Den italienske anfører og målmand, Gianluigi Buffon, har endnu en gang været en af de bærende kræfter på Italiens landshold, der i aften møder Spanien i EM-finalen. I 2006 havde de Calciopoli-skandalen og dengang vandt de som bekendt VM. Nu spøger matchfixing igen i Azzurris lejr, så kan de gentage succesen? Hør her hvad Gigi Buffon har at sige.

Spørgsmål: Først og fremmest tillykke med Scudettoen, som du vandt med Juventus. Er du stadig lige så sulten efter at vinde titler, som da du var yngre? Buffon: Efter 38 kampe er mesterskabet endelig i hus, og når jeg siger 'endelig' er det på grund af den store arbejdsindsats og al den adrenalin man har i kroppen - det var et langt, sejt træk. Men jeg synes, at det at vinde Scudettoen i sidste ende er en fantastisk belønning for det hårde arbejde, både for os, men også for vores fans, for vi ønsker allesammen at skrive nye kapitler i klubbens fodboldhistorie. Vi er begyndt at skrive nye kapitler, efter flere års stilstand og nu har vi chancen for at blive ved.

Spørgsmål: Italien skal møde Verdens -og Europamestrene, Spanien, i finalen - ser du dem som værende lige så stærke, som de var for to år siden? Buffon: Spanien er holdet man skal slå for at vinde turneringen, og det har de hele tiden været. Det er det samme hold, samme sult efter sejre, de er bare blevet mere erfarne. Det er et rigtig godt hold, unge og modige, men vi har ingen grund til at være bange for dem. Da vi, Azzurri, slog dem 2-1 i Bari (10. august, 2010) beviste det netop det og vi viste virkelig vores potentiale - og med 1-1 i gruppespillet ved vi, at vi kan spille op med dem i år.

Spørgsmål: Du var en af nøglespillerne på det italienske landshold, der vandt Verdensmesterskaberne i 2006. Hvordan adskiller det nye hold sig fra det hold? Buffon: Holdet har ændret sig rigtig meget - vi er jo kun 4 tilbage fra 2006; De Rossi, Barzagli, Pirlo og jeg selv. Intet desto mindre har de nye spillere på holdet den samme passion som vi havde dengang - nu er det deres tur, vores tur. Prandellis hold har ikke blot kvaliteten, men også viljen til at vinde, det kan jeg mærke - når de går på banen er det deres tur. Det er på tide vi bringer Azurri tilbage ind i folks hjerter.

Spørgsmål: Inden EM, hvem havde du så spået som stjernerne ved turneringen? Buffon: Jeg vidste det ville blive Balotellis turnering. Mario er en vinder, han var fantastisk i Manchester Citys afslutning på sæsonen og han har modnet meget over det sidste års tid. Han har vores ubestridte støtte - hvis han begynder at opføre sig som den leder vi ved han kan være, så kan han bære holdet hele vejen.

Spørgsmål: Hvad ville det betyde for dig, at vinde turneringen? Buffon: For mig ville det være som at skrive den perfekte slutning, på et allerede godt kapitel. Du ved, at når man spiller for sit land, så har man lige lidt ekstra at give af - du har hele nationens støtte og det ved holdet godt. At bære den italienske trøje er ikke blot en kæmpe ære, men det er også et stort ansvar - at jeg dertil så også er anfører, motiverer mig helt vildt.

Spørgsmål: Italienske fans er kendt for at være meget passionerede, føler du dig på nogen måde presset til at spille godt, eller motiverer og inspirerer det dig nærmere? Buffon: Som sagt, så er Italien en enormt stolt nation, vi tager aldrig til takke med andenpladsen. Jeg garanterer, at dette bliver vores år, vores EM, vores finale. Vores fans kan gøre forskellen, deres støtte og passion bar os hele vejen til finalen. De har taget os langt i år, men vi får brug for alt hvad de har på søndag.

Spørgsmål: Hvem havde du som favoritter til at vinde turneringen, hvis ikke det skulle være for Italien? Buffon: Jeg havde virkelig håbet på Trappatonis Irland! Desværre var vi med til at sende dem ud, men man kan ikke få det hele. Jeg havde naturligvis også Spanien og Tyskland, med deres unge og talentfulde hold som favoritter, men også Holland, der noget overraskende skuffede.

Gigi Buffon har allerede sendt Italien videre fra en straffesparkskonkurrence ved dette års EM - tror du det når så vidt i aften, eller får vi en afgørelse i den ordinære spilletid? Lad os høre hvem du tror vinder og hvem du holder med i kommentarfeltet lige nedenunder.