Adidas Predator LZ fortsætter med at imponere os, efter oprindeligt at have været roden til skepticisme. Den ene farvevariant vildere end den næste lader ikke til at have kulmineret endnu og nu venter nok endnu et slag på stammen - byd velkommen til nyeste medlem af Predator-familien: Sort/Gul/Grå UCL Edition.

Når Champions League gruppespillet lægger fra til efteråret vil der vanen tro være en ny repræsentant for Predator LZ, der skal være at finde på fødderne af de spillere der til daglig optræder i den. I år tør vi allerede godt tilkendegive, at dette bliver en succes, da den kombinerer mange af de dyder der har udgjort støvletrends den seneste tid.

En kulsort farve udgør skelettet for den rå farvevariant og støttes endvider af en elegant, gråsølv farve fra midterfoden og ned mod hælen. For at give støvlen en ekstra dimension og flair har man tilføjet en iøjnefaldende gul accentfarve, der beklæder de fem Lethal Zones, som støvlen bryster sig af. Dem skal vi naturligvis også se til, men først lader vi støvlen tale for sig selv. Flere fans af Predator-siloen så til med skeptiske blikke, da Predator LZ blev præsenteret med en overdel af mikrofiber, hvilket jo stred imod kollektionens dyder. Imidlertid har Lethal Zones omvendt de skeptikere og har et af de mest omfattende spiller porteføljer, der nyligst tæller Mesut Özil, der ellers har repræsenteret Nikes Mercurial-kollektion i en længere årrække.

Adidas Predator LZ præsterer også et varieret udvalg af teknologiske landevindinger og de mest markante er naturligvis de fem dødbringende zoner, der har været navngivet støvlen. Hver zone bidrager til en facet af dit spil og Adidas har tænkt længe over hvor zonerne skulle sidde. I samarbejde med en perlerække af professionelle spillere, har de hver især markeret de steder på en fodboldstøvle de hyppigst bruger og vi ser nu på resultatet.

Drive-zonen der udgør størstedelen af vristen tilfører dit spark ekstra kraft og assisterer dig derved når du slår de lange sideskift og når du tager skuddet langt ude fra. Skulle skud udefra være din specialitet, bliver du med sikkerhed også glad for zonen der passende hedder Sweet Spot. Mindes du Beckhams giftige frispark? Her går forholdende for det lækre spark op i en højere enhed, som kun Becks kan gøre det selv og netop derfor er det uden undren vi igen konstaterer at netop han står bag Predator-kollektionen og har gjort det længe.

En anden af fronfigurerne for den nye Predator LZ er midtbaneikonet Xavi, der til dagligt slår sine folder på FC Barcelonas midtbane. Mødt med en bold ved fødderne, er det ingen overraskelse at netop han mestrer afleveringer og til det formål findes Pass-zonen. Et blødt skummateriale beklæder indersiden og sikrer en jævn sparkeflade og med små 3D-finner får du også et godt greb i bolden, så dine afleveringer bliver lige så jævne og præcise som Xavis. Som Jakob kunne bekendtgøre i sin anmeldelse af Predator LZ fungerer Pass-zonen også dæmpende så inderside-tæmninger faciliteres.

De to sidste zoner findes på henholdsvis forfoden og ydersiden af foden. First Touch, der huserer på forfoden er designet til at trække alt kraften ud af afleveringer når du tæmmer den, så du kan tæmme bolden hurtigst muligt og derved have bedre tid til at tænke over dit næste træk. Det kunne meget vel være en dribling og til den sag har vi Dribble-zonen, der griber i bolden og sikrer dig fuld kontrol over din dødbringende træk forbi modstanderen.

På undersiden af støvlen krones Adidas' teknologiske mesterværk, med en ydersål der efterhånden er blevet synonym med mærket selv, men også kvalitet; nemlig Sprintframe. En letvægtssål, med stor fleksibilitet sikrer maksimal kraftudnyttelse. Knopsystemet der assisterer sålen kender vi fra Adidas F50 Adizero og de triangulære knopper er blevet en favorit blandt kendere - greb og acceleration er selvfølger.

Men hvor hurtig bliver du så med al den teknologi? Det er slut med at gisne, for støvlen er naturligvis kompatibel med Adidas miCoach. Så nu kan du i stil med de professionelle måle dine data under træning og kamp og se hvor langt du løber, hvor hurtigt du løber og meget mere.

Du kan allerede forudbestille dit eksemplar her, med en forventet levering i slutningen af september - kun 1614 kr.

Vi synes støvlen taler for sig selv og den har givet os nok endnu en grund til at se frem til at Champions League starter. Nani, Xavi, Hummels og resten af holdet kommer til at bære dem, men måske du også skal have dig et par? Lad os høre hvad du synes om den nye støvle i kommentarfeltet lige nedenunder.