Nikes klassiske Tiempo Legend IV er netop blev lanceret i en stilren og klassisk farvevariant, der går fint i spænd med støvlesiloens principper og værdier. Når Premier League, Serie A, Bundesligaen og La Liga atter går i gang efter sommerpausen vil dette være den støvle vi ser på Tiempo-spillere som Evra, Cole, Pirlo og Pique.

Tiempo-kollektionen er Nikes bud på en klassisk heritage-støvle, der baserer sig på en lækker læderoverdel, uden alt for mange teknologiske tiltag. Som den eneste støvle i Nikes støvlesortiment har Tiempo Legend en overdel af kængurulæder og derfor har mange af de store stjerner også foretrukket denne; eksempelvis Pirlo.

I stil med kollektionens klassiske principper har Tiempo Legend IV en helt symmetrisk snøring, der sikrer en god stabilitet og et fantastisk fit. Farvevarianten er den første Tiempo-støvle, der kommer i en sort farvevariant siden vi så launch-farven i sort/orange, så hvis du har gået og sukket efter en sort læderstøvle, er den hermed ankommet.

Som den første Tiempo-støvle nogensinde har Nike valgt at producere den uden den ikoniske pløs. På den forrige Tiempo Legend valgte flere af de professionelle af snørre over den, eller klippe den af, så Nike har efter tæt dialog med spillerne valgt at skrotte den.

Med sæsonstart i sigte i de europæiske ligaer lancerer Nike nu de farvevarianter vi kommer til at se på fødderne af de store stjerner. Den overvejende sorte støvle med hvidt swoosh og røde accentfarver kommer til at stå knivskarpt til blandt andre Patrice Evra og hans Manchester United-sæt - hvem glæder du dig til at se den på? Måske den er selvskrevet til dig eget holdsæt?

Den uddøende race af kængurulæderstøvler er endnu ikke nået til Nike og på forfoden sidder et stykke kængurulæder af allerhøjeste kvalitet. Det bløde læder former sig hurtigt til foden og sikrer et enormt elegant touch og ikke mindst fænomenalt fit. Dertil kommer syningerne på snuden, der gør at støvlen flexer perfekt i forhold til foden, samtidig med at læderet ikke overstrækker og mister sine gode egenskaber.

Når det kommer til Tiempo Legend IV's spidskompetencer, er komfort og fit svært at komme udenom. Man har hos Nike også gået langt for at sikre netop dette; indlægssålen er beklædt med det stødabsorberende materiale Poron på hælen og forfoden, der gør 90 minutter på fodboldbanen til en fornøjelse i støvlen. På hælen og midtfoden har man foretrukket Nikes Kanga-Lite for at optimere stabiliteten - og på indersiden af hælen har man betrukket den i et ruskindslignende materiale, der kæler for foden.

Den elegante klassiker runder af med et knopsystem, der kombinerer klassiske idyller med teknologiske landvindinger. Koniske knopper klæder sålen fra for- til midtfod og på hælen runder blades knopsystemet af. De koniske knopper sikrer stabilitet og nemme vendinger, hvor de bladede knopper på hælen giver maksimalt greb i banen.

LINKTEKST

Efter at have have mange hvide Tiempo Legend-støvler i træk kommer endelig en lidt mørkere variant af den elegante støvle. Hvad siger du til farven, og er den noget for dig? Del meget gerne dine tanker med os i kommentarsporet herunder.