Fast by Nature | Mød Nike Mercurial Superfly og Vapor 360

07.02.2018

Skrevet af Frederik

Byd velkommen til verdens mest innovative støvle: Mercurial 360. Det første Nike-produkt nogensinde, der giver dig Flyknit omkring hele foden, hvilket fjerner behovet for en traditionel soleplate. Mine damer og herrer, mød Superfly VI og Vapor XII.

Nike har gennem 20 år produceret Mercurial-støvler til de hurtigste spillere i fodboldverdenen med eksperimentelle og game-changing innovationer. Mercurial 360 bygger på den stolte tradition med en 360-konstruktion, der snart også vil være tilgængeligt på Nike-fodtøj på tværs af andre sportsgrene. Først og fremmest vil denne teknologi dog give Nike superstjerner som Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé og Neymar Jr. den hurtigste støvle nogensinde.

I anledningen af Mercurials 20-års jubilæum har Nike givet Mercurial 360 et clean design et Swoosh på forfoden af den orange debut-colourway. Og da Mercurial-spillere har tendens til at være nogle af de hurtigste spillere i verden, har Nike tilføjet et "M" på hælen, hvilket er det sidste, forsvarsspillere ser, når en Mercurial-spillerne blæser forbi dem.

Selv om forsvarsspillerne måske er bange, kan vi simpelthen ikke vente med at se de nye Mercurials på banen! Men hold fast, og lad os blive lidt klogere på teknologierne bag disse skønheder.

Fortsættes nedenfor.

Ligesom ved så mange andre Nike-støvler, er fokus ved Nike Mercurial Superfly og Vapor 360 fit, touch og traction. Dog har Nike denne gang haft de store ændringer på tegnebrættet, og Mercurial 360 ligner allerede en stærk kandidat til årets støvle i 2018.

På Mercurial Superfly 360 har Nike ændret Dynamic Fit Collar (hvilket i sig selv er forskellen på de to støvler) til en lavere udgave, der er lignende den, man har set Ronaldo foretrække de seneste sæsoner. Både Superfly og Vapor 360 består af et blødt one-piece-materiale, der gør dem minimalistiske og strømlinede.

Pasformen er fundamentet for fart. Hvis pasformen ikke er on point, er det ligegyldigt, hvor innovative et par fodboldstøvler er. Hvis bare foden glider 1 mm inde i støvlen, kan ens hastighed tage skade. Det her er absolut intet problem i de nye Mercurial takket være Nikes game-changing 360-konstruktion, der er gjort mulig pga. Flyknit-teknologien. Denne innovation klamrer sig simpelthen til foden og eliminerer mellemrummet mellem foden og soleplaten.

Nike har placeret knopper under forfoden og hælen for optimal traction. Knopperne er 'mindre som en hov, og mere som en klo', og Nikes inspiration stammer fra den smidige gepard. Og den videreudviklede underfod er altså mere end blot et visuelt vidunder. Bare spørg Cristiano Ronaldo.

“My first reaction when I saw the new Mercurial was...the best boots ever! They fit straight away. The material, the design, the new technology, it’s amazing,” Cristiano Ronaldo.

Sidst men ikke mindst giver Mercurial 360 et blødere touch på bolden, selv om den stadig kan kæmpe mod naturens elementer. Det skyldes Nike All Conditions Control (ACC), der tidligere blev anbragt oven på Flyknit-produktet, hvilket skabte et tyndt lag. Nu er ACC indlejret i inden skabelsen af Flyknit-materialet, hvilket fjerner det ekstra lag uden at gå på kompromis med performance. Alt i alt er Mercurial 360 så strømlinet clean, og hos Unisport HQ kan vi ikke vente med at se CR7 og NJR brillere i Nikes mesterværk.

Er du også helt vild med Nike Mercurial 360? Skriv dig op til de nye Superfly og Vapor lige her.