Tidligere på dagen kunne vi løfte sløret for Mizuno Morelia Neo Hvid/Sort, der med en neutral farvekombination sikkert har appeleret til de der ikke ønsker alt for iøjnefaldende støvler. Nu kommer der så imidlertid en farvevariant til folk i modsatte grøft- byd velkommen til Mizuno Morelia Neo Grøn/Sort - Hvad siger du til den?

I Japan er Mizuno blandt de mest foretrukne støvlemærke og med kvalitet, holdbarhed og kreativitet tilknyttet firmanavnet er det ikke noget under. Klassiskeren Morelia, som Morelia Neo baserer sig på, er japanernes bud på en heritage-støvle og derfor har vi været vant til at se den i mere afdæmpede farvevarianter, men nu har piben imidlertid fået en anden lyd. En virkelig flot farvevariant pryder Mizuno Morelia Neo, nemlig Grøn/Sort og netop den farvevariant sender klare paralleler til støvlens frontfigur Hulks navnebror.

Med tanke på, at Morelia Neo er baseret på en ægte klassiker, er det imponerende hvor mange klassiske dyder man har formået at bevare. Overdelen, knopsystemet og helhedsindtrykket består - men så alligevel ikke helt. For med den i vores øjne helt fantastiske farvevariant kan der ikke være tvivl om, at det man har på fødderne er noget helt særligt - og det er bestemt også tilfældet. En kængurulæderstøvle der vejer 185 gram er intet mindre ind utroligt.

På trods af at Mizuno Morelia Neo er den letteste støvle det japanske mærke nogensinde har lavet, har de ikke ville gå på kompromis med deres velkendte komfort. Derfor har man udstyret Morelia Neo med en polstret indlægssål, der sikrer det høje komfortniveau, samt tilført pløsen et område af mesh, der ikke blot er blødt og behageligt, men ligeledes ganske åndbart - ganske favorabelt over en kamp på 90 minutter i varmen.

På snuden af støvlen smyger den elegante kængurulæderoverdel sig efter din fod og du skal ikke spille i den mange gange før fittet er optimalt. Syningerne føjer kun til den oplevelse, da støvlen af samme årsag bøjer sig naturligt efter foden og afgiver en meget naturlig oplevelse og et suverænt touch på bolden som vi er blevet så vant til det med k-læder.

På undersiden af støvlen har Mizuno foretrukket en Pebax-sål, der i stil med den vi så på Puma v 1.11 SL, varierer i hårdhed. Først og fremmest er Tepax et lettere materiale en TPU, som bruges på Adidas Adizero F50, men da hårdheden af sålen varierer fra hælen til forfoden, har man bevaret de fleksible dyder i og har dermed produceret en glimrende sål.

Knopsystemet er designet i stil med de helt klassiske, koniske knopsystemer vi kender fra heritage-støvler verden over og med sine glimrende, trykfordelende egenskaber, samt det velkendte greb i banen er der altså snak om et komfortabel, stabilt og pålideligt knopsystem.

Mizuno Morelia Neo Grøn/Sort kan naturligvis bestilles hos os med hurtig levering - kun 1.954,- kr.

Mizuno Morelia Neo melder sin ankomst på speedstøvlemarkedet med stil og står klar til at tage kampen op med sine speed-konkurrenter i en farvevariant der om noget sender tanker til Hulken. Hvad siger du til den? Kunne der være noget for dig? Lad os høre hvad du har af meninger om den nye støvle i kommentarfeltet nedenunder.