Det japanske sportsmærke, Mizuno, er synonym for høj kvalitet af udstyr, deres fodboldstøvler inkluderet og i dag kan vi løfte sløret for deres seneste udgivelse. Byd velkommen til Mizuno Morelia Neo Hvid/Sort. Med en vægt på imponerende vægt på 185 gram og en overdel af kængurulæder er det nu der skal spidses ører, hvis du er i markedet for en ny støvle. Hvad siger du til den?

I Japan er Mizuno blandt de mest foretrukne støvlemærke og med kvalitet, holdbarhed og kreativitet tilknyttet firmanavnet er det ikke noget under. Læderklassikeren Mizuno Morelia, der baserer sig på en overdel af ét stykke eksklusivt kængurulæder, samt et klassisk konisk knopsystem, har et enormt følgeton verden over og nu har heritage-støvlen altså fået en overhæling af kaliber; Mizuno Morelia Neo er født.

De klassiske værdier fra den klassiske model har fået lov til at vedblive, men med vægttab i fokus er Morelia Neo blevet en hel del lettere. Letvægteren, der blandt andet bæres af brasilianske Hulk og målkongen fra EM, Dzagoev, vejer blot 184 gram i en str. 42 og blander sig derfor for alvor ind i kampen om at blive den bedste speedstøvle med en overdel af læder. Mizuno Wave Ignitus beviste sig som en af de bedste powerstøvler på markedet, så måske de kan gentage successen på speedmarkedet?

På trods af at Mizuno Morelia Neo er den letteste støvle det japanske mærke nogensinde har lavet, har de ikke ville gå på kompromis med deres velkendte komfort. Derfor har man udstyret Morelia Neo med en polstret indlægssål, der sikrer det høje komfortniveau, samt tilført pløsen et område af mesh, der ikke blot er blødt og behageligt, men ligeledes ganske åndbart - ganske favorabelt over en kamp på 90 minutter i varmen.

På snuden af støvlen smyger den elegante kængurulæderoverdel sig efter din fod og du skal ikke spille i den mange gange før fittet er optimalt. Syningerne føjer kun til den oplevelse, da støvlen af samme årsag bøjer sig naturligt efter foden og afgiver en meget naturlig oplevelse og et suverænt touch på bolden som vi er blevet så vant til det med k-læder.

På undersiden af støvlen har Mizuno foretrukket en Pebax-sål, der i stil med den vi så på Puma v 1.11 SL, varierer i hårdhed. Først og fremmest er Tepax et lettere materiale en TPU, som bruges på Adidas Adizero F50, men da hårdheden af sålen varierer fra hælen til forfoden, har man bevaret de fleksible dyder i og har dermed produceret en glimrende sål.

Knopsystemet er designet i stil med de helt klassiske, koniske knopsystemer vi kender fra heritage-støvler verden over og med sine glimrende, trykfordelende egenskaber, samt det velkendte greb i banen er der altså snak om et komfortabel, stabilt og pålideligt knopsystem.

Mizuno Morelia Neo Hvid/Sort kan naturligvis bestilles hos os med hurtig levering - kun 1.954,- kr.

Mizuno Morelia Neo melder sin ankomst på speedstøvlemarkedet med stil og står klar til at tage kampen op med sine speed-konkurrenter. Hvad synes du om den elegante støvle? Kunne du overveje den, eller sværger du ved en anden støvle? Lad os høre hvad du synes i kommentarfeltet lige nedenunder.