For 30 år siden, tilbage i 1982, vandt Italien VM i Spanien, og denne sejr har Puma samt det italienske fodboldforbund markeret med en speciel, limiteret hjemmebanetrøje, som Italien brugte i gårsdagens venskabskamp mod England - og vi har naturligvis billederne.

Den specielle hjemmebanetrøje er lavet over den trøje, som Italien brugte til EM, men har fået et par centrale ændringer for at se mere retro ud. Således er grafikken på fronten fjernet, samtidig med at FIGC-logoet (Federazione Italiana Giuoco Calcio, som er det italienske fodboldforbund) er dækket til i guld med 1982 broderet over.

Trøjen er også udstyret med de italienske farver på kraven og ærmerne, noget man også så på den gamle 1982-trøje - og kraven er i modsætning til den normale hjemmebanetrøje blevet blå. Tilbage i 82 gik Italien hele vejen til VM-trofæet, hvor man i finalen slog Vesttyskland med 3-1 i Madrid. I kraven har Puma endda skrevet alle de italienske sejre ind, holdet har haft i Spanien.

I kampen mod England blændede de italienske spillere op for den nye trøje og viste det enkle og elegante design frem. Puma havde kørt stilen helt ud og sågar også designet en ny, enkel målmandstrøje der er en moderne fortolkning af den italienske ditto fra 1982.

En ting, der for alvor har vakt glæde hos Unisport, er numrene bag på trøjen, som mere eller mindre er en eksakt kopi af den font, man brugte på de originale trøjer fra 82. Således har man taget det helt traditionelle, kantede look - og da man ikke havde navne på ryggen i 1982, havde Italien det naturligvis heller ikke mod England.

Hvad synes du om ideen med limited edition-trøjer for at markere gamle bedrifter - og ikke mindst den eksklusive Italien-trøje? Giv os meget gerne din mening med i boksen herunder.