Adidas har efter slutfløjtet af sommerens Europamesterskaber kørt den nyeste farvevariant af den populære Predator LZ i stilling - og hvis støvlen i sig selv ikke var dødbringende, så gør den nye farvevariant i hvert fald det sidste. Byd velkommen til den nye Predator LZ i guld/sort - hvad siger du til den?

Den altid populære Predator-kollektion er kommet langt, siden man i 1994 hos Adidas lancerede den første. Det første der springer kendere for øje, er at overdelen ikke længere er i kængurulæder. De fleste nåede at vende sig til tanken da man på Predator Adipower valgte Taurus-læder frem for det ekstremt bløde k-læder. Nu er mikrofiberoverdelen en kendsgerning og HybridTouch som den kaldes har allerede gjort et godt indtryk på os.

Med Predator LZ har man bygget støvlen op om 5 døbringende zoner, der hver især forbedrer en facet af dit spil. Hvor fokus tidligere har været på power i de forgangne modeller, har man i takt med fodboldspillets udvikling rykket fokus han imod kontrol - dermed er dette den første kontrolstøvle fra tyske Adidas og de rammer ganske plet.

Den første zone vi kigger på er "First Touch". Idéen er, at man med den rette teknik kan lægge bolden helt død med en enkelt berøring og sætte sin modstander med den næste. Ellers om Adidas selv skriver det "First touch is magnetic. The ball can’t resist its grip. Kill the ball with one move and kill them with the next". På ydersiden kan man også ane Dribble-zonen og den sidder placeret der, så du kan mestre dine driblinger med ydersiden foden, akkurat som du har set portugisiske Nani gør det under EM.

På indersiden sidder dette sorte felt, som er den zone Adidas kalder "Sweet Spot". En lidt tyndere gummibelægning pryder Hybrid Touch overdelen og hjælper dig når du skal sparke de her giftige frispark og indlæg som især David Beckham er kendt for - måske ikke så pudsigt at han er frontfigur for kollektionen. Beckhams udgave er i pink, men ønsker du en farvevariant, der skriger af sommersæson, så er dette støvlen for dig.

Man kan naturligvis ikke lave en Predator-støvle helt uden power og det er netop hvad Drive-zonen leverer. Placeret på indersiden af vristen får dine spark ekstra kraft når du skal sparke på mål eller slå den lange vinderaflevering - du husker måske Montolivos assist til Mario Balotelli imod Tyskland? Nu kan du gøre det samme i denne knivskarpe farvevariant.

Pass-zonen finder du på indersiden af støvlen og ulig de andre zoner har denne ikke fået yderligere gummibelægning. Den består i sig selv af et skummateriale, der sikrer en jævn kontaktflade med bolden og derved stabiliserer dine afleveringer. Skulle det ikke være nok, er der også små 3D-finner, der griber godt fat i bolden i alle slags vejr. Xavi fra Spanien har været blandt testpanelet til denne støvle og han så også ud til at udnytte sig ganske fint af zonen under sommerens EM.

Farven er ikke til at tage fejl af og skulle du ønske en støvle, der virkelig vender hoveder til sommerens træninger og kampe, så er Predator LZ Guld/Sort måske noget for dig. Er du nervøs for at mikrofiberoverdelen ikke yder den samme komfort som læder, så har du ingen grund til nervøsitet. HybridTouch overdelen suger nemlig næsten intet vand til sig og holder sig derfor nede i vægt, samtidig med at det i stil med læder smyger sig om foden.

I stil med deres andre støvlesiloer, foruden Copa Mundial, har man valgt at implementere Adidas' SprintFrame-teknologi som undersål. Sålen er dermed designet til speed og er faktisk så let, at det hjælper støvlen ned på fornuftige 226 gram. Jakob har allerede anmeldt støvlen og du kan se dommen lige her.

Knopsystemet er også lig det man finder på Adidas F50 Adizero og det betyder at man er gået væk fra de bladede knopper man ellers har været vant til på Predator-støvler. Det gavner til gengæld både acceleration og greb i banen ved høje hastigheder gevaldigt, så det er bestemt ikke noget dårlig beslutning.

Predator LZ leveres ydermere med Adidas' innovative Micoach-teknologi, der hjælper dig med at bevise din speed. Chip'en du lægger i støvlen før kamp eller træning tracker dine data og når du er færdig kan du synkronisere den med PC/MAC eller iPhone og aflæse din top -og gennemsnitshastighed samt antal sprinter m.m.

Du kan allerede forudbestille dit par her, med forventet levering i starten af juli - kun 1614 kr.

Hvad siger du til den nye Predator LZ i guld/sort? Kunne man ønske sig en federe sommerstøvle? Lad os høre hvad du synes om det nyeste medlem af Predator-familien, i kommentarfeltet nedenunder.