I denne uge har vi set nærmere på en trøje Manchester City spillede i, længe inden at navne som Agüero, Silva og Balotelli var hverdagskost i klubben

I dag er Manchester City en af verdens bedste fodboldklubber, men den trøje vi har set på i denne uge af Memory Lane er fra før klubbens nye storhedstid.

Den sidste halvdel af halvfemserne var et regulært mareridt for den lyseblå Manchester-klub. I 1996 rykkede City ud af Premier League, men klubbens nedtur fortsatte så man i 1998 rykkede helt ned i den engelske 2. Division.

Her stoppede klubbens nedtur så, og man rykkede via en tredjeplads den følgende sæson tilbage i the Championsship, hvor klubben begyndte, at genvinde noget af fordums styrke.

Klubben fortsatte opturen, og formåede som oprykker, at sikre sig billetten tilbage til Premier League da City sluttede lige bag vindende Charlton Athletic i sæsonen 99/00.

Fra sommeren 2000 stod den altså igen på fodbold fra øverste hylde i den blå del af Manchester. City kæmpede en hård kamp for, at holde sig oppe i Premier League, men det endte igen med en degradering til Championsship da klubben sluttede på 18. pladsen.

Trøjen der blev brugt ved Citys tilbagekomst til Premier League var naturligvis lavet i den velkendte himmelblå farve, som klubben har haft som varetegn helt tilbage siden 1894, hvor klubben tog sin nuværende form.

Citys hjemmbanetrøje 99/01 var lavet af franske Le Coq Sportif. Den ikoniske hane har siddet på Manchester Citys trøjer af to omgange. Først i perioden 1999-2003, og så igen i perioden 2007-2009. Det var i øvrigt i Le Coq Sportifs trøjer at City så berømt i 08/09 udgaven af Uefa-Cuppen slog hele tre danske klubber ud.

Midt på trøjen er klubbens logo. Logoet består af en ørn, som er et gammelt symbol for Manchester, byens byvåben, klubbens motto samt tre stjerner der udelukkende er dekorative, da man i England ikke har regler for brug af stjerner, som det ellers kendes fra bl.a. Tyskland og Italien.

Klubbens motto "Superbia In Proelio" som er en del af logoet, springer hurtigt i øjnene. Det betyder "Stolt I Kamp", en større motivation kan man næsten ikke ønske sig som fodboldspiller.

Hovedsponsoren hos Manchester City i perioden 1999-2003 var det engelske computerspilfirma Eidos. Firmaet har bl.a. lavet velkendte titler som Hitman og Tomb Raider.

Det eksemplar af trøjen vi har fået fat i her er helt specielt, det er nemlig signeret af Citys førsteholdstrup fra sæsonen 1999-2000.

Specielt en enkelt autograf faldt os i øjnene. Alf-Inge Håland har nemlig sat sin signatur på trøjen. Han var manden som Roy Keane brutalt nedlagde i Manchester derbyet i april 2001. Som følge af Keanes hårdhændede behandlig endte Håland faktisk som fodboldinvaldid.

Denne trøje er ikke til salg, men Manchester City's nye fodboldtrøjer 12/13 kan du naturligvis finde her på Unisport.dk.

Hvad synes du om trøjen? Kan du huske Roy Keanes stempling? Er du fan af City? Fortæl os det lige her i kommentarfeltet