glasfiber garanterer, at du får det maksimale ud af dine kræftanstregelser og på den måde udnytter din hurtighed bedste.

Adidas F50 Adizero er nu på fjerde generation, men fortsat samme knopsystem, Traxion 2.0 der blot har fået marginale opdateringer. Det er de triangulære knopper, der maksimerer greb i banen, når du accelererer, løber sidelæns eller nedbremser. Det virker helt fantastisk godt og det har i den grad også været årsagen til, at man ikke har valgt at skifte det; "If it ain't broken, don't fix it." Samtidig var Adidas de to første blandt de to mærker til at introducere et mixed SG-knopsystem. Det var kombinationen af FG- og SG-knopper, der gav fænomenalt greb i banen uden at gå på kompromis med stabilitet eller komfort.

På Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 har man fået et nye knopsystem, hvor man er gået væk fra Nike Sense-knopper, der sad på Superfly II og III. Man har i stedet revolutioneret og til dels også chokeret med to nye knopsystemer; FG og SG Pro. Førstnævnte baserer sig på, at des hurtigere du kan komme ned i jorden, des hurtigere kan du komme ud igen, hvilket resulterer i den velkentde eksplosive fart. Derudover har man introduceret det førnævnte SG Pro-knopsystem, der blander FG- og SG-knopper, så du får maksimalt greb og stabilitet i våde forhold.

Nok endnu et område hvorpå de to støvler konkurrerer, er på designet. Hver især vil de har deres fast tilhængere, men fra tid til anden er enten Nike eller Adidas i stand til at omvende støvlefans med deres lækre design. På den nyeste model er Nike gået til værkes med et primært sort design, der brydes af store, hvide Nike-swoosh på både inder- og ydersiden. Dertil kommer accentfarverne til udtryk nederst på støvlen, hvor en frisk blå farve fader ned i en skrigende pink ydersål. Det giver den et meget sofistikeret, elegant og alligevel frækt look.

Her er designerne bag Adidas F50 Adizero gået en lidt anden vej. Den skriger nemlig af speed, hvilket ikke er nogen helt dårlig attribut, når man tager in mente, at det netop er speed, der er dens absolutte force. Men du føler dig med det samme hurtigt, når du får fødderne i et par Adizero. Den gule og sorte farvevariant skal også nok få gjort dig bemærket på banen og især din direkte modstander kommer til at kigge langt efter dig.

Cristiano Ronaldo er synonym med Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 på samme måde som Lionel Messi er det med Adidas F50 Adizero. Hver især indfanger de præcis deres spillestil, personlighed og ambitionsniveau. De vil begge to være verdens bedste, men kun én løber med den ære i sidste ende. Men hvem? Hvem er verdens bedste fodboldspiller? Hvem spiller i verdens bedste speedstøvle?

Du kan bestille dit par Adidas F50 Adizero Gul/Sort/Hvid lige hvis du er mest til Messi og hans favoritstøvler - fra kun 1424 kr.

Du kan bestille dit par Nike Mercurial Vapor VIII ACC CR7 lige her hvis du i stedet er mere til Ronaldo og hans støvle - fra kun 1529 kr.

Det kan være svært at vælge sin favorit og det er endnu sværere at bedømme hvilken, der er den bedste. Er det Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi? Er det Adidas F50 Adizero eller Nike Mercurial Vapor VIII? Lad os høre hvad du mener i kommentarfeltet herunder.