Cristiano Ronaldo træner i Mercurial Supefly prototype

14.10.2015

Skrevet af Jonathan

Hovedregningen behøver ikke at være så kompliceret. Det må snart være tid til nye generation af Nikes fodboldstøvler. Med EM næste sommer er det svært at forestille sig andet end nye opdateringer. Og Cristiano Ronaldo har måske lige bekræftet den vurdering. I hvert fald mødte han op til Real Madrids træning i noget fodtøj vi ikke har set før…

Cristiano Ronaldo kunne i den forgangne uge forsegle Portugals deltagelse ved den kommende sommers EM. Det fik helt sikkert folkene i Nike til at ånde lettet op, for hvad skulle de dog ellers gøre uden deres flagskib når de skal præsentere næste generation af Nike Mercurial Superfly?

Okay, okay. Intet er bekræftet overhovedet. Men efter at have set Cristianos nyeste fodtøj kunne meget tyde på at Nike arbejder på noget nyt. Rygterne går på at næste Superfly generation vil komme med en overdel i Flyweave, som populært set er den nye Flyknit-generation, og disse billeder gør bestemt ikke disse rygter mindre interessante.

Flyweave er, som Flyknit, en vævningsteknik. Teknikken skulle dog skabe en mere holdbar, stærkere og mere stabil overdel end Flyknit. Nike benytter sig allerede af materialet i deres basketball sko, golfsko, amerikansk fodboldsko og træningssko. Og skal vi sætte en parallel til Flyknit, så burde næste træk være fodboldstøvlen.

Ud over overdelen, som ser ud til at være den største ændring så ser Dynamit Fit Collar også betydeligt lavere ud end nuværende. Eller i hvert fald lige så lav, som Cristianos modificerede model er. Måske det bliver standarden på den nyeste generation?

Hvor langt denne prototype er i Nikes maskineri ved vi intet om. Men en ting er sikkert – vi vil helt sikkert holde øje med udviklingen og glæder os vanvittigt til at se det endelige resultat. Hvilke forbedringer håber du at den næste generation af Mercurial Superfly kommer med?