Unisport World Tour: Udlevelsen af fortællingen om legenden Leo Messi

17.05.2015

Skrevet af Jonathan

Skrevet af Joltter

På trods af sin unge alder bliver Lionel Messi allerede betragtet som en af verdens bedste fodboldspillere nogensinde. Barcelonas superstjerne har vundet Ballon d’Or 4 gange og han bliver ved med at levere fantastiske præstationer weekend efter weekend på banen. Efter at jeg besøgte Cristiano Ronaldo’s barndhomshjem i Madeira, var det uundgåeligt at tage et smut forbi Rosario, Lionel Messi’s hjemby.

Messi er født og opvokset i en lokal barrioe kaldet Las Heras, et ret hårdt nabolag i den sydlige del af Rosario. Vores besøg til hans barndomsgade var ret interessant - vi kørte dertil med et par lokale, som grundlæggende sagde til os: “Tag derover, gør hvad i skal gøre og skynd jer ud igen!” Det siger en del om området, ik? Nå, men for en skandinavisk gringo som mig, så var det en oplevelse i sig selv at besøge et kvarter som Las Heras og jeg må bare sige at det var et af mine absolutte favorit øjeblikke i min tid i Rosario. At se gaden hvor en ung Messi startede at spille fodbold med sine brødre, fætre og kusiner var bare fantastisk. Og selvom vores besøg til hans kvarter var meget kort, så fik vi alt det vi skulle bruge og du kan nyde billederne i starten af det her afsnit.

Messi startede sin fodbold karriere i en lokal klub kaldet Grandoli, hvor han nåede at spille i en kort periode inden han sluttede sig til Newell’s Old Boys, en anden lokal klub fra Rosario med en lang og farverig historie. Newell’s Old Boys bød os velkommen med påbne arme og gav os adgang til den smukke, lille græsbane, hvor Messi dominerede alle forsvarsspilere i sine unge dage. Vi fik en masse gode historier fra Ernesto Vecchio, Messi’s gamle træner, som fortalte os at unge “Leo” var den “stille leder” af den famøse årgang som gik under navnet Machine of ‘87, holdet der vandt alle deres kampe gennem Messi’s tid der. Alle i Newell’s Old Boys er ekstrem stolte af at Messi kommer fra deres ungdomssystem - men samtidig er mange af klubbens medlemmer også noget uforstående over for den beslutning klubbens eks-Formand tog om at stoppe med at betale for de dyre behandling af hormoner som Messi fik som ung. En beslutning der senere fik Messi og hans far til at flytte til Barcelona - og ja, resten er jo historie. Hvis jeg skulle sige det første ord, som kommer til mig når jeg tænker på Messi’s gamle træningsbane så må det være magisk. Uden sammenligning et af de fedeste steder at gennemføre en lille fodbold session!

Newell's Old Boys gav os også en hurtig tur rundt på deres stadion, Estadio Marcelo Bielsa, før de tog os hen til deres ungdomsholds træningsbane, hvor jeg hoppede i mine Messi Boost for at spille lidt med de 12-årige drenge på banen. Alt jeg har at sige til det er: de her knægte bærer rundt på noget seriøst talent, jeg var virkelig imponeret. Alle drengene håber selvfølgelig at de kan følge i Messi’s fodspor og hvem ved? Måske vil en af dem overtage Leo’s krone i fremtiden.

Endnu et fantastisk afsnit af vores World Tour kom til live i Rosario og Messi’s historie er uden tvivl værd at dele med alle fremtidens fodboldspillere rundt omkring i verden. Næste gang tager vi til Mexico City, hvor det gik ned med FootballX. Indtil da, må i have det godt og husk at tilføje os på Unisportlife på Snapchat, hvor du kan følge min rejse direkte.