I denne weekend tager vi hul på verdens bedste fodboldturnering, Premier League. Konkurrencen i den bedste engelske liga har de seneste år udviklet sig i et forpustende højt tempi og netop det tager vi et nærmere kig på. Hvad kan man forvente sig af den nye sæson? De nye spillere? Og ja sågar hvem der løber med guldet? Alt det og mere til kigger vi på i denne skrivelse - så læs med og giv os dit besyv til sidst.

Den forrige sæsons Premier League udviklede sig til at blive blandt de mest mindeværdige i gennem tiderne. Det eftertragtede trofæ skiftede ejermand i de døende sekunder af den velspillede fodboldsæson og da fløjten gik var det de lyseblå fra Manchester der løb med guldet. En fest uden lige i byens gader markerede en ny æra i engelsk fodbold, nok endnu en titeludfordrer havde meldt sig.

Manchester City, eller “De larmende naboer”, som Sir Alex Ferguson ynder at kalde dem, leverede i tandem med bysbørnene Manchester United et festfyrværkeri af en fodboldsæson, der i sidste ende skulle afgøres på målforskel. Igennem en hel sæson blev grænser rykket for imponerende flot fodbold og dertil endnu flottere personlige resultater. Et knusende 1-6-nederlag til Manchester City skulle senere vise sig at være det første søm i kisten for den engelske storklub - tæt på var de, men måtte se sig snydt til sidst.

Nu hvor sæsonstarten venter, går mange og spår i den kommende sæsons forløb og den menighed tilknyttes vi i skrivende stund. Manchester City vil naturligvis ikke blot være pakkede med selvtillid, men også sultne efter nok endnu et mesterskab og muligheden for at bevise og derved markere sin nu stærke tilstedeværelse i engelsk topfodbold. Det smertende nederlag i sidste øjeblik er dog heller ikke gået stille forbi i den røde del af byen og i denne sommers transfervinduet har spendérbukserne sidder på Ferguson og ikke Mancini som mange havde forventet.

Manchester United har forstærket sig med Dortmund-stjernen Shinji Kagawa, der gør sig på den offensive del af midtbanen, det lysende unge midtbanetalent Nick Powell og senest den hollandske liga-topscorer fra sidste sæson, Robin van Persie. Det giver De Røde Djævle et skræmmende udvalg af offensive kræfter, hvor holdkortet allerede tæller Wayne Rooney, Danny Welbeck, Chicharito, Berbatov, Valencia og Nani m.fl. United må derfor siges, at have rustet sig gevaldigt til den kommende sæson og ligner igen i år en seriøs mesterskabskandidat.

Nok har Manchester City ikke hentet andre end Evertons unge midtbanespiller Jack Rodwell i denne sommers transfervindue, men udvalget af stjernespillere rækker langt over de flestes forstand. Her skal Roberto Mancini forsøge, at jonglere klasseangribere som Mario Balotelli, Edin Dzeko, Carlos Tevez, Sergio Aguero, Samir Nasri og naturligvis David Silva. De to Manchester-klubber kunne godt ende i endnu et spændende parløb mod titlen, men de er bestemt ikke de eneste der er sultne efter trofæet.

London-klubben Chelsea løb denne sommer med det måske mest eftertragtede navn på transferbørsen, nemlig belgiske Eden Hazard. Det elegante stjernefrø blev akkompagneret af brasilianeren Oscar og tyske Marko Marin og tilføjer man Fernando Torres, Ramires og resten af perlerækken er det et sandt mesterhold, der indleder sæsonen. Om de kan blande sig i den kommende sæson er endnu uvidst, men der er i alle fald garant for gode odds.

Vanen tro, fristes man til at sige om Arsenal, har de måtte lade endnu en profil gå i et transfervindue. Sidste år måtte man tage afsked med Cesc Fabregas og Samir Nasri og i år vendte Robin van Persie klubben ryggen. Ført an af Arsene Wenger, skal man aldrig undervurdere The Gunners, der altid melder sig i topstriden og med tilføjelser til truppen i form af Giroud, Podolski og Cazorla er det ikke til at spå hvor langt deres ambitioner rækker.

Listen af titelaspiranter er bugnende lang og der fortsætter med at komme tilføjelser. Tottenham og Liverpool kunne meget vel melde sig i toppen og især de pladser i toppen af tabellen, der er adgangsgivende for Champions League er kommet i høj kurs, nu hvor konkurrencen er så stor. Merseyside-klubben Liverpool, har tilknyttet sig succes-manageren fra Swansea, Brendan Rodgers og om han kan føre Liverpool ud af deres pt. svære periode bliver enormt spændende at følge. Ligeledes bliver det spændende om Gareth Bale & co. kan tilspille sig sølvtøj og Champions League-fodbold, eller om der kommer en outsider og stikker en kæp i hjulet?

Den outsider kunne passende være Newcastle, der overraskede alt og alle med flotte resultater i forrige sæson. Ført an af den syleskarpe angrebsduo bestående af Papiss Cissé og Demba Ba er der garant for mål, men hvor langt det rækker er mange spændte på at se. Nu skal klubben samtidig til at jonglere med kampe i Europa League og hvilken konsekvens det får for holdets kræfter bliver ganske interessant at følge.

Det bliver også enormt spændende som dansk fodboldinteresseret at følge Michael Laudrup i sit nye trænerjob hos Swansea, der overlevede sin første sæson i Premier League. Om den danske legende kan føre det walisiske mandskab til nye triumfer bliver spændende, da flere af de bærende kræfter allerede har fundet sig en ny arbejdsgiver. Er der dog noget der er blevet kendetegnende for Laudrup, er det at han kan skabe utrolig meget, med utrolig lidt. Som en klog mand engang sagde: “Succes er de mennesker, der kan lægge et solidt fundament med de sten de får kastet i hovedet”

Der er rigtig, rigtig tæt pakket i de øverste parketter i den engelske Premier League og som resultat af forrige sæson er det svært at spå hvordan holdene vil fordele sig når den kommende sæson går på hæld. Vil Manchester United og Chelseas store investeringer kaste frugt af sig, eller vil de se sig overhælet indenom af de forsvarende mestre fra City, eller måske endda Liverpool eller Tottenham kan levere en overraskelse af kaliber? Resten af tabellen er heller ikke dans på roser og også her er det værd at dvæle sin opmærksomhed - har du måske endda en favorit i hver sin ende af skalaen?

Det er endnu ikke til at spå i, men én ting er sikkert - på lørdag åbnes der for sluserne og det første vink gives når Premier League blænder op for fænomenal, ugentlig underholdning. Derbies, overraskelser, skader og succeser - alt venter os fodboldglade entusiaster og snart er ventetiden forbi. Hvordan sparker du sæsonen igang?

Fra lørdag bliver det svært at fjerne os fra TV-skærmen. Premier League forkæler os igen med nervepirrende opgør og ophidsende fodbold og de dertilhørende støvlespots, der kan skabe mindst lige så stor furore. Men hvordan forløber sæsonen sig? Har du udset dig en mesterkandidat? Hvordan kommer dit hold til at klare sig? Slår de store transfers igennem? Deltag i debatten i kommentarfeltet herunder og lad få en fodboldsnak op at stå - game on.