Det er blevet lørdag - og det betyder det er blevet tid til Memory Lane. Vi tæller minutter til Danmarks åbningskamp mod fodboldstormagten, Holland. Derfor er dagens trøje derfor også i stil med slutrunden - det er nemlig Danmarks hjemmebane trøje fra EM 2004 i Portugal fra Hummel.

Denne weekends trøje har siddet på skuldrene af en af de aller mest populære landsholdsspillere nogensinde - Ebbe Sand. Trøjen fra Hummel, blev benyttet da Danmark i 2004 var til EM i Portugal. Slutrunden bød bl.a. på en flot uafgjort kamp mod vores naboland Sverige på 2-2, takket være to flotte mål af Jon Dahl Tomasson.

Ebbe Sand var den foretrukne angrebsmakker til Jon Dahl Tomasson, der om nogen grundlagde Danmarks kvalifikation til turneringen. De to måltyve forstod virkelig at ramme målet - tilsammen har de scoret 74 mål på landsholdet. 22 fra Sand, mens Tomasson står noteret for 52.

Det danske landshold kvalificerede sig til EM fra en gruppe bestående af Norge, Rumænien, Bosnien og Luxembourg. Det danske landshold gik videre med 15 point, som 1'er i gruppen - blandt andet efter en flot 5-2-sejr over Rumænien.

Morten Olsens tropper havde fået designet meget klassisk og flot trøje af danske Hummel til slutrunden og naturligvis prydede det danske fodboldforbunds logo brystet. Samarbejdet mellem danske Hummel og DBU varede til 2004, hvor Adidas tog over.

Oven over det velkendte logo, ses Danmarks ene stjerne, der minder den største bedrift i landsholdets historie - EM-guldet fra 1992 i Sverige. En flot detalje på trøjen, der måske i år får en sidemakker? Det danske landshold nåede ikke længere end kvartfinalen, hvor Jan Koller, Milan Baros og Pavel Nedved blev for meget for det Danmark, da tjekkerne sendte os hjem med en 3-0-lussing.

Den danske producent var naturligvis at finde på brystet af den flotte trøje. Hummel havde igennem mange år været leverandør til det danske landshold og man forstår godt hvorfor - det ene år rykker Hummel grænser, men i stil med tidens trends designer de en så klassisk og stilren trøje, der ikke ville se malplaceret ud i hverdagsgarderoben. Detaljer som en klassisk V-hals sikrede denne trøje en plads på væggen hos Unisport og garanteret også hjemme hos mange af jer.

På det venstre ærme var der blevet plads til et Fair Play-ærmemærke, til at akkompagnere de elegante striber fra Hummel. Ærmemærket symboliserede det danske landsholds opbakning af FIFA og UEFAs Fair Play-beføjelser. Ebbe Sand var i hvert fald kendt som værende en meget fair spiller overfor sine modspillere - den eneste der kunne få ørene i maskinen var dommeren.

På modsatte ærme ses det obligatoriske ærmemærke, der designes til ære for slutrundes værtsnation - dette år var det Portugal, der havde fået æren. Det portugisiske landshold var blandt favoritterne til titlen i 2004, da man på holdkortet kunne brøste sig af bl.a. Deco, Cristiano Ronaldo og Rui Costa.

Portugal nåede hele vejen til finalen, men måtte se sig slået af miniputterne fra Grækenland, der var slutrundens helt store overraskelse. Grækerne åbnede dette års EM i Polen og Ukraine mod det polske landshold på dramatisk vis, med 2 mål, 2 udvisninger og 1 brændt straffespark - Mon et lignende opgør venter mod Holland?

Hvad syntes du om den klassiske trøje? Foretrækker du Hummel over Adidas? Tror du, at Danmark får én stjerne mere på trøjen ved årets slutrunde, eller er vores gruppe for hård? Lad os høre hvad du synes, i kommentarfeltet nedenunden.