Den nykårede europamester med Spanien, Andres Iniesta, er ny frontmand for Nikes CTR360 Maestri III-støvler, og han svarer her på en række spørgsmål om den kommende sæson og sit vigtigste våben til den - sine nye fodboldstøvler.

Andreas Iniesta og FC Barcelona måtte se Real Madrid løbe med det spanske mesterskab, mens man kun nåede til semifinalen i Champions League mod Chelsea. Derimod tog man sig af Copa del Rey, og Iniesta fik den ultimative afslutning på sæsonen, da han med Spanien genvandt EM i Polen og Ukraine.

I forbindelse med lanceringen fik Iniesta sig en snak med Nike om den nye sæson med FC Barcelona samt naturligvis den splinternye Nike CTR360 Maestri III Sort/Gul, som han skal spille med fremover.

Spm.: Ny sæson, ny træner. Hvad er dine målsætninger for den kommende sæson?

Andres Iniesta: Vores målsætninger og forventninger er de samme hvert år: vi vil gerne gøre tingene på den rigtige måde og nå sæsonens afslutning med en chance for at vinde trofæer, som er vores helt klare mål. Det er rigtigt at vi har skiftet træner, men vores mål er de samme som altid - og måske endda større. Efter sidste sæson er vi virkelig sultne efter at komme tilbage og fortsætte med at vinde ting.

Spm.: Vi kender ikke så meget til Tito Vilanova, jeres nye træner. Det gør du selvfølgelig. Kan du fortælle lidt om hvem han er for os?

AI: Han er en person der har været sammen med os de sidste fire år. Måske er det bedst hvis han selv kommer med en definition af, hvem han er - men fra spillernes synspunkt er han en, der kender os enormt godt og omvendt.

Han er meget opmærksom på de små detaljer, og nu hvor han er blevet cheftræner tror jeg at hans måde at gøre tingene på vil ændre sig en smule. Der er højere krav nu, men jeg tror at vi vil fortsætte i samme stil som før, og det gør også at vi er rigtig glade for at have Tito som træner.

Spm.: Så jeres filosofi bliver ved med at være den samme?

AI: Ja. Jeg tror ikke at der vil være stor forskel på måden vi gør tingene på. Alle er forskellige, men vi regner med noget lignende og det håber jeg er den rigtige tilgang. Uanset hvad, så er det ikke kun Titos ansvar. Vi har alle et ansvar.

Nu, mere end nogensinde, vil spillere være nødt til at vise, at de virkelig ønsker at forlænge den her succesfulde æra og blive ved med at vinde titler. Jeg tror ikke, det kun er et spørgsmål om træneren.

Spm.: Barcelona er rigtig gode til at inkludere unge spillere fra ungdomstruppen på holdet. Du har selv været gennem den proces, men nu hvor du er etableret på holdet, har du så en rådgivende rolle?

AI: Jeg har selv oplevet det, de oplever, og jeg kender situationen. Jeg forstår hvad de tænker den første tid, og her kan jeg svare dem på deres spørgsmål eller give dem gode råd. Når man kommer op fra ungdomsholdet er det vigtigt at man føler sig godt tilpas og er tilfreds med de ældre spillere - jeg mener, at man skal være glad for at møde en gruppe spillere, der i manges tilfælde har været igennem det samme som de unge.

Spm.: Er der nogle af de unge vi skal holde specielt øje med?

AI: Jeg synes at Barcelona er ekstremt heldige med at have en masse gode spillere. Det plejede at være sådan, at vi kun fik gode midtbanespillere op, men nu kommer der også både angribere og forsvarere, og det er rigtig positivt for klubben.

Jeg vil nok pege på dem der allerede har spillet noget tid med os: Thiago, der har været med os længe, Cuenca, Tello og Bartra. Forskellige positioner og med dem har klubben en god fremtid.

Spm.: Hvis vi kigger lidt på dit spil, hvordan forbliver du så rolig og kreativ i en kamp der hamrer derudaf med 200 km/t med alt det pres der følger med?

AI: Alle er forskellige. Men vi er vant til at spille med presset i store kampe hvor alle kigger, og når du er vant til det glemmer du alt omkring kampen.

Når du er på banen handler det om at nyde kampen, og personligt tænker jeg ikke på det eksterne pres på det tidspunkt. Jeg tænker på at nyde det og at skabe flotte angreb, slå gode afleveringer og spille godt. Det er vores job, vores liv.

Spm.: Når vi snakker om kontrol og kreativitet, hvordan hjælper Nike CTR360 Maestri III dig så med det?

AI: Det er mit vigtigste værktøj, og det er det der får mig til at føle mig godt tilpas på banen, sikker i mine berøringer og driblinger. Det er vigtigt at føle sig tilpas og komfortabel i sin støvle, og det gør jeg.

Spm.: Den har fået nye farver og et nyt design…?

AI: Jeg talte faktisk om den til en masse mennesker. Jeg har været vild med støvlen fra første gang jeg prøvede den på. Jeg har det godt når jeg tager den på. Det bemærker jeg med hver ny støvle, men denne gang var det anderledes. Jeg blev faktisk glad, følte mig skarp og med et rigtig godt touch på bolden. Jeg kan rigtig godt lide den.

Spm.: Hvad er i dine øjne den vigtigste egenskab at have som midtbanespiller?

AI:Nøglen for en midtbanespiller er både at have blik for spillet samt at dominere midtbanen. Det er holdets motorrum, og midtbanespillerne er dem der distribuerer spillet, koblingen mellem forsvar og angreb.

Spm.: Det lader til at modstanderne tit stiller ned og står meget dybt når de spiller mod jer. Er det svært at holde gejsten oppe når man hele tiden løber hovedet mod en mur?

AI: Vores udfordring er at overkomme når hold stiller sig dybt og blot spiller kontrafodbold. Hemmeligheden er egentlig ikke særlig avanceret: bliv ved med at insistere på jeres plan - tro på den. Vi er helt overbeviste om, at det er den rigtige tilgang til succes, og den følger vi uanset hvad.

Alle ser fodbold forskelligt, men jeg synes fodbold er et spil der skal nydes og ikke mindst få fansene til at nyde det. Ud over resultater vil fodboldfans også gerne se deres hold spille godt og ikke blot forsvare. Men fodbold er et spil der handler om at vinde, og alle tilgange er gyldige - så det er ikke en kritik. Det er bare sådan jeg ser det.

Hvad synes du om Andres Iniestas syn på fodbold? Er du enig med ham, eller foretrækker du en stærk, stram defensiv? Del meget gerne dine tanker om Iniesta i boksen herunder - og husk at giv en kommentar med på Iniestas nye fodboldstøvler.